reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Mamusia skoro Twoja malutka sporo chorowała to to może być przyczyną mniejszego przyrostu wagi, ale powinna nadrobić, wydaje mi się, że już teraz dokarmianie zupkami jarzynowymi to troszkę za wcześnie:confused:
Dziewczyny ja też dostałam tą paczuszkę z Hippa , a w środku słoiczek jabłek, próbka kremu i łyżeczka, oraz kilka ulotek łącznie z wiadomością, że druga taka paczka czeka na mnie w sklepie Rossmana i dodatkowo kupony rabatowe na słoiczki i kosmetyki Hippa ( 20 % rabatu ) macie też takie coś? ciekawe czy mi dadzą w Rossmanie tą drugą paczkę czy wyśmieją??:-)

reklama
ah szkoda gadac.. pisały jaka to matka 17 letnia .. i jak powiedziałam co i jak ze jak mnie skurcze złapały to zadzwoniłam na pogotowie to one ze mnie na samochód nie stac ani na taxi a która taksówka przyjedzie o godz. 2 w nocy. w piasecznie zadnej nie było a z wawy czekałabym 2 godz... dobrze ze sie wygadałam troszke .
No to bardzo nieładnie pisały, nie przejmuj się, to było głupie forum :-) u nas są mądrzejsze mamy :-)

Zaliczyliśmy również odwiedziny babci, tym samym nasz synek wzbogacił się o superbodziak i spodenki, w sam raz na wiosnę, takie większe.

A no i zobaczymy kiedy mi przyjdą gratisy i czy wogóle dotrą - napisałam do hipp, i bebilonu. Chcę pakę ekstra rzeczy:-D

U nas babcia w sobotę tez rzytargała dwie pary śpioszków i bluzeczki w rozmiarach 74-musi mała nieco urosnąć, ale to pewnie będzie chwila :) normalnie nie mogę uwierzyć jak mi to dziecko rośnie-wasze też się robia coraz tłuściejsze? :-D Na rączkach już są takie wałeczki że przedramię robi się takie grube jak dłoń, a na paluszkach to serdelki jak koraliczki twarde się robią:szok: muszę przestać ją słonina karmić hihihi ;-) ;-) ;-)

Może dotrą jak do mnie otwarte z samą łyżeczką :-( taka mała moja dzidzia a już ją oszukali na poczcie :-(

no to spoko bo ta paczka w rosmanie to jest na podstawie tych ankiet ze szpitala

Jak ja wychodziłam to mnie nie wypisali bo byłam ostatnia i panie z recepcji które robiły wypisy już sobie poszły do domu, na drugi dzien mój mąż pojechał sam po wypis i już nie mieli ankiet do wypełniania ani "niebieskich pudełek" (albo mężowi się nie chciało wypełniac i mi ściemę wali:confused:)

agutek: może na gumtree albo tablica.pl od kogoś odkupisz podgrzewacz niedrogo? ja tam kupiłam laktator za 1/4 ceny-wprawdzie malutko używalam tylko na początku przy nawale zanim nauczyłam się odciągać ręcznie, teraz laktatorem już albo nie umiem albo się nie da..
na przykład taki w krakowie znalazłam-może powinnam kupić i się do słoiczków powoli szykować ?
PODGRZEWACZ FIRMY BabyOno stan idealny - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Małopolskie / Kraków

U nas po szczepieniu synus dobrze sie czuje,o 18 go wykapkalam potem butla i o 19 juz spal,biedny chyba po tym szczepieniu tak wczesnie go zmoglo do spania.
mamusia przykro mi ze masz takie wspomnienia z innego forum,nieladnie sie dziewczyny tam zachowaly.U nas mamuski sa same rowne babeczki :-D przekonasz sie sama z czasem ;-)

Zazdroszcze wam tych gratisow dziewczyny,sama bym chciala sprobowac no ale niestety tylko sa na terenie polski wysylane probki :confused:

Mamusia witaj nam i nic się nie przejmuj innymi forami, tutaj jestes bezpieczna :) Kurcze, ja nie wiem co to za pediatra, co doradzal Ci zupki jarzynowe ... hmm dziwne to, idz lepiej skonsultuj to z kims innym.

Katerinka bylam wkoncu na tym spaerze dzisiaj, ale tylko pol godzinki, a mala maruda straszna dzisiaj, teraz jak wyszlam na fitness to cale dwie godziny dawala popalic ;/ nie wiem czy to po szczepieniu czy raczej te zeby?? kurcze slini sie strasznie, obie lapki pakuje, najlepiej jednoczesnie a i swoja owce ulubiona tez... z drugiej strony poznaje tak przeciez swiat :D

Kurcze ja w szpitalu nie dostalam ani ankiet ani pudelek, normalnie nic :/ Rodzilas na Ujastku Katerinka?? Dobrej nocki Mamuski, eh, alez mam nerwa na chlopa "gupiego" mojego wrrrr patalach sie paleta po nocach ;/

