reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

U nas dziś dzień bez spaceru, padało i mały zasnął o 12 i spał prawie do 15! Ja gondolę musze ciągnąć aż z 4 piętra więc zazwyczaj liczę na męża, ale sama też daję radę a co:) Chociaż nasz synek to już pewnie 6,5 kg waży.

No i ma dziś prawdziwą huśtawkę nastrojów, czyżby kolejny skok rozwojowy.... Zobaczymy

Poza tym mam w domu dwa koty i już naprawdę ostatnio nie schodzą mi z kolan, szczegolnie jeden

Ostatnia edycja:
reklama
syl84: dzielna jesteś z tym 4 piętrem :szok:

Gratuluję wam codziennych spacerów (onanana, pepsi77, angun i pewnie inne :tak:) mi się trudno zorganizować.

Dzisiaj wkurzyłam się na małżona bo mieliśmy jechać do Leroy Merlin wybrać płytki do łazienki-odebraliśmy mieszkanko które zamierzamy dać pod wynajem.
Oczywiście tak się zbierał że się wkurzyłam i o 13 sama poszłam z Patrycją na spacer, zresztą miałam dosyć gęstejatmosfery-coś nie działało w drukarce i kurwy po domu latały:no:. Mial w tym czasie spakować rzeczy do wysyłki i jechać na pocztę. Zrobiłam zakupy, zwiedziłam pół osiedla (padało ale miałam folię:tak:) i wracając po 1,5h dzwonię czy już wrócił i czy zejdzie mi pomóc wnieść zakupy. No to słyszę że on przecież pracuje i dla mnie go nie ma :szok: rozlączyłam się jak to usłyszałam, sama wszystko wyniosłam do góry a tam małżon w domu z paczkami zbiera się łaskawie do wyjścia:wściekła/y: No to go pokarało bo bez obiadu w godzinach szczytu musiał walczyć z pocztą , korkami a teraz jest w markecie na drugim końcu miasta i szuka wkładek laktacyjnych :tak:

aneczka87: do poniedziałku może przejdzie... a jak nie to czym się przejmujesz? przy porodach lekarz widzi więcej krwi :tak: mi się troszkę podejście po urodzeniu dziecka zmieniło pod tym względem-odkąd leżałam z rozłożonymi nogami przy tylu ludziach i wogóle się tym nie przejmowałam bo były ważniejsze sprawy niż moje krocze i krew :tak:...

Ostatnia edycja:
Angun to witaj w klubie. Ja również dzis kupiłam pieluszki Dada. Wszyscy tak chwalą więc postanowiłam sprawdzić co to za ,,wynalazek". Do tej pory używałam tylko Pampersów.
Od wczoraj moja Ola nosi ubranka 68. Co prawda rękawki pajaców muszę zaginać ale musiałam ,,przejść" na 68 bo 62 ciasno się dopinały w kroczku.

Katerinka to dobra jesteś. Mój mąż by się odrazu zdenerwował jakbym kazała mu kupić wkładki laktacyjne.Nie wiedział by jak to wygląda, gdzie tego szukać i był by nerw.
:-DDlatego takie zakupy robię sama

Dziewczyny u nas DADA się sprawdziły - dostałam 4 sztuki na próbę od koleżanki, nie przeciekły, nie uczulały, są tylko dużo sztywniejsze niż Pampers. My jedziemy na Pampersach, bo była duża promocja w Selgrosie i w zasadzie podobnie cenowo wychodziło, używamy 3ek.

pepsi 77 Dada są super , o niebo lepsze od huggies i beznadziejnie beznadziejnych pampers sleep&play które się nie nadają do sleep a tym bardziej do żadnego play :) moje nowe doświadczenia pieluszkowo-pampersowe opisałam na wątku pieluszkowo-laktacyjnym

mąż właśnie dotarł (tzn wszedł i od razu za czymś następnym wyszedł)
zakupił 3 paczki wkładek laktacyjnych "Helen Harper" i wielki karton pampers active baby. W Realu 150 sztuk za 97 zł- wyszły po 64gr/szt.

Nie mogę się jeszcze zebrać żeby rossmanowe wypróbować bo nimfii b chwaliła

Mi rossmanowe zupełnie nie pasują, są o wiele większe od pampers w sensie nawet wizualnym, wydają się niewygodne (wycięcie na nóżki w dziwnym miejscu, jakoś wysoko bardzo) i są bardzo sztywne

My juz po szczepienie,trwalo to wszystko troche,jak wyszlismy z domu okolo 13 to dopiero wrocilismy kolo 16 :tak: no ale najwazniejsze ze jest ok :-) Wazylismy synka dzisiaj i wazy juz 6kg a dlugi jest na 62cm :tak: rosnie ta moja kluska kochana :-D widzielismy sie z lekarzem tez,obsluchal go i wszystko jest w porzadku,zbadal mu bioderka i jest ok.Szczepienie syncio zniosl dzielnie bo spal na moich rekach kiedy to pielegniarka mu robila zastrzyk,lekko zaplakal i spal dalej i powtorka byla z drugim zastrzykiem tak samo lekko zaplakal i poszedl spac:tak: Jak wrocilismy do domciu przebudzil sie jedynie jak go przebieralam i karmilam,posmial sie troche i poszedl dalej spac i spi tak do teraz,mam tylko nadzieje ze noc bedzie spokojna :tak::-)
angie super przybrala Kingusia,rosnie wam jak na drozdzach slicznotka kochana,juz niedlugo dogoni rowiesnikow,zobaczysz :-)
winki tez Alex niezle przybral,rosnie przystojniak :-)
syl 4 pietro:szok:,podziwiam Cie ze takie ciezary znosisz i zanosisz :tak:

reklama
angie a ty nie masz darmowych leków dla dziecka?
hehe też raz wysłałam mojego po wkładki laktacyjne i nie miał nic przeciwko ale z podpaskami miał problem bo taki wybór że się za głowę złapał i nie wiedział które kupić :-D

Do góry