reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Witajcie dziewczyny!
My już po zakupach Realowych, mega paka Pampersów i chusteczek kupiona. Kupiłam też ten krem Nivea Nutri Sensitive, który kiedyś polecała Ankusch i rzeczywiście jest świetny, ma bogatą konsystencję, jest b.wydajny i pozostawia na ciałku taki fajny tłusty film. Kupiłam go, bo Małemu trochę się odparzyła pupka. Smarowałam na zmianę Linomagiem, Sudocremem, a to pewnie mu lepiej odbuduje tą podrażnioną skórkę.

Ale dziś wieje, przeszliśmy się tylko na moment. Dziewczyny, tyle nadrukowałyście, że nie wiem co odpisywać :-)

Co do kąpieli, to kąpiemy Artura w wanience na stelażu w łazience, mam też takie wiaderko jak Maggipka kąpię Małego w nim, jak jestem sama (wygodniej), nie zauważyłam, żeby jakoś się bardziej cieszył z tej kąpieli.
Ankusch nasz Artur też tak wierzga nogami, ze pół wanienki na zewnątrz.
Niuniunia, Ankusch zdrówka, kurujcie się szybko kochane!!
Ponko &&&&&& za egzamin!!
Andrzelika mojemu się też główka poci, ale tylko w trakcie karmienia, pytałam lekarza i nie ma potrzeby dawać więcej wit.D, chyba że ma jakieś cechy krzywicy (np.miękka potylica). Swoją drogą nieźle ci nabroił mały Picasso :-)
Agutek ja już też powoli zaczynam szukać opiekunki, ja wracam w czerwcu, ale wolę już mieć kogoś..
Ssabrina powodzenia na szczepieniu!
Gola ja też lubię nocne karmienia, Mały robi taki słodki dziubek i przysysa się do sutka niczym mały odkurzaczyk.
Mamusia1994 witaj wśród nas!

reklama
ponko- masz racje jeszcze powinni mu jaką kare pieniężną dać... !

angum o tak może malarzem zostanie, on ma twardą potylice, tylko główki długo nie podnosił, ale to nie było przez niedobór D tylko po prostu mały nawet nie wiedział,że się tak da, a jak żeśmy go w powietrzu nosili na rękach jak na samolot to podniósł i dopiero się zorientował od tej pory podnosi bardzo wysoko :tak:

Hejka mamuśki :biggrin2: ja z Hippa mam 3 łyżeczki do karmienia, położna laktacyjna nam przyniosła + fajny duży i kolorowy śliniak :biggrin2: ja dziś na spacerze z małą byłam z samego rana i do tego musiałam psa zabrać, bo z mężem się popsztykałam, a on jak na mnie się obrazi to też na psa i obiady i inne :-D był niezły hardcor wózek, pies na smyczy ciągnie w parku roztopy i wody po kostki ale dałam radę, jestem z siebie dumna. Dziś zarezerwowałam sobie wejście na basen na 20.30 ciekawe czy uda mi się pójść?
niuniunia, ankusch trzymajcie się cieplutko i zdrówka :biggrin2:
onanana domestos zastosowany, zobaczymy czy coś pomoże, niby usuwa 99,9% bakterii i grzybów ;-) a pewnie u mnie są te z 0,01% których akurat nie usuwa :-D
sabrina co do kleiku ryżowego to nie wiem czy można dawać, ja kupię kaszkę
ponko zazdroszczę ci tego morza, fajnie masz, ale ja się wybieram nad morzę na Litwę, mamy taki fajny pensjonacik 20 m od plaży, więc pewnie jeszcze na urlopie się wybierzemy na wczasy

Któraś z was mnie pytała wczoraj o proporcje dodawania tych kaszek do mleka, koleżanka mi mówiła że to na opakowaniu pisze ile dać, ja jeszcze nie kupiłam,ale dziś chyba z małą do reala pojadę po pampersy i od razu kupię kaszkę :biggrin2:

Hej kochane:)
mamusia - witamy wśród nas :)

U nas szaro, buro, zimno, wieje i leje. Byłam tylko u koleżanki 200 metrów dalej, a D. został z Polunią.

Hej mamuski :-)
My juz po szczepieniu jestesmy,syncio plakal troszke ale zaraz zapomnial o wszystkim a jak dostal butle to juz w ogole bylo spoko :-) Martwi mnie jego przyrost wagi bo wazy teraz 6,740 wiec wychodzi ze przez caly miesiac przybral tylko 720g,nie wiem czy nie za malo:-(
Mamusia1994 witaj wśród nas! Oj samotnosc,wiem cos o tym bo tutaj na obczyznie znajomych za wiele nie mam wiec BB ratuje :-)
ankusch no szaleja te nasze maluchy:-)

A u nas pogoda super,cieplutko,wiaterek lekki podwiewa ale nie chlodny,wiec super ze spacerek juz zaliczylismy :tak: i niby bylo u nas dzisiaj 16 stopni :-D

Ostatnia edycja:
My też dziś kupiliśmy mega pack Pampersów w Realu, bo jednak nie mogę się przekonać do innych pieluch. Na szczęście promocje są często, a w promocji Pampersy kosztują podobnie jak te inne tańsze.

