reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

żeby nie wyszło ja leżałam w szpitalu już 9 listopada i to mój lekarz zdecydował mi się zrobić cc w tym dniu ja nie wybrałam daty ;-) a dziwiłam się,że w święto mu się chciało heh stwierdził,że nie ma co czekać chociaż jeden dzień po terminie widział,że mały wychodzi o 2tyg na starszego z usg i duży płód,a do tego te komplikacje z innymi ciążami więc nie zwlekał i tak mój mały ma super datkę

kasiek podobnie jak ja ubierasz

reklama
Pepsi moja Ola często ma czkawkę. Zauważyłam, ze często dostaje ją nie od temperatury ale od tego, jak się nałyka powietrza jak ssie cyca za łapczywie.
Jak juz ma czkawke to potrafi tak 15 min czkać aż mi źle, że nie mogę jej ulżyć ale ona nie chce napić się cyca ani herbatki bo czkawka jest po jedzeniu więc ma pełny brzusio.
Andrzelika gdy rodziłam SN to jeszcze tego dnia w szpitalu, w którym rodziłam były dwie cesarki i jedna musiała być a druga CC to podobno rodzice sobie taką datę wybrali

aneczka na razie oki czyli raz dziennie bo lenka na MM więc i tak jest dobrze :-)
katerinka współczuje tych wspomnień, ja swój poród wspominam bardzo dobrze gorzej było leżeć przez 6 dni na połogu horror :baffled: dla mnie to była trauma! Tak naprawdę lekarz powinien skierować cię na tomografię lub rezonans ale u nas za darmo robią dopiero jak ludzie mają udar :crazy:

My dziś 2 godziny na spacerze i między czasie zaliczyłyśmy zakupy i udało mi się przymierzyć kilka rzeczy i kupiłam 2 koszule i dużą pomarańczową torbę :-) na lato.

kasiek tak nie którzy płacą i wybierają datę moi znajomi tak mieli, ja cc wcale nie chciałam byłam zła jak powiedział,że powinnam mieć dla dobra swojego i dziecka, dlatego przeraża mnie myśl,że drugie też tak będzie raczej musiało przyjść na świat, ja nawet jakby ktoś mi zapłacił 2tys to bym nie poszła pod nóż, a inni tyle za to płacą.

katerinka- mój mały dostał 8pkt był sino blady dali go pod tlen ... Gdyby nie cc nie wiem, czy w ogóle by żył i złapał powietrze cieszę się,że lekarz zdecydował tak.

Ponko- u mnie też mały wcześniej jadł i butle i cyc bez problemu, a później już się wycwanił na maksa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Andrzelika, u nas jest butla od samego początku średnio co 2 tygodnie jak jestem na zajęciach, ostatnio byłam tydz temu więc niby nie ma zależności, ale nawet jak się przyssie to po chwili płacze. A czasem nawet jak go położę w poziomie to zaczyna płakać więc nie wiem o co chodzi.

Ja Filipka ubieram przeważnie w kaftanik lub body z długim rękawem w domu (czasem do body spodenki i skarpetki jak stópki są zimne). Na dwór zakładam tylko kombinezon i czapkę na to, czasem pod spód welurowy kaftanik jak były mrozy, czy ja nienormalna jestem? :-D

hej Dziewczyny, mam takie pytanie. Jesli karmicie tylko piersią, to dopajacie swoje maluszki?? Bo my dzisiaj pojechalismy z Ania na badania krwi (makabra, co za stres, Biedny Maluszek, myslalam ze bede wyc razem z Nia) i okazalo sie ze Ania ma tak gesta krew, ze w ogole nie chciala kapac do probowki ;/ I kobieta mi pow, ze to byc moze dlatego ze jej nie dopajam... ale ja kilka razy probowalam i ona nie chciala pic wody... pediatra tez mi nic nie mowila ;/

Hej kobitki;)
Ja dziś dostałam podwójne becikowe i cały dzień latałam za wózkiem. Z tym co oglądałam najabrdziej spodobały mi się tako i baby merc. Jutro jadę jeszcze w jedno miejsce za wózkiem i jak tam nie kupie to allegro. I wreszcie będę mogła wychodzić na spacery;D;D;D

Dziewczyny jestem w szoku od wczoraj naprodukowałyście 10stron:szok:
wieczorem Was podczytam i napisze więcej bo teraz mała się budzi po 3godzinnej drzemce;D

Moniaaal mi też nikt niczym nie kazał dopajać (karmię tylko piersią) ani nie dawać jeszcze żadnych herbatek koperkowych. Nawet lekarki jak pytałam na szczepieniu to kazały nic nie dawać.

reklama
Dziewczyny, mój syn właśnie samodzielnie przekręcił się z brzuszka na plecki!!!Nim się obejrzę już pewnie na studia pójdzie....:DNo nie mogę mały akrobata jeden....pękam z dumy bo już się zapowiadało dziś na to, tak pięknie zaczął trzymać główkę na brzuszku i grzechotkę sobie do buzi sam pakuje;) Jednym słowem skok rozwojowy okupiony moim bólem głowy i pleców się opłacił!

Ja też nie dopajam, tylko latem powinno się jak dziecko się poci a tak to nie.

Ostatnia edycja:
Do góry