reklama
AniaSm
Fanka BB :)
a sprawdzałyście dziąsła?? u mojego Kuby było widać białe plamki na dziąśle i chwilę potem wyczułam palcem kiełka ,który po jakimś czasie się przebił
niuniania a jaki żel kupiłaś?? może musisz kupić inny ;-)
niuniania a jaki żel kupiłaś?? może musisz kupić inny ;-)
Moja mała nie ssie paluchów tylko je przygryza i najlepiej wszystkie naraz! u nas rękawy też mokre no i non stop śliniak założony bo ślina litrami się leje z małej buźki dobrze, że dużo śliniaków mam, chyba z 40 szt., a i tak cały czas nie nadążam prać dziś pierwszy zafajdolony marchewką, moczony w odplamiaczu niestety z niepowodzeniem, cały w plamach
Dobra ja uciekam spać! Dobranoc mamuśki :-)
Dobra ja uciekam spać! Dobranoc mamuśki :-)
Ostatnia edycja:
Ja dziąsła obserwuję,. ale nic tam nie widzę, no może bardzo delikatne ( ale bardzo ) pogrubienie w miejscu 2 dolnych jedynek, bo to chyba te ząbki pierwsze wyłażą, nie wiem , może się myle, ale po prostu szukam przyczyn tego jej niespokojnego snu i różnorakich okresów maruderstwa
AniaSm
ja się szybkiego ząbkowania nie spodziewam Kuba się ślinił i pchał ręce przez ponad 4 miesiące zanim mu jedynki wyszły , no ale każde dziecko inne
majuska oczywiście masz racje teoretycznie dolne jedynki wychodzą jako pierwsze ,ale oprócz ząbkowania nasze dzieciaki mają skoki rozwojowe i te bardziej wrażliwe przechodzą je mocniej ;-)
majuska oczywiście masz racje teoretycznie dolne jedynki wychodzą jako pierwsze ,ale oprócz ząbkowania nasze dzieciaki mają skoki rozwojowe i te bardziej wrażliwe przechodzą je mocniej ;-)
Niuniunia20
kupiłam żel DENTINOX N rzekomo dobry i "droższy" bo mąż dał za niego 23 a były po 12 i 15zł. ale mniejsze z tym...
Wczoraj mała nie mogła spać, wojowała do północy, w dzień mega swędzenie ślinka po pachy, ręce w buzi (czego moje dziecko nigdy nie robiło) i nawet smoka pchała na lewą i prawą stronę. Później umyłam 10razy ręce i wsadziłam jej palca i po dziąsłach macałam i wyczułam ząbka jednego, otworzyłam jej dziubka i było widać już tyci tyci. Jutro zobaczę łyżeczką czy będzie dźwięczeć. Moja mama mówi, że zęby jak idą to powinny najpierw jej z przodu iść, a nie z boku a u niej widać z lewej strony zębalka, który się wykluwa. Może z przodu też idą tylko o tym nie wiem... Ja też dostałam wczesnie ząbki i ona może mieć to po mnie;(
Ankusch gratuluję kochana wyspanej nocki - wreszcie Oby już większość taka była U nas szyjka znowu wróciła zaczerwoeniona;((( przez noc! Ja nie wiem czy ona się tak spociła, że ta szyjka znowu czerwona czy jak no zgłupiałam już
Angun u nas było chyba z 10 kupek na dobę po szczepionkach ostatnio w szczególności na rota. Wszystkie ubranka były umazane w kupce więc jej zakładałam najgorsze. Najgoszej jak się wybrudziła aż po samą szyjkę;(
AnnaJ007 zgadza się, moja córa ma blond włoski i mega czuprynkę;D Muszę jej co dzień czesać włoski bo jak wstaje to wygląda jak mały buszmen Za to jeszcze Sami Sabrinki ma mega czuprynkę tylko, że czarną ale to uroczo wygląda
Gola u mnie jest wielki krzyk jakby ją nie wiem katowali przy tym ubieraniu... Najgorzej jak jesteśmy np w przychodni, a mała tak się drze o losie aż mi głupio czasami...
Anek moja droga ja na porodówce tez byłam jak "gwiazda" umalowana, wykąpana, włoski ładnie umyte i wyprostowane, nawet paznokcie miałam pomalowane! Ale cóż się dziwić jak ja tego dnia jechałam tylko na KTG, a nie miałam pojęcia, że już wróce z dzieckiem... Jakbym jechała na porodówkę bo sama bym rodziła to miałabym w doopie makijaż i fryzurę... Ja przeoczyłam tą czarną lasencję, która tak ładnie schudła - też bym chciała tak wyglądać;((((
Julianna współćzuję kochana tych problemów z kręgosłupem...
