reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

ponko jak szukałam dla Poli, to wiem, że w Smyku były takie polarkowe, bo ja jej kupowałam :tak:
nimfii zazdroszczę!

reklama
katerinka- ja ostatnio wprost na nich nakapowałam u pediatry nie patyczkowałam się i on powiedział,że jak najbardziej trzeba chodzić, ale byłam szczęśliwa,że mu powiedział :-Di od tej pory nic powiedziałam wczoraj,że idę z nim na dwór dziś i spoko, nawet sam gada,że pójdziemy ;-) w końcu zmądrzał jak lekarza usłyszał.

Ja Alanowi ubieram rajstopki, skarpety i takie spodnie ogrzewane na dół, a na górę wiadomo body, bluzka długi rękaw i bluza od kompletu spodni na to kurteczka wiosenna, bo innej nie mam dlatego ubieram pod nią tamten komplet i jest ok, do tego czapka i rękawiczki, w wózku ma śpiwór to tylko do połowy go w nim zapinam, bo w nóżki bardziej lżej ubrany i jest taka przykrywa z materiału na wózek,ale to raczej przeciw śniegu

i my po spacerku doczekałam się mała obudziła się o 15stej, spacerowałyśmy prawie do 17stej ja tez ubieram tak jak nimfii, a​nna007, piękna wiosna tez szukałam wosny ale u nas szaro i ponuro:tak:

ponko- a dokarmiałaś go butlą, czy zawsze tylko pierś mu dawałaś?

kasiek no proszę i ty :-)a mieliście tą datę według @ ustaloną, bo ja nie mi cc wypadło w 40tyg i 1dniu

ja młodego ubieram zazwyczaj w body z dł. rękawem+ rajstopki+pajacyk welurkowy+bezrękawnik.
w wózku kombinezon+śpiwór+kocyk i przykrycie wózka. No i oczywiście czapajka ;)
Ale mój Dzidek to zmarzluch straszny ;) w domu 21st i on nagle potrafi dostać czkawki z zimna przy przewijaniu:eek:, spokój jest dopiero koło 24st :eek::eek:

Andrzelika, dokarmiałam ale nigdy nie było problemu. Dopiero jakąś godzinę temu udało mi sie go przekonać do cycka, nigdy wcześniej tak nie miał a i z butli jadł ostatnio jakiś tydzień temu.

Julianna, Lena też często ma czkawkę, ale ja ją i tak lekko ubieram. Myślę, że to normalne u maluszków. Dziewczyny, Wasze dzieci mają czkawkę?

ponko- pytam, bo ja Alana dokarmiałam i zrezygnował całkiem z piersi jak poczuł,że z butli leci szybko, i przy piersi cyrki odstawiał jak nie wiem był wrzask tylko no i butla już została

julianna mój też ma czkawkę co jakiś czas, a w brzuchu to miał z 3 razy dziennie numer był jak nie wiem

reklama
Andrzelika ja miałam termin na 9.11 a urodziłam naturalnie o 7.34. Skurcze zaczęły się o 01.30 w nocy więc moja córka sobie sama przyniosła tę fajną datę. Mąż poszedł rejestrować małą w Urzędzie Miasta to każda ,,babka" chwaliła datę, że taka fajna.
W dodatku wzięłam numer do Nimfii, żeby tu napisała, że urodziłam a ona mi odpisała, że ona też na porodówce.:-DTo sie naśmiałam, że akurat z tylu dziewczyn z BB wzięłam jej numer a ona też zaczęła rodzić. Pamiętasz Nimfii?

Ja moją córę ubieram w body z dł.rękawkiem, rajstopki, skarpetki i dresiki welurkowe(rozpinana bluza+spodenki), kombinezon, czapka wiązana(taka mięciutka pluszowa). Nie zakładam szalika bo kombinezon jest wysoko zapinany pod bródkę.

Do góry