reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

My już po szczepieniach - idziemy systeme 5w1 + pneumo + rota. Dzisiaj więc dwa ukłucia i mega-ekskluzywny lunch za 300zł :-) No i niesamowity wrzask, ale to już gratis.

Zanim poszliśmy do przychodni, to pół dnia spędziałam na czytaniu w necie o powikłaniach poszczepiennych i sama już dostawałam do głowy! Im więcej czytałam, tym mniej wiedziałam, co powinnam zrobić - szczepić vs nieszczepić. Sama chyba dostałam powikłań od tego wszystkiego - człowiek chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a potem się okaże, że mu zaszkodził...oby jednak nie! Mózg mi paruje...

Nie czytać tylko szczepić:-).

Dziewczyny zamiast coraz lepiej jest jeszcze gorzej! Ja juz prawie ryczę z bolu!

Któraś dziewczyna pisała o antybiotyku duomox? Może miała podobny? Co ile czasu go stosować bo mam sprzeczne informacje, a lekarka, która mi go wypisywała to jakaś siksa za przeproszeniem i sama szukała w książkach jak go stosować.

1-gramowy Duomox, 2 razy dziennie. I powinnaś jak najczęściej przystawiać dzidziusia do obolałej piersi, najlepiej z pod pachy, ponieważ po pierwsze spije mleczko, a po drugie buzia masuje pierś, wspomagając w ten sposób udrażnianie kanalików. Po 3 dniach brania antybiotyku powinno być niebo lepiej.

Trzymam za Ciebie kciuki.

Gola - powodzenia na szczepieniu :) Będzie dobrze, choć pewnie, bez płaczu się nie będzie dało. Serce się kraje :(. Ale lepiej, żeby maleństwo chwilę popłakało z powodu szczepienia, niż żeby miało się rozchorować.

U nas dziś dość zimno, ale słonecznie. W południe pójdziemy na spacerek. U nas spacer to podstawa:-D. Mateusz jest nie do życia jak się nie przewietrzy:-D, także my czy śnieżyca, czy deszczyk, czy mróz...choć na chwilkę ale musimy wyjść. Jak miał kolki to na dworze spędzaliśmy nawet 3 godziny.

Wczoraj przyszły mi ampułki i szampony, by zaradzić coś wypadaniu włosów...zobaczymy czy to coś da. Podobno rezultat mam widzieć po 4 tygodniach...pokładam w tych kosmetykach spore nadzieje:sorry2:.

Zakupiłam też pierwsze ubranka dla siebie....4 bluzeczki...ze spodniami i spódnicami w nowym rozmiarze poczekam jeszcze miesiąc...może jeszcze trochę brzuszka mi zleci.
Najważniejsze jednak, że coś w końcu zrobiłam dla siebie:-)

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Andrzelika ja miałam termin na 9.11 a urodziłam naturalnie o 7.34. Skurcze zaczęły się o 01.30 w nocy więc moja córka sobie sama przyniosła tę fajną datę. Mąż poszedł rejestrować małą w Urzędzie Miasta to każda ,,babka" chwaliła datę, że taka fajna.
W dodatku wzięłam numer do Nimfii, żeby tu napisała, że urodziłam a ona mi odpisała, że ona też na porodówce.:-DTo sie naśmiałam, że akurat z tylu dziewczyn z BB wzięłam jej numer a ona też zaczęła rodzić. Pamiętasz Nimfii?
ę.

:tak:Pamietam.
Z Toba i andrzelika smsowalam z porodowki miedzy skurczami :-D
kasiek ty urodzilas wczesnie rano, tak jak piszesz jakos po 7...
a andrzelika? o ktorej bo juz nie pamietam?
mirelka a ty o ktorej godzinie?
Ja urodzilam o godz 13.05.
Jestem ciekawa ktory z dzieciaczkow z dnia 11.11.11 jest starszy a ktory mlodszy

margo dobre na ćwiczenie podnoszenia glowki jest kladzenie na brzuszku i podkladanie zwinietego kocyka w rulon pod raczki tak aby ulatwic dziecku dzwigniecie. Macka tak cwiczylam.

martttika duomox i ja bralam. z tego co doczytalam masz temn silniejszy? Z tego co pamietam wiele zalezy od tego na jaka dolegliwosc sie go bierze. Moze byc to co 12h, lub co 8h. W ulotce sa info jak dobrze pamietam. To moze ze wzgledu na karmienie pirsia powinno sie go brac rzadziej co 12h?

