reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

Ja tez spaceruję codziennnie, u nas jak pada to za parę minut najczęściej przestaje...folię p/deszczową zawsze mam przy sobie:tak:..
Podziwiam kobietki, które wózki znoszą i wnoszą z wyższych pięter...no ale jak mus to mus;-)

Angun a jaki masz ten nawilżacz powietrza???Ultradźwiękowy???

reklama
witam!

My jestesmy leniwi i nie chodzimy codziennie na spacerki ,bo pogoda tutaj okrutna. Ale jak nie ma spacerku to przynajmniej godzina na balkonie. I to w sumie to samo.

Dzis bylismy u poloznej i Oli slicznie przybiera. W tydzien przybral 270 gr i wazy juz 4370. Mierzy 57 cm i glowka 38 cm.
Ja mialm za to rozmow o depresji. ( jak dziecko ma 2 miesiace ,to kazda mama tutaj ma). Ja czuje sie super i jestem naprawde szczesliwa ,wiec pytanie czy nie myslalam o samobojstwie jest conajmniej nie na miejscu.
U nas szczepienie dopiero za miesiac ,6 in 1 ,ale za to za darmo.
sesja zrobiona, teraz zdjecia w obrobce. Jak beda gotowe to napewno sie pochwale.

anek. - wspolczuje kochana, to okropene stracic kogos z rodziny. Moze ta tragedia was zblizy ,choc ty musisz zdecydowac czy warto.

angie- trzymaj sie bohaterko. Kingunia przybierze ,bedzie miec operacjie i wszystkie infekcje sie skoncza. A nie myslala by troche dokarmiac ja MM. Moj Oli przybieral strasznie malo , wiec zaczelam mieszc cyc z MM. I teraz szybciutko goni reszte bobikow.

U nas deszcz ze sniegiem i wiatrem ,ale balkon zaliczony po powrocie z przychodni. Teraz spimy sobie smaczniutko

milego dnia

Onanana, Aneczka Martttika, wspolczuje noszenia wozka i podziawiam Was z tymi codziennymi spacerami. Ja mam do pokonania tylko 6 stopni i musze powiedziec ze maxi cosi super sie na nich spisuje.
My dlugo nie moglismy z Kinga nigdzie wychodzic, teraz juz nam wolno ale musimy bardzo uwazac.

Ale musze sie pochwalic ze Kinga dzis ma 3200 tz ze w ciagu 2 tyg przybrala 300 gram pomimo choroby, ma 51 cm a glowka 35 cm, jestem bardzo zadowolona z tego powodu, nawet wybacze jej ze mnie obsikala jak ja zanosilam na wage
:-D

Winki super Twoj Oli przybiera, ja tez mieszam moj pokarm z MM bo nie mam wystarczajaco swojego mleka, zreszta od poczatku tylko odciagam i karmie Kinge z butelki i nawet do mojego pokarmu dostaje takie specjalne mikroelementy zeby wlasnie szybciej przybierala na wadze. Nie jest to najtansze bo wychodzi ok 100 euro na miesiac ale dla niej wszystko, zeby tylko nam rosla i jak najmniej chorowala.

My juz po spacerku:-):-) Pogoda do bani:-( Pada deszcz i jest nieprzyjemnie. Młoda śpi w gondoli a ja mam chwilę na odpoczynek i idę robić obiad. dziś już wyprasowałam stertę prania, wyprałam następną, ogarnęłam wszystko z wierzchu i jeszcze chce odkurzyć raz dwa:tak:
Angie super wieści kochana!!! dzielna malutka!! Mowię Ci, niedlugo dogoni reszte dzieciaczków!!
Winki czekamy na fotki!!
Ssabrina powodzenia an szczepieniu!!!

angie no wlasnie, ani sie obejrzysz a malutka podrosnie do wielkosci swoich rowiesnikow, a moze nawet ich przerosnie :) Masz dzielna córeczke i ciesze sie ze udaje jej sie nabraci cialka :)

A wlasnie zapomnialam wam napisac jakia mialam nocna przygode podczas karmienia.
Dalam Kubie butle ze smoczkiem i widze ze nie moze sobie poradzic z łykaniem. Mleczko szybko mu leci i choc pił to takimi wielkimi łykami. Myśle sobie "co jest grane?".
Dobrze ze bylam na tyle przytomna zeby soboe uświadomić, ze młody pije ze smoczka z dziurka 4! szybko lecialam do kuchni zeby sprawdzic czy sie nie myle, bo na tych smoczkach zalanych mleczkiem juz trudniej widac oznaczenia zwlaszcza po ciemku. I fakt.... pomylilam sie dalam Kubie mleko ze smoczka z czterema dziurkami zamiast dwoma. Szybko zmienilam smoczek.
Ale musze przyznac ze jestem pod wrazeniem tego bo i tak udalo mu sie ladnie wypic na poczatku to mleczko z wiekszej ilosci dziur :p

My też już po spacerku ale zaledwie 30minut spacerowania :szok: rozpadało się a że nie wzięłam foli przeciwdeszczowej to trzeba było wracać :rofl2::no: obiad już zrobiony i zjedzony no m zostawiłam też co nieco:nerd:

angie super że malutka przybiera, wszystko na dobrej drodze super, powodzenia :tak:
Ssabrina powodzenia na szczepieniu :tak:

OMANANA kurde taniA nie jest bo kiedyś jak byłam u tej kobiety i wtedy brała 100zl teraz zaśpiewała'' 150zł pierwsza wizyta na następnej na której dostanę dietkę to już 200 ponoć drożej płacą mamy karmiące bo więcej roboty mają i ustaleniem tej diety byśmy mleczka nie straciły itp gdybym wiedziała to bym się nie zdecydowała za tyle kasy ale już nie mogę się wycofać bo te 150 przepadnie - ale jak nadszarpnę budżet to może się zmotywuję jej przestrzegać bo będzie mi żal kasy którą wydałam :szok:

PONKO polecam bo to takie oderwanie si e od rzeczywistości bez pozbywania się bobasa wilk syty i owca cała :)ja za tydzien pewno pójdę znów bo nawet mężowi się podobało do tego bilety masz za 15 zeta czyli dyszka w kieszeni

Ostatnia edycja:
My też już wyspacerowani, zakupy zrobione. Wzięłam na próbę pampersy Dada Premium z Biedrony, zobaczymy jak się spiszą, już pierwszy założony na dupce Małego, który łaskawie po kilku próbach buntu zasnął. Ja podszykowałam obiadek na później.

Angie widzisz, Malutka ładnie przybiera!!
Ssabrina trzymajcie się dzielnie na szczepieniu!
Anna tak mam ultradźwiękowy firmy HB.

i my po spacerku, byliśmy 3 godz. lało jak jasna... ale póki spała to korzystałam, a mnie chyba okres nawiedził, masakra jak mam wkońcu iść do gina w poniedziałek to tu taka niespodzianka, najpierw 6 tygodni połogu dosłownie, jak się umawiałam do gina to z zapasem bo jeszcze plamiłam a tu dup.a będzie trzeba przesunąć.mój stary to się zapłacze

reklama
Do góry