reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja piersią karmiłam tylko 3 tyg co drugie karmienie bo mało mleczka miałam a on ciągle był głodny i miał problemy ze ssaniem więc ściągałam mu i buteleczką dostawał. Cały czas mam pokarm ale nie moge mu dawać bo laktozy nie da się wykluczyć. Musze iść do lekarza żeby dał mi coś na zasuszenie.

reklama
Angun dzisiejsza nocka na pewno będzie lepsza!! :) A po fryzjerze będziesz jak nowa mama:-D Co do karmienia, Artuś to przecież chłop i potrzebuje sobie zjeść ;-)

U mnie się ociepliło, teraz jest - 7/-8 i zaczyna wychodzić słonko, ok 14 chciałabym wyjść , teraz jeszcze Polunia śpi:) Ważyłam ją wczoraj i waży 5400 prawie, teraz mniej przybiera, bo w 1 szym miesiącu przybrala 1,5 kg!

ponko a więc chrzest bojowy z marchewką macie za sobą :-D Brawo!

helenka no dokladnie tak jak pisze andrzelika, nie da sie za bardzo wplynac na te nocne pobudki - jeszcze nie teraz. moze jak dziecko bedzie starsze i dostanie na noc gesta kaszke to bedzie sie mniej budzic, ale nie jest to regułą. Najlepiej widze to po Kubusiu... Sytuacja z przedwczoraj kiedy zjadk kolacje o 18 i to niepełna i spal az 8h!!! Natomiast dzis w nocy zjadl kolacje o 22 i budzil sie co 3h na jedzenie....
Tak mi sie wydaje ze im bardziej pelny brzuszek tym dziecko mniej spokojnie spi.

andrzelika tak czytalam o @ ;-) i tak jest chyba lepiej póki co. Macie jeszcze czas na kolejne dzieciaczki :-) Pocieszcie sie soba póki mozecie i póki Alan wam tego bardZo nie utrudnia ;-) Bo przy drugim dziecku to mozna pomarzyc o czasie spedzonym tylko we dwoje

ponko ja zaczne od jablka za miesiac. Ale zaczelam sie zastanawiac czy nie dac mu wczesniej kompotu z jablek zeby te kupki lepiej poszly :tak: Lyzeczki polecam takie długie Canpol z gumowa koncowka.

Te mrozy teraz do nas przyszły....dziś -13 i nie zamierzam nosa z domu wychylać...

Katerinka mój teraz szybko nie jeździ bo go tutaj wytresowali mandatami...ostatnio znowu przyszedł za przekroczenie prędkości na autostradzie z pięcioma pasami (dozwolone 120) a mój jechał 128...4 km są tolerancjii więc przekroczył 4 km i dostał 40 euro mandatu...:szok:Więc teraz wrzuca tempomat na autostradzie i się tylko denerwuje i mówi "Zobacz jaki wariat jedzie"- jak ktoś 150 pomyka...

Ja jeszcze nic stałego Tymciowi nie wprowadzałam, nadal karmię mieszanie...

Kupy nie było 2 dni i dziś rano słyszałam jak robił i już przeczuwałam że będzie konkretnie..., nie myliłam się, cały pampers i jeszcze mi trochę wyciekło i umazałam ubranko a zdejmując je rękę Tymkowi... chusteczek zużyłam masę ale i tak do wanienki go włożyłam żeby wodą umyć pupkę.

A co do spania to u mnie nie ma reguły czy zje moje mleko czy modyfikowane, śpi tyle samo, najczęściej je 150 ml. Wczoraj np. o 20 zjadł moje i spać -potem pobudka o 3-dostał MM i potem o 6-dostał MM i spał do 8.

Ostatnia edycja:
helenka a moze zapytaj lekarza o ten lek
Delicol.pl • Jedyny preparato eliminujący przyczynę kolki

Zawiera enzym laktazy ktory eliminuje laktoze - czesta przyczyne kolek niemowlecych. Moze przy nietolerancji laktozy tez moze jakos pomoc?
Co prawda bylby pewnie wiecej przydatny gdy karmilas piersia niz teraz jak jestes na specjalistycznym mleku.

