reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

hej mamuski:-)
U nas nocka tez fajna:tak:;-) Maja teraz leży na owej macie i robi rozeznanie:-D Mój D. mi przyniósł przed pracą 2 pączki i już drugiego wciągam- przynajmniej nie będą mnie męczyć. Ja dziś mam ambitny plan zrobienia klusek z mięsem. Chodniki zasypane więc z wóziorem raczej nie ruszymy:-(
Nimfi daj nam przepis na to ciasto!!! Wszystkiego najlepszego dla Maciusia, to już taki "duży" starszy braciszek:-D

Samych pysznych pączków Wam życzymy:-)

reklama
Ja w sumie też dziś na obiad nie robię nic bo mam zapiekankę z wczoraj..mam zamiar upiec chleb bo mi się już kończy i schaba ze śliwką na kanapki ale to pod wieczór:-)

Mmm same pyszności dziewczyny, spróbowałabym z łakomstwa wszystkiego po trochu. ja robię na obiad polędwiczki kurczaka i warzywa na patelnię, jak mi Mały pozwoli to jeszcze zupę krem z pieczarek.
Artur spał nieźle po tych wszystkich szczepionkach, nawet nie miał stanu podgorączkowego, była tylko 1 rzadka kupka nad ranem. teraz sobie śpiocha mój słoneczek kochany.

Ania my też mamy problem z oczkiem od urodzenia, raczej to zatkany kanalik, bo łezki się zbierają i spływają. Troszkę ropieje, stosowaliśmy już antybiotyki, przemywaliśmy solą fizj., wodą, mocną herbatą. Może muszę się bardziej przyłożyć do tego masażu.
Nimfii ucałuj urodzinowo Maciusia od BB ciotki!

Ja mam dziś na obiadek polędwiczki z kurczaka z warzywami na patelnię. Jak Mały pozwoli, to jeszcze zrobię zupę krem z pieczarek.
Miłego dnia laseczki!!!

a u nas dziś kluchy na parze - ale takie gotowe już z Biedrony :-)
onanana i my dziś siedzimy w domu, też zaspy takie , że cięzko samemu przejść ,a co dopiero wóziorem przejechać.

Gola wkleiłaś ten piękny obrazek i już tęsknię za taką wiosną. Super będzie wyjść na spacer w tak piękną pogodę a nie tak jak teraz ubieranie ,,okruszka" jak na Alaskę...
Ja równiez dziś siedzę w domu i wcinam pączki. Dzis nie ma spaceru bo zaspy po pachy:-D

Angun
jakie ambitne danie na obiad....polędwiczki....U mnie chińszczyzna z paczki, musze tylko dorobić pierś z kurczaka.

Ankusch pieczesz codziennie chleb?Masz pewnie taka specjalną ,,maszynkę" do pieczenia chlebka. Składniki sama wrzucasz, czy kupujesz gotową ,,mieszankę", z której rośnie chlebek?Fajnie!!!!!

reklama
Witam Mamuski
jejku jakiego smaka mi narobilysie tym własnym chlebkiem pieczonym,ja mam lipny piekarnik i oprócz mięsa nic nie pieke bo tego mi nie przypali a tak to resztę mi od dołu zawsze tak przypiecze ze szok. Juz nie moge się doczekać az się stad wyprowadzimy i będę miała elegancki własny piekarnik. Własnie a jak robicie chlebki na zakwasie czy moze gotowe mieszanki kupujecie,poproszę o przepis.
Ja jeszcze nie zjadlam pączusia muszę poczekać aż mężus z pracy wróci i zakupi paczki. Z jednej strony trochę się boję zeby Zuzie brzuszek nie bolał bo to w sumie dość tłuste słodkości. U nas nocka spokojna chociaz Zuzia tak od 2 dni niczym uśnie to marudzi coś ale jak zaśnie to ładnie spi. Karmiłam ją po 22 pozniej po 4 i po 6 w sumie ona ma już mniej więcej stałe godziny budzenia się na papu. Od wczoraj zauważyłam ze Zuzi prawe oczko coś łzawi i po południu robi sie takie czerwone przemylam solą fizjologiczną i zobaczymy mam tylko nadzieje ze to nie coś z kanalikami:-(
ankusch jaką zapiekane robisz bo ja uwielbiam wszelkie zapiekanki moze mnie zainspirujesz:-)

Do góry