Mi by nie starczyło doby żeby z siebie seksbombe robić zaraz po porodzie...
Kasiek ja miałam podobnie po porodzie... Chodzić nie mogłam, zanim do małej się podniosłam mijała chwila bo rana po cc mnie mega bolała aż czasem było mi głupio stękać przy moim chłopie, że znowu boli!? Obiady robiła moja mama, ja też nie mogłam się ani zorganizować ani obrobić - dobrze, że te czasy już za nami... CHoć ja często teraz nie mam na wszystko czasu bo moje dziecko jest zbyt wymagające dużego poświęcenia czasu i nie pobawi się sama dłużej niż 15 minut...
Cocca witaj kochana z powrotem;**** Współczuję Ci tych problemów po porodzie;( Napewno Cię to teraz bardzo jeszcze boli, ech nie chcę nawet przypominać sobie o tym bólu. Współczuję kochana i trzymam kciuki za Ciebie;*
Chyba udało się nadrobić nasz główny wątek, teraz lecę nadrabiać dalsze wątki
AniaSm, Majuska i Margo no właśnie z tego co ja słyszałam to podobno zawsze wychodzą pierwsze jedynki dlatego mnie to dziwi czemu mojej wyszedł kawałeczek ząbka po boku? Pamiętam, że mojej siostry synkowi szła i jedynka i po bokach bo jemu też jakoś 4 ząbki szły na raz, a jej córeczce później też wychodziło kilka na raz i pierwsza cała pojawiła się dolna jedynka, a razem z nią po bokach to ja już sama nie wiem ale będe obserwować małą
Wczoraj mała nie mogła spać, wojowała do północy, w dzień mega swędzenie ślinka po pachy, ręce w buzi (czego moje dziecko nigdy nie robiło) i nawet smoka pchała na lewą i prawą stronę. Później umyłam 10razy ręce i wsadziłam jej palca i po dziąsłach macałam i wyczułam ząbka jednego, otworzyłam jej dziubka i było widać już tyci tyci. Jutro zobaczę łyżeczką czy będzie dźwięczeć. Moja mama mówi, że zęby jak idą to powinny najpierw jej z przodu iść, a nie z boku a u niej widać z lewej strony zębalka, który się wykluwa. Może z przodu też idą tylko o tym nie wiem... Ja też dostałam wczesnie ząbki i ona może mieć to po mnie;(
Hejka mamuśki
U nas nocka super w końcu;-) Martynka zasneła o 22.30 i wstała na jedzonko o 5.30 zjadła i poszła spać i wstała o 7.30 i właśnie kopkę zrobiła i sobie leży w dobrym humorku oby tak jej zostało..;-)
Ankusch gratuluję kochana wyspanej nocki - wreszcie Oby już większość taka była U nas szyjka znowu wróciła zaczerwoeniona;((( przez noc! Ja nie wiem czy ona się tak spociła, że ta szyjka znowu czerwona czy jak no zgłupiałam już
Mmm same pyszności dziewczyny, spróbowałabym z łakomstwa wszystkiego po trochu. ja robię na obiad polędwiczki kurczaka i warzywa na patelnię, jak mi Mały pozwoli to jeszcze zupę krem z pieczarek.
Artur spał nieźle po tych wszystkich szczepionkach, nawet nie miał stanu podgorączkowego, była tylko 1 rzadka kupka nad ranem. teraz sobie śpiocha mój słoneczek kochany.
Angun u nas było chyba z 10 kupek na dobę po szczepionkach ostatnio w szczególności na rota. Wszystkie ubranka były umazane w kupce więc jej zakładałam najgorsze. Najgoszej jak się wybrudziła aż po samą szyjkę;(
Taki chlebek z piekarnika to mniam mniam, jak w Wawie mieszkalam to też piekłam w piekarniku...
