reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

agalodz Ja uwazam podobnie jak dziewczyny,nie wiem co to za lekarka i na jakiej podstawie ona w ogole wysuwa takie podejrzenia kochana ale jesli sie martwisz to idz do innego lekarza zebys byla spokojniejsza :tak:
A u nas synus tez sie nie przytula swiadomie,jedynie ja go przytulam a on wtedy trzyma sie mnie i obserwuje wszystko dookola a najbardziej lubi byc trzymany przodem do wszystkiego bo ma lepsze widoki :tak: ale nie martw sie kochana z Wojtusiem jest na pewno wszystko w porzadku :tak: moj np. nie chwyci sam grzechotki musze Ja mu ja wlozyc do raczki ale co z tego jak on nie daje jej do buzi troche nia porusza i zaraz wypuszcza,malo gaworzy i nie wiem czemu jak byl mlodszy to jakos byl bardziej rozgadany a teraz tak malutko guga ale mysle ze na gadanie jeszcze przyjdzie pora bo kazde dziecko rozwija sie inaczej tak jak dziewczyny pisza.
katerinka Ty jestes w grupie zamknietej bo sprawdzalam wiec jesli masz problem ze znalezieniem to tutaj masz linka https://www.babyboom.pl/forum/groups/616-sweet-november-2011.html

Dziewczyny zazdroszcze wam tych walentynek i poprzednich niespodzianek walentynkowych moj A. nie obchodzi tego swieta bo u nich nigdy czegos takiego nie bylo wiec czemu mialby teraz nagle cos takiego obchodzic,nie mam mu tego zazle w koncu najwazniejsze ze sie kochamy i nie potrzebujemy tego jednego dnia zeby sobie jakos okazac szczegolnie milosc no ale fajnie by bylo jakbym jakiegos kwiatka czy czekoladke dostala z zaskoczenia :-)

reklama
U nas wiosna wisi w powietrzu:-)

agalodz mójFilip wręcz się odpycha,żeby więcej widzieć. On jak jest śpiący to jest do mnie przytulony a raczej bezwładny, świadomie się nie przytula. Nawet po zdjęciach widać,że Twoje dziecię komunikatywne jest!
angie dziękuję za miłe spotkanko, Kingusia jest cudowna!

agalodz dokładnie tak jak mówi syl jak on się może mocno wtulać, chyba jest na to za mały, moja mała też się patrzy w różne strony, najczęściej w stronę światła :tak:nie martw się na zapas, mi mówili, że mała za słabo główkę dźwiga a inny pediatra powiedział, że super, a pielęgniarka a nie za wcześnie tak mocno???? I kogo tu słuchać, paranoja!
katerinka ja małej pokoik urządziłam w Ikea :-)

U nas Walentynki dzień jak co dzień, czyli styrani na maxxxxa, zresztą my się kochamy codziennie więc szczególny dzień nie jest nam potrzebny :-D;-) ja jakaś osłabiona cały czas, źle sypiam bo mała się wybudza w nocy po kilka razy.

U nas już mniejsze mrozy więc można chodzić na spacerki, jutro wyruszamy na pewno :tak:folia na wózek i w trasę!

Agus ale lekarka!! Niech ją szlag... zmien te babsko szybko!! Moja Maja się nie przytula, jak pije to raczej patrzy tępo tak jak Patusia od Katerinki na cyca. czasem aż ją upominam, bo się biedna zapomina i pije i pije i pije a potem to co za dużo wypiła zwraca.
Katerinka mnie ciary przeszly z tym invitro!! Matko jedyna, ze tu stwierdzą ze nie można a tu taka cudna dziewczynka się rodzi!! A prezent niespodzianka rzeczywiście super!!
Ssabrinko cieszę się że zmiana mleczka pomogła!!

Ale śniegu mamy na dworze!!! Masakra a pługów brak!! Do mnie przyszła mama a ja poleciałam do lumpka obok mnie. jest mega wielki i mieli wymianę towaru i jest tyle ciuszków że hoho i wszystkie pięęęęęęęęęęękne!! Muszę się tam jeszcze wybrać bo dziś mało upolowałam... Potem byłam w komisie i kupiłam ta matę i uczniaczka i cieszę się jak ale dziecko:-) Maja mi niedawno usnęła i obawiam sie że dziś się już na kąpiel nie obudzi... Zobaczymy. tatus dzis późno wraca więc mam czas dla siebie, ktory chyba wykorzystam na... prasowanie;-)

Kocham Was!!!!!Mowiłam Wam juz????:-Dnio ja tez tak mysle jak Wy ale jak lekarz mi mowi takie rzeczy to zaczynam widziec rzeczy ktore pasuja to jakas paranoja...7 marca mam neurologa normalnego to z nim pogadam DZIEKUJE MOJE KOCHANE

