reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2011

Niunia Wiki ma niezla bryke,super wiozior i kolorek fajny a trocik oj kobieto masz reke do wypiekow :-) Ja to ciasta moge piec itd ale torta jeszcze nigdy nie pieklam :tak:
ankusch zdrowka zycze kochana,kuruj sie ..... u mnie podobnie Sami nie spi od 8 i ani jednej drzemki se nie zrobil a teraz jest mega marudny ehhh i nic mu nie pasuje:confused2:

A Sami dzisiaj zjadl jabluszko ze sloiczka ,wcinal i przebieral jezyczkiem :-) juz powoli mu rozszerzam :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ponko - gratki wielkie dla Filipka!!!!! Oby przeszedł ząbkowanie w miarę bezboleśnie! :)

andrzelika wózeczek bardzo ładny i za taką kasę ! PS Ja się dowiedziałam o ciąży 10 marca w toalecie w herbaciarni "Kawa 3 herbata" z wrażenia wyszłam z kibla z testem w ręce (byłam z koleżanką) , wszystkie kelnerki oczy jak 5 zł, a teraz jak przychodzę to chyba mnie czają, bo się uśmiechały , zawsze jak z brzuchem tam szlam , hehe - Gdy się dowiedziałam, że w ciąży jestem , totalny szok, byłam wtedy na L4 - a mielismy narade w pracy i musialam i tak przyjechać, chyba się domyślacie, że guzik z tej narady pamietam, nie mogłam się na niczym skupić, cudownie wspominam ciąże, mogłabym na okrągło zaciążać ;-) hehe
katerinka - super, może malutka już będzie tak jadła:tak:

margo udanej 30chy :)

niuniunia - tort wygląda wspaniale i pewnie pyszniutki będzie , z czym robiłas? A wózior śliczny , kolorki super!

Dzień dobry:), po okropnej nocce i wczorajszym dniu, dzisiejsza noc ok, Pola jadła tylko dwa razy:) Dziś też humor ma wyśmienity, uhahana od rana, śpi teraz już ponad 2 godziny, ja szybko pojechałam do miasta, byłam w Rossamanie i zakupiłam płyn do kąpieli z oliwką, żel do mycia ciała i mleczko do ciała NIVEA NUTRI SENSITIVE wszystko - i tu pytanie onanana do Ciebie bo wiem , że na NIVEI jedziecie, używasz tylk ożelu , czy np tylk otego plynu z oliwką i w nim myjesz? Nawilżasz po kąpili jeszcze oliwką, bądz mleczkiem??

PS chcialam kupić ten plyn Linomag z parafina, ale nie byl ow Rossamnie, ani w aptece, słyszałam, że suuuper jest też płyn z oliwką Skarb Matki :tak:

Witam mamusi :-)
u nas też wije strasznie mocno też nie idziemy na spacer wczoraj mi buty przemokły, jutro może będzie lepiej to pójdziemy na rodzinny spacer, ja już posprzątałam, m na zakupach był i pojechał do pracy zaraz idę coś zjeść mega głodna się zrobiłam po tym sprzątaniu, rosołek ugotuję na jutro :tak:

niunia pysznie wygląda ten torcik smaka mi zrobiłaś Wszystkiego dobrego dla męża, fajnie że macie już wózeczek, zdrówka życzę:tak:
Ssabrinaa fajnie że już dietę rozszerzacie też mam już kupione słoiczki może jutro już jej podam jabłuszko nie ma na co czekać:happy::happy:
ankusch zdrówka życzę kuruj się mój m dziś di 17stej w pracy:rofl2:
katerinka udanego i miłego pływani:tak:

Miłego weekendu życzymy:tak:

andrzelika niuniunia fajne wóziory :-) na pewno będą wam fajnie służyły
sabrina moja mała też śpi całe noce, ale chcę jej podawać ten kleik aby się uczyła nowych konsystencji jedzenia, bo teraz jak mi je marchewę to tak śmiesznie wypycha jedzonko języczkiem, bo umie tylko ssać :tak:

Mi koleżanka poradziła abym zaczęła wprowadzanie nowych produktów od warzyw, bo jak zacznę od owoców to potem może nie zechce jeść warzyw, co o tym sądzicie?
Ja czekam na męża i lecę do kosmetyczki pazurki zrobić na czerwono :-) uwielbiam czerwień na paznokciach!
Miłej soboty laseczki :-)

U nas noc wysmienicie i chociaż mały poszedł spać bez jedzenia to dopiero po 12 się obudził a potem 3 i 6. Wstaliśmy koło 9 co jest rekordowym czasem bo zazwyczaj już o 7 na nogach. U nas do południa było słonecznie, ale wietrznie, teraz chmury i wiatr i nistety ze spaceru pewnie nici. Igor od rana ćwiczy i ciągle gdy kładę go na brzuszku to fik i już na pleckach jest skubany. No iteraz coś marudzić zaczął, od kilku dni nie może zasnąć bez pomocy i się męczy.

W temacie zębów to u nas jeszcze nie ma, ale codziennie przejadę mu palcem po dziąsłach żeby sprawdzić. A w temacie rozszerzania diety to też jeszcze nic nie mamy do powiedzienia bo karmimy sie piersią i pewnie za trzy miesiące dopiero będziemy myśleć. Ehh to co niektóre wasze maluchy już pewnie schaboszczaki będą opierdzielać:happy:

niunia - super wózek i ładny tort, życzę udanych spacerów.

ponko - gratulacje, teraz to już pójdzie z górki:D

gola ja też testuję niveę, ale na razie mleczko, oliwkę i krem na odparzenia - mleczko super, oliwka jak oliwka, ale krem nie bardzo - jak dla mnie trochę za gęsty i źle się nakłada, chociaż nie ma odparzeń i chyba nie będzie Igora uczulał to mimo wszystko chyba się nie skuszę drugi raz i zostanę przy bepanthenie.

margo Ja mysle ze kazde dziecko jest inne,i inaczej zareaguje na owoc jak i warzywko ale jak zauwazylam to ten pierwszy posilek to przewaznie sie podaje jabluszko,a potem warzywka :tak:

synek mi strasznie marudzi musze go uspac:eek:

Ja czytałam i słyszałam ze właśnie lepiej na początku wprowadzić marchewkę a później jabłuszko czyli taka kolejność jak pisała margo.

Ankusch macie te same kolory co my?;) Narazie wózek mi się bardzo podoba, nam w okół gondoli ten materiał też wyłazi ciągle co mnie wnerwia bo wydaje się jakby ten wóżek miał wieczny bałagan w środku ale nie wychodzi nam jeszcze wata. Znalazłam ten krem w puszce nivea s.o.s jest rewelacyjny;D Mała miała wczoraj czerwoną szyjkę posmarowałam jej na noc tym kremem i dziś ani śladu;) Jeszcze raz dziękuję;)

Mój tort:
biszkopt, poncz z aromatem arakowym (musi być słodko-winny smak), krem waniliowy, w to poukładałam cienkie plastry brzoskwiń, znowu blat biszkopta, poncz, krem waniliowy, brzoskwinie, biszkopt, krem i przybranie;) Ja bym powiedziała, że dla mnie tort jest łatwiejszy niż ciasto np toffi pieczony albo jakiś piernik czy cokolwiek innego.

Co do wózka to moja mała od razu go polubiła;) Jak go przywiozłam to wzięłam ją na ręce stanęłyśmy nad wózkiem i powiedziałam do niej "Wiki to jest wózeczek dla ciebie, będziemy w nim chodzić na spacerki" i ją położyłam do niego, a ta zafascynowana i uśmiechnięta leżała w nim z pół godziny i wyjść nie chciała;D Teraz nauczyła się już, że jak chce spać to do wózka;D A wcześniej usypiałam ją na rękach cieszę się, że już jej nie muszę ciągle dygać;)

Co do jedzonka dla maluszków to też słyszałam jak margo, że lepiej najpierw warzywka czyli marchewkę, a dopiero później jabłko.

Dziś przyjedzie do nas wreszcie mata edukacyjna, czekałam na nią 2 miesiące choć jest i tak pożyczona od siostry.

Kazdy doradza inaczej a i kazda mama zrobi po swojemu,Ja najpierw chce sprobowac jablko bo maly ma problemy z kupkami wiec mam duza nadzieje ze jak nic mu nie bedzie po tym jablku to i kupki mu lepiej pojda :tak: a potem bede probowac marchew-ziemniak :tak: a musze przyznac ze to jabluszko ani slodkie ani jakies kwasnie nie bylo wiec nie bedzie az takiej roznicy z marcheweczka :tak:

reklama
myśle,że każdy powinien robić jak uważa , bo to jego maleństwo skoro nic mu nie jest to ok, ja na początku pierwsze co dałam kaszkę ryżowo mleczno chociaż z tym lepiej czekać na później, ale małemu nic nie było kupa bez problemu, a ten uśmiech bezcenny jak jadł... później dałam mu jabłko, marchew, dziś obiadek... czyli jeden ziemniak, marchewka, por, 2 łyżeczki kleiku ryżowego ;-)

a z tego co wiem nimfii pierwsze co dawała też jabłuszko jak i temu tak i tamtemu ;-)

każdy zrobi jak uważa oczywiście rady niezbędne można słuchać, ale jeśli nic się nie dzieje to ok :-)

Do góry