A co do czupryn dzieci to dziś właśnie przychodzi do mnie koleżanka, której córka-dwa miesiące starsza od naszych bobików ma czuprynę co nie miara....szamponem myja włosy:-)....a z naszych listopadowych dzieciaczków to jeszcze córcia Niuniuni ma dużo blond wlosków:-)
AnnaJ007 zgadza się, moja córa ma blond włoski i mega czuprynkę;D Muszę jej co dzień czesać włoski bo jak wstaje to wygląda jak mały buszmen Za to jeszcze Sami Sabrinki ma mega czuprynkę tylko, że czarną ale to uroczo wygląda
czy Wasze dzieciaki też tak nie lubią się ubierać/rozbierać i zmiany pieluchy?? Bo u nas istny cyrk!
Gola u mnie jest wielki krzyk jakby ją nie wiem katowali przy tym ubieraniu... Najgorzej jak jesteśmy np w przychodni, a mała tak się drze o losie aż mi głupio czasami...
Chehehe ja przed porodem (w sumie już w trakcie) zdążyłam tylko włosy umyć no i... wyprostować...;-)
Nie będę rodzić bez tipsów i makijażu! - Odcinki - TVN - Rozmowy w toku Co do
tłustego czwartku, to ja zjadłam 1 pączka i mam zamiar jeszcze wchłonąć eklerkę... na więcej sobie nie pozwolę, bo boję się o brzuszek Zosi
Anek moja droga ja na porodówce tez byłam jak "gwiazda" umalowana, wykąpana, włoski ładnie umyte i wyprostowane, nawet paznokcie miałam pomalowane! Ale cóż się dziwić jak ja tego dnia jechałam tylko na KTG, a nie miałam pojęcia, że już wróce z dzieckiem... Jakbym jechała na porodówkę bo sama bym rodziła to miałabym w doopie makijaż i fryzurę... Ja przeoczyłam tą czarną lasencję, która tak ładnie schudła - też bym chciała tak wyglądać;((((
Hejka laseczki !!Jak zwykle naprodukowałyście tyle, że ledwo można Was nadrobić ;-)
Mój Aleks też uwieeeeelbia leżeć na golaska, co do rozbierania- śmieje się jak opętany z radości , bo myśli, że będzie kąpany ;-) Gorzej z ubieraniem, przeważnie jest pisk i złość
Też swego czasu piekłam chlebek, drożdżowy, pyyyyyszności wychodziły, ze słonecznikiem,śliwką i takimi tam ALe teraz brak mi weny Rozleniwiłam sie chyba przy Młodym.
Ja już pączusia wrąbałam, rodzice mi kupili i dostarczyli, nie powiem jednak żebym miała na niego wielką ochotę, ostatnio coś mi się dzieję, odpycha mnie od słodyczy.
Byłam dzisiaj u lekarza, nosz kurcze prawie mnie na rehabilitacje wysłała Póki co jednak mam skierowanie do ortopedy z nadmienieniem, że może się jakieś zwyrodnienie ( dyskopatia) zaczynać. Dodam, że mam od małego skolioze ( a kto nie...?) i nogi płasko-koślawe ( płaskostopie plus kolana prostowane na beczce) więc to od tego. No i te 20kg w ciągu 8 miesięcy też dały mi do wiwatu.
Przepisano mi Ketonal w maści i tyle :-/ mam chodzić 3xtygodniowo na basen (min 1h) i 2xdziennie ćwiczyć mięśnie pleców i brzucha ( to akurat się baaardzo przyda )...
Obejrzałam ten zwiastun rozmów w toku, hahahaha oj ciężkie miałby ze mną życie facet, który ograniczałby mi dostęp do lodówki I nie wyobrażam sobie, żeby 3tygodnie po porodzie robić z siebie seksbombe z idealnym makijażem i fryzurą. TAK SIĘ W OGÓLE DA?? Ja to bym chyba musiała zarywać nocki, żeby się upiększać....
Julianna współćzuję kochana tych problemów z kręgosłupem...
Mi by nie starczyło doby żeby z siebie seksbombe robić zaraz po porodzie...
A z tą sexbombą w 3 tyg. po porodzie to dobre. Ja przez pierwsze 2 tyg. to nie mogłam sie zorganizować i w koszuli nocnej potrafiłam chodzic do 12.00 godz. a śniadanie jeść o 13.00.Dziś się z tego śmieje ale wtedy wyglądałam jak 7 nieszczęść.Obiady robił mój mąż(miał urlop) bo ja całkiem bym sie nie obrobiła.