Mam w końcu chwilke dla siebie no i dla Was :)

niuniunia ja po dłuższej przerwie (przez te mrozy) dzisiaj pierwszy raz wyszłam z wózkiem i co? Ledwo zapakowałam swojego małego w tym calym ekwipunku! I powiem Ci, że ja kupowałam wózek uzywany od takiej pary, która go sprzedawała jak synek miał 3 miesiące, bo tylko tyle im posłużyła gondola

Gola u mnie pod blokiem też super górka dla dzieciaków, ale od kiedy jest śnieg to palca tam nie wetkniesz tyle ich jest :-) Tylko przedzial wiekowy w ciągu dnia sie zmienia :)

Aneczka jakim cudem taka niedpołata? Ja przy normalnym uzywaniu to przez rok tyle nie zuzyję!

mirelka no niestety nie każdy może się objadać tymi pączkami, ale też jutro mam zamiar troche pofolgować a co!

Sabrina takie to już są następstwa przeziębień niestety, więc kuruj się babeczko!:)

agalodz co to za lekarz! Proszę Cie kobieto idz do jakiejs innej lekarki, bo przez takie zamartwianie sie wykonczysz sie psychicznie

A ja dziewczynki dzisiaj smigałam po lekarzach i jutro tez czeka mnie gin, bo ostatnio jak miałam wizytę to mialam okres, więc to będzie dopiero moje pierwsze badanko :)

Jeszcze cos chciałam wspomniec do tych karmiących piersią. Uważajcie na swoje dzieci, bo mnie Fifi kopnął i guzek mi się zrobil w piersi! Boli jak cholera i caly czas siedzę z liśćmi kapusty. Także to ku przestrodze. Mam nadzieję, że mi przejdzie:(

marttika no właśnie, choć my mamy termę, i wiadomo każda ciepła woda to odrazu i gaz idzie, ale mieszkamy juz prawie 2,5 tutaj i zawsze ok.zobaczymy jak właściciel nam przyniesie te pisemko, może źle spisali liczniki czy co bo tu są na korytarzu klatki więc cuda się mogą dziać

Agalodz autyzm to objawia się ok 3 roku życia wtedy stwierdzamy czy to t,o a wcześniej najczęściej się nic nie zuważa jeśli już to problemy z mową i machanie rączkami( dłonie wykonują kółka jakbyśmy wykręcali żarówkę)ale to tę tak dopiero jak dziecko ma ok roku potem dziecko zachowuje się zdecydowanie inaczej a jak jest małe to nie to na bank!!

Dziewczyny mam na oddanie fajny śpiworek z 5-10-15 Kornelek nie chce w nim spać rozmiar 74 , dostałam od koleżanki i szkoda, by leżał a może której się przyda. Kolor niebieski polarkowy jak któraś chce to wyśle jej tylko adres na priva poproszę jak dla dziewczynki to dorzucę coś jeszcze bo mam kilka ciuszków na zbyciu.

hej agus 100 lat cię tu nie było :-) ta lekarka jest jakaś dziwna zmień ją bo Cię wykończy!!!!szkoda że nie jesteś z Poznania ja mam wspaniałą pediatrę jest bardzo ostrożna ciepła i bardzo kochana ... pierwszy raz trafiłam na tak cudownego lekarza tylko ma z 60 lat więc nie wiem do kiedy będzie pracowała
moja się tuli jak wezmę ją na siłę he he z patrzeniem też różnie zezuje wszędzie gdzie może .. dziewczyny mają racje każdy maluch jest inny i inaczej się rozwija ale jak się stresujesz poszukaj na str. znany lekarz pediatrę w łodzi który ma dobrą opinie i jest blisko Twojego miejsca zamieszkania i tam się przepisz ja tak zrobiłam szukając lekarki dla Klaudusi i super trafiłam- dobry lekarz to nie przewrażliwiony i rozsądny który też nie stresuje bezsensu rodzica- jak miała wątpliwości powinna skierować profilaktycznie na badania gdzieś do specjalisty a nie szukać na własną rękę dziury w całym- Wojtuś jest na pewno zdrowym chłopczykiem a ona przesadza
u mnie też pełno śniegu mała pięknie śpi ja miałam koleżanki na podwieczorku z dzidzią młodszą o 1,5mc od mojej naśmiałyśmy się - fajny dzień

reklama
Dziewczyny nam takie pytanie kupiłam sobie gary tefala ingenio i kurde na patelniach jest te czerwone kółko i ono wcale mi się nie zmienia na jednolite też tak macie?niby trzeba było posmarować najpierw olejem i nic się nie zmienia długo czekacie aż się zmieni??i czy też gary muszę smarować przed pierwszym użyciem olejem?w necie nic konkretnego nie mogę znaleźć

Do góry