Niuniunia współczuję choroby. Wracaj szybko do zdrowia!!
Gola współczuję tych cyrków z karmieniem. maja czasem się wygina i pręży ale nie ma problemów z jedzeniem w miejscach publicznych:zawstydzona/y:
Ponko Ty nasza dzielna studentko!! trzymam kciuki za poprawę, na bank jesteś świetnie wyuczona:tak: zazdroszczę Ci tego morza heh
moniaaal ja zawsze wychodziłam z małą na spacery. po każdym szczepieniu, nic jej nigdy nie było:tak: Co do miejsc dla rodzicow z dzieciaczkami masz rację. Brakuje takich w Polsce:-(
Andrzelika trzymam kciuki za szczepienie&&&&&&& fajnie Cię Alanek z kupką załatwił dziś:tak: Co do kąpania pod zlewem to jak Maja mocno nastrzela kupsko to jej myję dupkę;-) Próbki Hippa mi dziś przyszły. Zobacz sobie- tam sa tez takie kupony promocyjne i można odebrać jeszcze jeden taki zestaw w rossmanie:tak:
mycha nas pogoda dzis też nie rozpieszczała... Biżuteria super!!
Ssabrina super że szczepienie poszło gladko:tak:
alma Maja tez na nas luka jak jemy hehe
mamusia1994 witaj wśród nas, na pewno będzie Ci tu dobrze;-)
ankusch Tobie tez szybkiego powrotu do zdrowia!!! Kurde głupie choróbska!!!
margo mam nadzieję że pomoże ten domestos!!
Katerinka ale numer z tymi próbkami hippa!! hehe na co to ludzie nie polecą no szok!!! Co do grubasków to moja młoda jest mocno utyta, wałeczki ma jak trza hehe
Anek Maja tez mi tak kilka dn temu spała. Moze mają jakiś skok rozwojowy???
Aneczka super że się wyrwalas do fryzjera!!
agutku kurde ale lipa z tym podgrzewaczem. A co do nniani to trzymam kciuki za poszukiwania&&&

Dziewczyny co do witaminy D to nie wiem jak Wam ale mi lekarka powiedziała ze w zimę się daje rano a w lato wieczorem.

My dzis byłyśmy u dermatologa. Zeszło anm trochę. mamy tego naczyniaka jeszcze zostawić, zrobić zdjęcie i za 2 miesiące (dopieor na 17 maja jets termin) mamy znów przyjechać (z tym zdjęciem żeby zobaczyć czy się zmienia.). Dzieciaczków duuzo było. kurde niektóre z azs (tak myślę że to azs).. strasznie to wyglądało- bardzo mi było żal tych maluszków:-:)-(
Popołudniu była kandydatka na nianię i powiem Wam ze mi się spodobała. Pani jest bardzo elastyczna tzn zarobek u nas nie będzie jej jedynym dochodem, więc jeśli np któreś z nas z dnia an dzień zadzwoni ze ma urlop to jej to nie będzie przeszkadzać, poza tym praca nie będzie w pełnym wymiarze ( moja mama ma sobie zmienić godz pracy i "przejmować Maję ok godz 13:10-dla nas to jakaś oszczędność). kasa też nie jest jakaś kosmiczna- 7 zł/godzinę (bałam sie że będzie więcej)... Pani ma 52 lata. bawiła już 2 dzieciaczków "obcych"- Franeczka i Maję oraz swoje wnuki. Maja się dziś do niej pięknie śmiała. Zrobiła na ans bardzo dobre wrażenie i nie wiem czy mamy szukać dalej czy już ją "zatrudnić"...
Poza tym byłam dziś w pracy złożyć wniosek o dodatkowy macierzyński bo ten normalny skończy mi się 10 marca:-( Myślę że do pracy wrócę po długim weekendzie (niestety nie mam urlopu z 2011 bo do końca prawie pracowałam- zostało mi 9 dni). Laski moje mi przedstawiły jakąs tam sytuację księgową z którą sobie nie umiały poradzić a ja zaraz zaskoczyłam o co kaman i bylam z siebie dumna ze mimo takiej przerwy jeszcze mi mózg działa:laugh2: Poza tym twierdzą ze się cieszą z mojego powrotu:tak:

onanana - fajnie, że od razu trafiłaś na panią, która Wam odpowiada. Mnie dziś jedna odmówiła, bo ma problemy z kręgosłupem i nie da rady nosić na rękach (pominę fakt, że mówiłam, że to 4 miesięczny maluszek:baffled:). Nowa Pani przyjdzie w sobotę.

mamusia - szok! Niestety niektórzy ludzie są daremni... U nas zapewniam , fajnie jest i atmosfera super :)
agutku a to narobił zamieszania podstępny podgrzewacz! Ja za parę groszy kupilam na All Philipsa z wtyczką do samochodu, poobczaj sobie :)

Pooglądam sobie...podoba mi się podgrzewacz z lovi, bo ma miseczkę w której można podgrzewać zupkę i pasuje do większości butelek.
Wcześniej miałam podgrzewacz z aventu.

mycha - u nas było dziś to samo, jak Mateusz wstał o 12:30 tak padł dopiero o 22:00:szok:, ale cały czas był bardzo spokojny.

na przykład taki w krakowie znalazłam-może powinnam kupić i się do słoiczków powoli szykować ?
PODGRZEWACZ FIRMY BabyOno stan idealny - Ubranka, Zabawki, Wózki dla dzieci - Gumtree Małopolskie / Kraków

w weekend pochylę się nad sprzętem:tak:

Dobranoc :)

reklama
Do tych co karmią piersią - zdarzyło się wam robić to publicznie? Ja się krępuję... Choć jak kiedyś byłam przymuszona przez Małą, to zrobiłam to, ale zakryłam pierś i jej główkę chustą, którą miałam na szyi...

A jak u was?

Do góry