Podziwiam tu mamy, które już mają dzieci i rodziły teraz drugie lub trzecie. Dziewczyny tak szczerze to nie mam pojecia jak Wy sie zorganizowałyście, ze dom dalej funkcjonowałU mnie po porodzie to była totalna dezorganizacja. Ja nie wyspana, mała cały czas przy cycu bo sobie smoczek z mojej piersi zrobiła...Ach stare czasy...Teraz sie z tego śmieję
Kasiek ja miałam podobnie po porodzie... Chodzić nie mogłam, zanim do małej się podniosłam mijała chwila bo rana po cc mnie mega bolała aż czasem było mi głupio stękać przy moim chłopie, że znowu boli!? Obiady robiła moja mama, ja też nie mogłam się ani zorganizować ani obrobić - dobrze, że te czasy już za nami... CHoć ja często teraz nie mam na wszystko czasu bo moje dziecko jest zbyt wymagające dużego poświęcenia czasu i nie pobawi się sama dłużej niż 15 minut...
Cześć dziewczyny! Wieki mnie tu nie było, ale przyznam się że dość sporo nadrobiłam czytałam, że padł pomysł spotkania się! Całkiem fajny pomysł. Moja mama jest na forum ogrodniczym (kobietki od 30-70-tki i kilku Panów) i raz w roku się spotykają! U nas były problemy z Frankiem, trochę musieliśmy z nim chodzić na rehabilitację i do lekarzy, niestety on to strasznie odreagowywał i czasami prawie całe dnie nie spał tylko płakał ze zmęczenia i tak w kółko. Ale udało mi się w końcu doprowadzić do tego, że sypia w ciągu dnia, co prawda są to tylko pólgodzinne drzemki, ale najważniejsze, że są Nauczyłam go też spać w łóżeczku, było ciężko, ale teraz wszyscy się wysypiamy, Franek ma sporo miejsca i nawet jak się kręci, to się nie budzi od razu. Niestety przez stres traciłam pokarm i skończyło się tym, że Franciszek jest od miesiąca na MM. Na początku starałam się mu podawać choć trochę piersi, ale jak pisały dziewczyny to w pewnym momencie zrobiło się bez sensu, bo ja się męczyłam a on i tak nie dojadał, więc był rozzłoszczony. Do tego doszły moje problemy... po cesarce krwawiłam 11 tygodni, nie chciała mi się zrosnąć macica, niestety chyba na początku tego tygodnia znowu mi coś się rozeszło, bo znowu krwawię, i znowu muszę iść na usg. Mam dość tego bólu, czuję się jakbym tydzień temu miała cc, am problemy z podnoszeniem Franka i z czynnościami domowymi a w niedzielę mamy chrzest i goszczę w domu 23 osoby i nie wiem jak sobie z tym poradze, jak brzuch mnie cały czas boli.
Nie pamiętam co komu chciałam napisać, ale z czasem wrócę do rytmu!
Stęskniłam się za Wami wszystkimi!!!
Cocca witaj kochana z powrotem;**** Współczuję Ci tych problemów po porodzie;( Napewno Cię to teraz bardzo jeszcze boli, ech nie chcę nawet przypominać sobie o tym bólu. Współczuję kochana i trzymam kciuki za Ciebie;*
Chyba udało się nadrobić nasz główny wątek, teraz lecę nadrabiać dalsze wątki
AniaSm, Majuska i Margo no właśnie z tego co ja słyszałam to podobno zawsze wychodzą pierwsze jedynki dlatego mnie to dziwi czemu mojej wyszedł kawałeczek ząbka po boku? Pamiętam, że mojej siostry synkowi szła i jedynka i po bokach bo jemu też jakoś 4 ząbki szły na raz, a jej córeczce później też wychodziło kilka na raz i pierwsza cała pojawiła się dolna jedynka, a razem z nią po bokach to ja już sama nie wiem ale będe obserwować małą
Ostatnia edycja:
kasiek2511
Niuniunia ale szybko u Was idą ząbki. Jestem w szoku. Ja to tak zębów spodziewam sie u Oleńki ok. 5-6 miesiąca.
Gdy byłam niemowlakiem to mi bardzo późno wyschodziły ząbki.Moja mama już się stresowała bo rówieśnicy juz mieli ząbki a ja nic. No ale później jak zaczęły sie pojawiać to rosły w ,,oczach".