No i z tego co pamietam sa tu dziewczyny ktorych maluszki tez mecza sie z ta nietolerancja laktozy a mimo to karmily piersia? Ale to niech one sie wypowiedza jak sobie z tym radzily . Czytalam o jakichś dietach ;-)

helenka - ja karmię piersią i Zosia nie toleruje laktozy. Lekarka najpierw zapisała nam Nutramigen, ale ja się uparłam na cyca i go nie wykupiłam, za to odstawiłam (na pierwsze 3micesiace) całkowicie produkty z mlekiem. Podawałam przy tym Debridat czasem. Zosi od razu lepiej było. Teraz zaczęłam Zośkę dokarmiać przed snem (bo głodomor z niej straszny) mlekiem Enfamil 0-lac (po obu cycach przez miesiąc zjadała po 100-130 ml a od 3 dni wciąga 200ml:szok:). Dietę odrobinę poszerzyłam i jem już kromki z masłem (cieniutko smaruję) i piję czasem kawkę ze śmietanką. Zosi idzie 4ty miesiąc i brzuszek już lepiej pracuje a problemy skórne w postaci krostek na buzi już się skończyły. A i zapomniałam, podawałam też Zosi probiotyk Lacido Baby - przez 10 dni potem co drugi dzień i tak 2 paczki zużyłam.

Porozmawiaj z pediatrą o swoich obawach. Ja się np. cieszę, że mojej lekarki nie posłuchałam i zostałam na cycu. Dieta trochę męcząca, ale Zosia lubi cyca i ładnie klocek przybiera bo wagowo jest aż na 75centylu;-)

Nimffi próbowaliśmy na samym początku delicolu i nic nie pomagał. Mojego mleka było zamało więc mieszane było od poczatku i lekarz zdecydował o przestawieniu tylko na nutramigen. Starałam się karmić piersią ale synek ma wadę serduszka i strasznie sie meczył przy karmieniu nie miał siły ssać, butelką karmiłam go przez prawie godzinę żeby wypił 80. Teraz już kolki nie męczą go tak bardzo sporadycznie ma, częściej boli go brzuszek od leków bo bardzo dużo ich dostawał, naszczęście pomału odstawia lekarz to co już niepotrzebne.

Hej maminki :-)
U nas nocka nienajlepsza ehh najpierw moj A. jak szedl spac to przebudzil go ehh a potem to Ja sie musialam meczyc i uspakajac synka i uspac go na nowo,biedny tak mu przerwal spanie ze potem sie wydzieral jakby ktos mu krzywde jaka robil a oczywiscie tatus jak to uslyszal to zwial do swojego pokoju i poszedl spac :confused2: o 7 rano zrobil mi mlody powtorke z koncertu wydzieral sie i puszczal baki,teraz lerzy i sie patrzy na mnie i probuje zasnac,na szczescie sie nie wydziera :tak:
nimfii dzieki Ci kochana ;-) no nic jak bedzie mial nadal problemy przy robieniu kupek no to od przyszlego tygodnia mu bede podawac choc troszke soku jablkowego albo troche jablka co by choc troche te kupku byly miekkie niz takie twarde co robi teraz :tak:
ponko super,juz marcheweczke Filipek zjadl :-) Ja mam lyzeczki z TT sa dlugie i gumowe cale nie tylko koncowka :tak::-)
Angun wspolczuje Ci nocki kochana oby dzisiejsza byla lepsza a tym czasem milego dnia u fryzjera ;-):-)
andrzelika widze ze nasze szkraby jedza ilosciowo podobnie a juz myslalam ze moj jakos malo zjada ale przybiera dobrze wiec chyba jest ok.A i super ze @ do Ciebie dotarla,przynajmniej czas na rodzenstwo mozna odlozyc na pozniej :-)

reklama
ssabrinnaa mysle ze jesliby problem kupkowy byl u nas bardzo meczacy to bym sprobowala przed 4 msc z podaniem kompotu z jablek. Zawsze to bardziej rozrzedzona wersja zwyklego soku.

Do góry