Ostatnia edycja:
martika i duomox1000 i 500 można brać 3 razy dziennie, zalezy co tam pacjentowi jest...jak lekarka zaleciła 2razy dziennie to bierz tyle(tak się zaleca najczęściej dawkę 1gram).
Tak jak pisze agutek przystawiaj małego jak najczęściej do tej piersi,albo odciągaj(jeśli potrafisz to ręcnie a jeśli nie to laktatorem) przed karmieniem(ew.odciąganiem) idź pod ciepły prysznic i strumień cieplej wody na ta pierś albo ciepłe okłady(ja mam termofor i z tego robiłam).Siedziałam z tym termoforem przy cycy pół godziny a później laktator...mało leciało...ale robiłam tak(z tym ciepłem na cyca) co 2-3 h i po 2 dniach puściło...Pod ciepłym prysznicem jeszcze odciągałam ręcznie.

anna agutek ja już nie dam rady go przystawiać tak mnie boli, a on biedny się męczy bo nie może dobrze złapać, więc odciągam laktatorem.

Dzięki dziewczyny z pomoc! ​Jesteście kochane i najlepsze!! :*:****

margo u nas w sypialni od 22-24 w salonie dochodzi do 28 ,więc Alan ciągle w body tylko jest bez przykrycia , temp nie równa i nie da się ustawić, bo kominek grzejemy, u mnie też grzybki w domu rosną :tak:grzybialnia po co do lasu chodzić, na obiad w sam raz wychodowane :-Dza naszym łóżkiem za szczelne okna, pranie schnie wentylacji nie ma i się kisi... my na lato chcemy ocieplić budynek zrobić wentylacje i ścianę wytynkować, a regips rozwalić, być może centralne... nie które grzyby da się usunąć za pomocą preparatu, a nie które trzeba kuć oglądałam w tv, że są dwa rodzaje, nie raz preparat dasz i nie wyjdzie, a nie raz wyjdzie dlatego nie które zalecają skłóć żeby ponownie nie wyszły.

Margo ja go nie sadzam tak normalnie czasem tylko palce mu daje i on sam się unosi do siadu i zaraz go odkładam i tyle to trwa parę sekund ;-)

nimfii
- mój chyba najpóźniej 13.25

ssabrinna- ma asymetrie widocznie musisz go kłaść na drugiej stronie jak piszą dziewczyny i będzie ok,:tak: a nie zauważyłaś , czy Sami np nóżki też co głowę w tą stronę trzyma inaczej nie daję, albo bardziej je też z tej strony rękę... to normalne zdarza się u dzieci nie twoja wina widocznie obrał to pozycje, nasz sam przy spaniu obracał się raz na tą lub na drugą, ale i tak ma lettką asymetrie stwierdzili na interwencji chociaż my tego nie widzieliśmy... rehab. kazała tylko kłaść na drugiej stronie i podawać mu lewą rękę do buzi żeby wiedział,że lewa strona też istnieje i tak robiłam i jest już ok ona mówiła,że po prostu w brzuchu już mógł tak leżeć

Dzieki dziewczyny za mile slowa i wsparcie,dodalyscie mi otuchy i sily :tak:
andrzelika no wlasnie na plecach jak lezy to jes ok,glowke nawet fajnie wlasnie prosto ja trzyma jedynie jak go w pionie nosimy to ta glowka lekko uchylona ma i nie chce jej trzymac prosto,nie jest to zbyt duzo ale wiem ze wlasnie jak spal czesto ze mna w lozku to na boczku czesto sie ukladal i to na jednym tylko i pewnie temu,teraz klade go na drugim boczku i mam nadzieje sie mu to szybko wyrowna,a potem bedzie trzeba pilnowac raz na tym i raz na drugim :tak:
margo i u nas jest grzybek ehhh juz mam dosc tego grzyba,jest u nas w sypialni i tylko na jednej scianie gdzie jest okno,po calej nocy spania na oknie pelno wody i parapecie i czuc wilgoc w tym pokoju,cale szczescie synek tutaj malo co przebywa ma swoj pokuj gdzie tez z nim spie :tak: ale jak z tym walczyc to nie mam pojecia :no:
martttika wspolczuje Ci kochana,oj ile Ty sie teraz wycierpisz,zdrowka Ci zycze oby ten cyc szybko popuscil.

reklama
Dzień dobry mamusie

margo też u nas jest ten sklep Textil Market, jest koło Pepko i tam zaglądam i najwięcej tam kupuję to już do Textil nie wchodzę ale mam jednego pajaca z tego sklepu
Gola powodzenia na szczepieniu, oby Polunia mało płakała;-)
Nimfii ja urodziłam o 18.35 czyli jest najmłodzsza:tak:
martika trzymam kciuki za szybkie dojście do sprawności z cycami

u nas dziś piękna pogoda słonko od rana świeci na spacerek się zaraz będziemy szykować a popołudniu ugotuje obiadek i może okna umyje okropnie brudne maskara :-)

Miłego dnia życzę:-)

Dawno Margana nie pisała ostatnio 15.02 ciekawe co u niej

Do góry