reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

do tej pory przemywałam solą fizjologiczną naprzemiannie z wodą przegotowaną ,ale od wczoraj najpierw przecieram rumiankiem a potem robię jeszcze z niego okład , no i widzę znaczną poprawe ,ale po antybiotyku też tak było że pierwsze dwa dni poprawa i potem powrót
lekarz stwierdził że to nie jest zatkany kanalik tylko jakaś infekcja ale wymaz nic nie wykazał ,koleżanka mówi że miała to samo z córką i dopiero w 8 miesiącu jej zeszło i już nie wróciło
w PL to bym pewnie poszła do okulisty prywatnie i już a tutaj jest lipa bo trzeba dostać skierowanie od lekarza ,bo prywatnych gabinetów nie ma a jak są to za takie pieniądze że szkoda gadać no ale pewnie byśmy poszli żeby tylko małej się poprawiło

reklama
Sabrina no jej też od urodzenia ropieje no i masujemy , wydziwiamy , słuchamy wszystkich rad no i wszystko pomaga tylko na chwilkę , mam nadzieje że ten rumianek w końcu da rade :tak: , mojemu bratu lekarz powiedział właśnie żeby nie przemywać tylko okłady robić no i faktycznie coś tam lepiej ,ale aż boję się zapeszyć ;-)
margo ja to się właśnie ciesze że nie mieszkam w PL , tutaj ludzie o 2-3 w nocy z pieskami po parku chodzą :tak: , no ale to małe miasteczko bo w większych to różne rzeczy się dzieją

a jakbyś spróbowała przemywać świetlikiem tzn herbatką ze świetlika lub 3 procentowym kwasem bornym (borowym)

Hejka mamuśki
U nas nocka super w końcu;-) Martynka zasneła o 22.30 i wstała na jedzonko o 5.30 zjadła i poszła spać i wstała o 7.30 i właśnie kopkę zrobiła i sobie leży w dobrym humorku oby tak jej zostało..;-)

AniaSm wiem jak przeżywasz z oczkiem ja to prawie już płakałam..ale w końcu poszliśmy prywatnie 100zł babka pokazała jak to masować bardzo mocno i antybiotyk przepisała i po 6 dniach przeszło czyli 1 lutego od razu mi ulżyło ale zauważyłam teraz ze drugie oczko łzawi i też masuję mocniej oby przeszło...ja też wszystkim próbowałam i nic nie pomagało.
Agalodz zgdzadzam się z dziewczynami co za durna pediatra moja też nie przytula się do mnie przecież to wiadome jest jeszcze malutka a rozgląda to się wszędzie we wszystkie strony i macha rękami i nogami jak szalona;-)Nic się nie martw chociaż sama wiem jak łatwo mówić ile ja sama przeszłam i od razu świrowałam myślałam a może tak a może tak i w końcu wyszło że wszystko oki

Witam Mamusie :)

U nas znów sypie:eek:. Ale przyjeżdża dziś do mnie siostra z pączkami, więc dzień będzie fajny :-).
Miłego dnia. Życzę nieprzyzwoitej konsumpcji tłusto-czwartkowej :-)

Dziewczyny nam takie pytanie kupiłam sobie gary tefala ingenio i kurde na patelniach jest te czerwone kółko i ono wcale mi się nie zmienia na jednolite też tak macie?niby trzeba było posmarować najpierw olejem i nic się nie zmienia długo czekacie aż się zmieni??i czy też gary muszę smarować przed pierwszym użyciem olejem?w necie nic konkretnego nie mogę znaleźć

Mnie sie on zmienia na jedolity kolor. Mimo iz nie smaruje olejem....

My już po pączkach, wstaliśmy koło 7 i maluszek już ucina sobie drzemkę, dobrze bo dziś to szczepienie go czeka... mamy na 11.00 trzymajcie kciuki. Ciekawam ile waży. No a potem jakieś zakupy etc, moze spacer, a może po drodze z przychodni zaliczymy. Nocka minęła nam super, karmilam o pólnocy i 4.00. Zaczyna sobie ten mój synek regulować dłuższy sen.

A wiec paczki i my juz mamy od wczoraj :) Dzis jeszcze bedzie ciasto toffie (urodzinowe Maciusia) a w sobote tort na impreze urodzinowa. Wiec sie obejmy slodkosci za wszystkie czasy :-D

Jeszcze mi sie marzy chrust...

Agalodz to jakieś brednie z tym autyzmem. W wieku naszych dzieci nie da się stwierdzić autyzmu. Autyzm objawia się ok. 3 roku życia. Moja córka też się do mnie nie przytula. Ja ją przytulam a ona próbuje się wydostać z moich ramion:-p
Naprawdę bym się zastanowiła nad zmiana pediatry albo przynajmniej nad inną konsultacją ale to tylko dla twojego spokoju bo dla mnie i tak to jakies brednie z tym autyzmem.
Moja Ola też sie patrzy wszędzie i nawet jak do niej mówię to ona nie zawsze się na mnie patrzy często mnie olewa, że już nie wspomne o grzechotkach. Zawsze najciekawszy jest telewizor:-D i z nim,,przegrywam". Gdy,,leci" reklama to chociażbym stanęła na rękach to i tak moja córka woli te grające pudło...

Dziewczynki ja właśnie piję kawkę i jem pączusia a Oleńka od wczoraj odkryła rączki i maca wszystkie zabawki na macie i próbuje ciągnąć do buzi.....,,A może się uda":-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry lasencje:)
Jeszcze pączka nie jadłam, albo pójdę sama kupić, ale u nas sypie bardzo i musiałabym taszczyć Polę ze sobą, albo poczekam, aż mama wróci z pracy z pączkami:)
U nas nocka też ok - jedzonko o 24, 2 i 4, Pola pobawiła się na macie, poleżakowała w leżaczku i poszła spać.
Wiało w nocy u mnie masakrycznie, zamieć okropna byla, dziś od rana prószy śnieg...i jest -3.
Wiosnyyyyyyyy chcę ! I słońcaaaa!

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    11 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Witam mamusie w ten TŁUSTY CZWARTEK

u nas nocka fajna małą spał od 20.30 do 5.30-7.00, teraz znowu śpi ja już domek ogarnęłam, pranie wstawiłam, m pączki dostarczył przed pracą ale jeszcze nie zjadłam:-)
u nas śniegu napadało mnóstwo i jeszcze pada więc ze spacerku znowu nici:no:
syl powodzenia na szczepinu:tak:
kasiek2511 smacznego:tak: ja na razie nie mam smaka na pączka zjadłam 2 kajzerki i jestem obżarta :tak:
nimfii ale smakołyki jak od niedziel tak sie objadam ciastem i tortem jeszcze w lodówce zostały 2 kawałki ciasta szkoda wyrzucić więc na pewno wpakuje to do mojego brzucha:tak:aż boję się na wagę wstawać buuu:szok::rofl2:
Miłego dnia życzę :tak::-)

Do góry