Gdy byłam niemowlakiem to mi bardzo późno wyschodziły ząbki.Moja mama już się stresowała bo rówieśnicy juz mieli ząbki a ja nic. No ale później jak zaczęły sie pojawiać to rosły w ,,oczach".
niuniunia dentinox faktycznie uchodza za ten lepszy, ale zawsze mozesz sprobowac czegos innego. Jakby bylo bardzo zle to paracetamol, albo ibuprom w syropie czy czopku, albo ten vibrucol.
A moze Wam pomoga gumowe gryzaczki?
Mackowi one nic nie dawaly, za to ulge przynosilo mu gryzienie chrupek kukurydzianych ale wtedy byl juz starszy.
Kazde dziecko inaczej przechodzi zabkowanie. Inaczej odczuwa ból...
I rodzenstwo wcale nie musi zabkowac podbnie - corki sąsiadow przeszly przez to zupelnie inaczej. Starsza miala pierwsze ząbki dopiero kolo roku, a młodszej wyszly zabki szybko i majac pol roku juz miala komplet.
A moze Wam pomoga gumowe gryzaczki?
Mackowi one nic nie dawaly, za to ulge przynosilo mu gryzienie chrupek kukurydzianych ale wtedy byl juz starszy.
Kazde dziecko inaczej przechodzi zabkowanie. Inaczej odczuwa ból...
I rodzenstwo wcale nie musi zabkowac podbnie - corki sąsiadow przeszly przez to zupelnie inaczej. Starsza miala pierwsze ząbki dopiero kolo roku, a młodszej wyszly zabki szybko i majac pol roku juz miala komplet.
Gola84
Dzień dobry mamcie
Cocca - witaj kochana, współczuję bólu brzuszka :-( Cieszę się, że Franuś już lepiej sypia! Buziaki dla Was obojga!!
niuniunia - nio to mówisz, że się u Was zaczęlo ząbkowanie - teraz to już potrwa! Szkoda, że takiemu maleństwu za abrdzo nie można ulżyć. Pola tak samo ślini się niemiłosiernie, piąstki, palce ciągle w buzi i też smoka raz w lewo raz w prawo, póki co nie czuję ząbków, jedynie dziąsełko z lewej lekko rozpulchnione - nie wiem może się podrapala? Ja miałam 3, czy 3,5 m-ca jak dostałam zęba - dolna jedynka
Kasiente - witaj
U nas ciągle znowu sypie śnieg...
Cocca - witaj kochana, współczuję bólu brzuszka :-( Cieszę się, że Franuś już lepiej sypia! Buziaki dla Was obojga!!
niuniunia - nio to mówisz, że się u Was zaczęlo ząbkowanie - teraz to już potrwa! Szkoda, że takiemu maleństwu za abrdzo nie można ulżyć. Pola tak samo ślini się niemiłosiernie, piąstki, palce ciągle w buzi i też smoka raz w lewo raz w prawo, póki co nie czuję ząbków, jedynie dziąsełko z lewej lekko rozpulchnione - nie wiem może się podrapala? Ja miałam 3, czy 3,5 m-ca jak dostałam zęba - dolna jedynka
Kasiente - witaj
U nas ciągle znowu sypie śnieg...
reklama
ankusch
niuniunia biedna Wikunia to się ocierpi oby szybko wyszły te ząbki..mojej koleżanki córka ma 2,5 miesiąca i też ma niezłą masakrę i tez tak wygląda jakby kilka na raz jej się wyrzynało
A może to po płynie co kąpiesz..Martynę emolium jeszcze bardziej podrażniał i czerwona na maxa była i pachy i zgjęcia zaczełam kąpać w oilan czy jakoś tak i smaruje tym kremem nivea po kąpieli ją całą i skóra jest oki a szyjka ładna już miesiąc a była masakryczna zawsze bałam się poranka bo najgorzej było rano..a ty w czym kąpiesz?aaa ja jeszcze po kapieli kładę na brzuch wtedy porzadnie szyjkę osuszam i kremem smaruje
A może to po płynie co kąpiesz..Martynę emolium jeszcze bardziej podrażniał i czerwona na maxa była i pachy i zgjęcia zaczełam kąpać w oilan czy jakoś tak i smaruje tym kremem nivea po kąpieli ją całą i skóra jest oki a szyjka ładna już miesiąc a była masakryczna zawsze bałam się poranka bo najgorzej było rano..a ty w czym kąpiesz?aaa ja jeszcze po kapieli kładę na brzuch wtedy porzadnie szyjkę osuszam i kremem smaruje