reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dziewczyny, czy wasze dzieci jak już są najedzone odpychają butelkę lub pierś? Mój tak robi już z 2tyg na początku myślałam o co mu chodzi, a teraz już kumam, bo daje wyraźnie znać,że nie chcę ...

dziewczyny powiedzcie na te potówki to mogę ziemniaczaną mu dawać... strasznie mi go szkoda.. nie chcę żeby to go zaczęło boleć jak popęka

reklama
Ostatnia edycja:
PIERWSZA POMOC cz.2/9 - Ciało Obce - YouTube

tutaj są filmy o pierwszej pomocy dla maluszka można zobaczyć i ćwiczyć na różne przyczyny...bezdech, ciało obce itp warto zobaczyć wiadomo nikt tego nie chcę, ale lepiej być przygotowanym...

tak anek dziecko aniołeczek naprawdę :-) szkoda,że mój taki nie jest hehe , ale i tak jest spokojny jak na inne patrze nie ma co narzekać zawsze mogło być gorzej

Ankush - polecam ten sposób odbijania dzidzi. Zośka miała przez pierwszy miesiąc mega problemy z gazami i odbiciem i tylko ten sposób "przerzucenia" maluszka u nas się sprawdził.
Pielęgnacja noworodka cz.4 - Po karmieniu - YouTube

Swoją drogą - dziewczyny patrzcie jakie idealne to dziecko z filmiku. Laska nakręciła kilka takich filmików - dziecko Aniołek;) Ne wiedziałam, że takie dzieci istnieją w ogóle
moja też taka była jak miała dwa-cztery tygodnie. Po jedzeniu zasypiała natychmiast i można było robić co się chce.
Widziałyście jakie zbulwersowane komentarze są pod tym filmem? Coś mi się wydaje że to osoby bezdzietne pisały :-) W każdym razie jak nie widzę na filmie żeby coś dziecku zagrażało :)

Kąpiel niemowląt - razem w wannie - YouTube dobry gość jaki strój ma ja chyba też z alanek w wannie się tak wykąpie fajnie :-)

anek fajną stronę wkleiłaś tam dużo super filmików jest

Babyschwimmen - (under) water babys HQ - YouTube

Strój rewelacyjny :-D
Też się tak z małą co 2 dzień kąpię, na zmianę z mężem który ją myje pod prysznicem.

Angun, Pepsi ja często robiłam ziemniaczki zapiekane przed porodem - uwielbiam je! Ale teraz muszę zrezygnować wiadomo z przypraw do ziemniaczków, papryki, pieprzu itp ale za to sypię sobie właśnie tymianek, majeranek, bazylię często też zioła prowansalskie ale na nie muszę uważać bo mała po tych ziołach ma kolkę... Raz zrobiłam te ziemniaczki w sposób taki, że surowe przyprawiłam i piekłam - o losie piekły się 1,5godz i jeszcze były słabe myślałam, że wyjdę z siebie ale chyba słaby piecyk wtedy miałam... ooo naszła mnie chęć na te ziemniaczki chyba zaraz je zrobię;D

Andrzelika ja Ci współczuję kochana tej zamarzniętej wody;/

Anek ja też tak robiłam jak miała moja kolki i czasem też tak jej robię jak leży i się bawimy żeby jelitka lepiej pracowały. MOja w nocy nie odbija wcale, noszę ją z pół godz plecy mi odpadają, a ona nic...

Fakt dziecko aniołek na tym filmie, nawet robi wszystko idealnie jak mamusia każe he he;) W sumie moja do miesięca mi tak ładnie zasypiała po jedzonku, teraz budzi się na jedzenie i potem się bawi, ewentualnie budzi się, bawi, zje i śpi.

katerinka ja wcześniej nie wpadłam na taki pomysł, ale zacznę pewnie będzie się cieszyć :-)

niunia- no nie jest zaciekawie :-(

anek no tak wyprawy do marketu to w oststnich miesiacach jedyne szalenstwa jakim sie oddalam :-D czekam na wiosne to bedzie lepiej z wyjsciem, a to na spacer i plotki z innymi mamami z okolicy :tak:
a jak chodzi o karmienia to Kube karmilam pierwszy miesiac tak ze jadl 10 min co 3h:tak: potem kryzys laktacyjny i sie posypalo :confused2: jednak zauwazylam ze mlody potrafi nieraz mniej zjesc na noc a spi spokojnie przez 6h. nie musi byc najedzony na maxa.

niuniunia
ja frytki kupuje zamrozone i wole je piec w piekarniuku niz smazyc:tak: Odkad mam patelnie tefal to staram sie wiele smazyc bez tluszczu.

andrzelika
ja czesto uzywam maki ziemniaczanej nawet przy malych zaczerwienieniach pupy.

reklama
zacznę dawać, mam jeszcze puder nivea mąż kiedyś kupił, ale jeszcze nie używałam...

nimfii- ja patelnie tefal mam 3lata zero zarysować i przywierania czy przypalania zarąbiste patelnie

Do góry