reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dzień dobry mamusie :)
Od wczoraj cały czas myślałam o dzisiejszym wieczornym wyjściu-na próbę chóru :-) Młodszy brat mnie namówił, a że lubię śpiewać to już raz byłam. Przy nowo budowanym sanktuarium bł. Jana Pawła II taki chór się zawiązał, mam tam bliziuteńko-autem 5 minut, wliczając dojście do garażu i wyprowadzenie samochodu. Niestety dzisiaj dostałam smsa że dyrygent się rozchorował i zajęcia odwołane :-( no to pośpiewałam... a cały tydzień uczyłam się tego co ostatnio było i śpiewałam malutkiej, na nastepny raz już nawet tekstu się nauczę skoro muzyka już opanowana.

Współczuję Wam problemów z kupkami...
U nas dzisiaj dziwny dzień... Patrycja chce jeść co 2 godziny a przy jedzeniu płacze, może mleka jest mało :-( ale jak naciskam to leci... Nie wiem

Powiedzcie mi czy coś złego się dzieje jak mi dzidzia płacze przy bąkach i kupce??

Kiedyś pytalam ale wiadomo wszystko się zmienia: o której kąpiecie dzieciaczki i ile razy potem wstajecie? My wykąpaliśmy wczoraj o 21, poszła spać o 22 i 1 karmienie około 3, potem o 6 i już spac nie chciała, chociaż była do 7.30 na tyle cicho że jeszcze pospałam...

reklama
My kąpiemy Olka 18-18.30 zasypia o19. Pierwsze jedzonko tak koło 23-24 pózniej o 3 i 6. w ostatnim czasie coś się z nim dzieje bo budzi się często i płacze. Dziś wstał o 5 i spał do tej pory dwa razy po 40 min.

katerinka może po prostu boleć malutką brzuszek, pomasuj Jej , powinno pomóc, warto też podać herbatki z kopru włoskiego - ja dawałam Poli łyżeczką, na pewno nie zaszkodzi!:)

Byłyśmy na polku, ale tylko 30 minut, zimno jednak bardzo, jak bym wiedziała, że tak mnie wypiździ nie poszłabym :no: Tyłka i rąk nie czuję! A Polcia ciepluteńka i uśmiechnięta :-)

My się kąpiemy zawsze ok.20.00, ostatnie jedzonko ok 20.30- 21.00, i przeważnie do 21.30 już śpi, a na nocne jedzonko to różnie dziś np. jadła o 6.30. a tak to między 3 a 4 :tak:
moja dziś ma dzień spania :tak:

my kąpiemy między 19.30 a 20, potem karmienie, światło przygaszone, dźwięki ściszone, karmienie z obu piersi na zmianę i odbijanie przy każdej zmianie piersi, Lena zasypia przy piersi i odkładam ją do łóżeczka między 21-21.30. Później pobudka między 3 a 5 nad ranem, a potem spanie do 9-10.

Ja kąpię Zosię o 20:00 od 20:15-20:45 oba cyce potem 200ml MM, o 21:00 odbijanie i najczęściej zasypia o 21:10:tak: Mam dziecko zegarynkowe. Najczęściej budzi się dopiero rano 6:30-7:30 ale czasem się zapomina i wstaje w nocy i wtedy też zawsze o 3:00. Potem w ciągu dnia je średnio co 3godziny. Od popołudnia je co 2,5-2. Jak ma dobry dzień to ucina sobie 2 drzemki: pierwsza nawet 2h a druga tak z 40min. Od 17tej wstępuje w nią diablica i już krzyczy i ryczy jak się ją odkłada, więc tańcuję z nią przez te 3 godz. na rękach.

Tak, że chyba się dziecko unormowało w jakiś swój schemat. Chociaż wiem, że to cisza przed burzą, czyt. ząbkowaniem.

My kapiemy roznie,wzaleznosci jak sie wyrobimy itd i jak nagrzany jest pokoik synka ale zazwyczaj kapiemy kolo 20 czasem o 21 :tak: wczoraj np kapiel byla 20 po 21 dostal butle,troszke pogadal itd i zasnal kolo 22 a potem pobudka po 3 rano na jedzenie i o 7 :tak:
A u nas synek po herbatce z kopru wloskiego mial jeszcze wiecej baczkow i bardziej sie meczyl po niej wiec zaczelam mu dawac herbatke uspakajajaca z hippa i jest dobrze :tak:

My też po spacerku ale zimno kurde... ja sie max grubo ubieram więc nic mi nie zmarzło tylko twarz... Maja tez cieplutka. Niesttey obudziła sie i marudzi:-( Dziś ma straszny dzien...

My Majkę kąpiemy ok 19-19:30. Je z jednego cyca przy którym zasypia (tylko przy wieczornym karmieniu zasypia przy cycu) i śpi do 7-8.

Katerinka,na moje oko ten ból to coś w jelitkach, może zjadłaś coś wzdymającego ostatnio? Filip też tak czasem ma, najczęściej po czosnku.

U nas jutro ma być "tylko" -4 więc idziemy na spacer. Prawie dwa tygodnie siedzę cały czas w domu, nie mogę się doczekać :-D

Onanana, zazdroszczę Ci, że Majeczka tyle przesypia, ile bym za to oddała :-D Filip śpi czasem nawet 12 godzin ale z wieloma przerwami, jak w nocy prześpi 5h to jest dobrze

reklama
Katerinka,na moje oko ten ból to coś w jelitkach, może zjadłaś coś wzdymającego ostatnio? Filip też tak czasem ma, najczęściej po czosnku.

:szok: :szok: :szok: jadłam czosnek :szok: :szok: :szok: nie wiedziałam że po tym może wzdymać :-( biedna moja dzidzia ma taką niemądrą mamę... dodam tylko że to mąż mi czosnek na siłę wpychał na kanapki aż się głupia dałam namówić :wściekła/y:

dzisiaj mam ekstra lenia, nic mi się nie chce... blee

Ostatnia edycja:
Do góry