Ania na pewno coś wymyślisz. A gdybyś normalnie na dnie brodzika ją kąpała?? Katerinka kiedyś pisała ze jej mąż bierze prysznic z ich córcią.
Agutek nie martw się, ja tez juz tu nie wyrabiam powoli z czytaniem a co dopiero z odpisaniem każdej...
ja osobiście bałabym się tak kąpać się z dzieckiem na rękach żeby mi się nie wyślizgnęła, do tego od zeszłego lata wciąż bolą mnie nadgarstki i tym bardziej nie moge jej tyle na dłoniach trzymać...
Mój T ma duże dłonie i sobie daje radę-zresztą uważnie nadzoruję kąpiele,przypominam o umyciu za uszkami i szyii, podaję mężow Patrycję oraz do ciepłego ręcznika ją odbieram:tak:
Jak bierzemy kąpiel razem to mąż ją na przewijaku rozbiera, podaje mi do wanny, potem z wanny do ręcznika odbiera a ja zakańczam wieczorną toaletę.

Też nie daje rady każdej odpisać ale w nocy podczas karmień nadrabiam czytanie na telefonie:-)

Kurcze, mala mi troszke goraczkowala w nocy po tej szczepionce ;/ i taka troche maruda jest, chociaz apetyt ma normalny... I sama teraz nie wiem, czy mam ja brac na spacer?? BO wieje okropnie i jest mokro i zimno... ale obiecalam sobie, ze ja bede codziennie zabierac, jak myslicie?? Szczepienie wczorajsze jest przeciwskazaniem?? Teraz niby nie ma temperatury...

I jak? byłas na spacerku? ja byłam, mimo wiatru i nieco deszczu-do fotelika, folie na to i pół godzinki na świeżym powietrzu :tak:

Ja daję tą witaminkę i ostatnio płaciłam 15,30pln
Zobacz załącznik 440285
tej samej używam-ale jak będziemy na następnej kontroli zapytam o receptę na jakieś inne-3 zł a 15 to różnica :tak:

Hej!!
Gola
Twoja mała przy cycu a mój przy butelce też wyczynia akrobacje je tylko na leżco a na kolanach nie weźmie butli do buzi.jedynie w nocy je w miarę szybko.

moja mała też się wyrywa przy jedzeniu na rękach. Zaczęłam karmić tylko na leżąco i jest o wiele lepiej...

dziewczyny rejestrowałyście się na HiPP: Strona Główna ja się zarejstrowałam i zamówiłam darmowe próbki i dziś dostałam fajne + łyżeczka plastikowa do karmienia dla maluszka... ktoś już kiedyś pisał o tej stronie

tam są dwa mleka hipp 2 z prebiotikami i probiotykami są dwie paczuszki jedna jest na 180ml

dostałam dzisiaj przesyłkę ale była odklejona a w środku była tylko łyżeczka i poradniki :confused: listonosz zjadł próbki mojej córuni??? :baffled:

witaj u nas Mamusia :-)

ssabrinaa super, że już po szczepieniu, mnie się wydaje, że OK przybrał - Polcia też nie całe 80 dkg na miesiąc i lekarka mówiła, z ok:) Dzieciaki najwięcej przybierają na samym początku, nasza ciężarówka w 1szym m-cu przybrała ponad 1,5 kg ;-)

reklama
agutek- ja też chcę iść do pracy, bo u nas ciężko co raz bardziej finansowo na Alana miesięcznie wydajemy do 500zł...a z jednej wypłaty o z kredytami rachunkami nie damy radę... No i boli mnie to,że będę musiała go kiedyś zostawić tyle,że ja pod mojej mamy opieka.

Fajnie, że możesz małego z mamą zostawić, gdybym ja tak mogła, byłabym bardzo szczęśliwa. No ale nie mam. Mam nadzieję, że dogadam się z opiekunką.

Dziewczyny po CC czy wy już ćwiczycie??? Ja mam siłownię w bloku, więc bliziutko...muszę namówić koleżankę żeby raz w tyg wpadała wieczorkiem i bym z nią chodziła, bo samej to mi się nie chce...

Ja jeszcze nie ćwiczę, poczekam te pół roku. Z starszym synem próbowałam ćwiczyć po 2 miesiącach od cc i wtedy to odchorowałam, poczekam więc teraz...może uda się jeszcze brzuch zrzucić.

Wasze dzieci też tak miłosiernie na was patrzą jak wy jecie a one nie??

Oj, tak. Czasem po prostu nie mogę zjeść spokojnie, bo ściska mnie w dołku, kiedy Mateuszek tak na mnie patrzy, jakby chciał powiedzieć: "ale jesteś mama, Ty jesz, a mnie nie dasz?" :baffled::-D

ankusch - szybkiego powrotu do zdrowia życzę. Trzymaj się :)

Hej Martwi mnie jego przyrost wagi bo wazy teraz 6,740 wiec wychodzi ze przez caly miesiac przybral tylko 720g,nie wiem czy nie za malo:-(

Myślę, że mieścicie się w szeroko rozumianej normie. Nie masz się o co martwić :)

Witam nową mamusię :)

Do góry