reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

jeszcze nie zaczelysmy pneumo, bo wszystcy zaprzyjaznieni pediatrzy nam radza, zeby to po 1 urodzinkach zaczac, jesli mala nie ojdzie do zlobka wczesniej, a my nie wiemy co robic ;/ i badz tu czlowieku madry ;/

?

to chyba ze względów oszczednościowych gdyż te szczepionki to tania sprawa nie jest...wielu rodziców nie stać na tak drogie szczepionki i pediatrzy mówią że później tez dobrze zaszczepić...(lepiej późno niż wcale)..ale przecież dziecko zawsze może zarazić się pneumo...oczywiście jak pójdzie do przedszkola to jest większe prawdopodobieństwo...ale teraz też przecież się z dzieckiem wychodzi...do sklepu, przychodni itp.
Im mniejsze dziecko tym ciężej by przechodziło zachorowanie na pneumo...

Ssabrina mój zjada mieszanie mleko(moje+MM) je 6-7 razy na dobę 120-150 ml...ale on zachłanny jest;)))

reklama
hej
kati jak coś to mogę ci pocztą wysłać albo kurierem ;-) tylko jakby co musisz mi dać znać najpóźniej do 28 marca bo 30 marca wyjeżdżamy już do PL i mogę nie zdążyć kupić ,no i Libero kosztuje ok 50 nok za paczkę :tak:
dziewczyny współczuję grzyba , u mnie też wilgoć lubi siadać na oknach zwłaszcza po nocy jak rolety podciągnę , ale u nas okna stare , mamy nadzieje że na wiosne właścicielka zrobi remont i wymieni okna bo masakra jak się pleśń wkrada przez te szpary :szok:
Sabrina no moja też mi się wydaje że je mało i w końcu zaczełam sobie notować godziny karmienia i ilość zjedzonego mleczka to wyszło ok 700ml na dobe ,no ale przeważnie je właśnie ok 100ml na raz , więcej to tylko na noc na śpiocha jak ją karmię

monial ja mam cellulit na pośladkach i wewnętrznej stronie ud... nie mogę się zebrać do ćwiczeń

onanana- nam przyjdzie niedopłata 1000zł za prąd mogę się założyć, ostatnio mieliśmy 800zł, tyle,że na miesiąc płaciliśmy 56zł, a teraz płacimy 80zł ale dziecko jest prania więcej itp... A to co pół roku jest rozliczenie

Spacerek zaliczony, ale mamę wyyyywiaaaałoooo!!
dziewczyny znalazłam w skrzynce ulotkę z Reala, od 23.02 jest promocja Pampers acyive Baby Mega paka 3- 186 szt., maxi (chyba 4)-162 szt.za 99,95 zł. opłaca się? Wychodzi niby 54 gr.za szt.to dobra cena! W promocji też bedą Sleep & Play, widzę że mają tu swoich zwolenników i przeciwników, ja sama jeszcze nigdy nie stosowałam, cena 49,99zł za 2 op. (4- 50 szt.). Widzę, że jest też dużo ubrań, zabawek i kacesoriów dla dzieci. Chyba się wybiorę na łowy pojutrze :-)
Moniaaal ja miałam straszny w ciązy na udach, ale zszedł, teraz taki 2 stopnia (czyli jak zwykle), ale nie inwestuje w żadne zabiegi i drogie kremy.
Maggipka ja mojego Artura też szcepiłam takim zestawem, 2 tura była w zeszłym tyg.w środę i b.ładnie zniósł, nawet stanu podgorączkowego nie miał, tylko może więcej kupek od rota :-)
Współczuję wam dziewczyny tego grzybka, jak już się wda, to rzeczywiście chyba lepiej z grubej rury go potrakotować i tynki ściągać.

Ssabrinaa ja tez notuje kiedy i ile Kinga je i wychodzi mi ze je ok 6-8 razy na dzien i w sumie ok 700-800 ml w zaleznosci od dnia. Widze ze wychodzi na to ze calkiem sporo je jak na swoja wage (4kg) ale jak jest glodna to co mam zrobic :sorry: Na raz tez przewaznie zjada 100 ml tylko w ciagu dnia dosyc czesto upomina sie o jedzenie.

angum do kiedy jest ta promocja?

Dziewczyny, czy któraś z was ma grupę krwi dziecka? U nas w szpitalu nie robili...

andrzelika u nas robili, ale niestety nigdzie nie napisali tego w papierach i teraz nie wiem czy nie trzeba powtórzyć, bo jak nie jest coś na papierze to wiadomo, jakby nie było wcale

Ostatnia edycja:
reklama
i my po spacerku oj tak u nas też wiej ale cieplutko słonko nadrabia:tak:
andrzelika muszę sprawdzić sama nie wiem, a czy ty swojemu małemu dajesz jeszcze Bebilon bo mam puszkę Bebilonu 400g mogłabym ci wysłać za darmo szkoda mi wyrzucać jak jesteś zainteresowana to pisz na priva:tak:

my nie mamy w książeczce grupy Liwii oznaczonej, wpisanej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry