reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

To tak się mówi Ssabrinaa a i tak człowiek się przezwyczaja ja za każdym razem po pierwszym poronieniu byłam taka obojętna i się nie cieszyłam za wczasu, ale i tak poźniej tragicznie to przeżywałam i czy angażuje się czy nie tak samo przeżywałam, a myślałam, że jak nie będę się angażować spłynie po mnie, ale nie, mój mąż też ma dystans lettki nie każe mi ciuszków kupować żadnych do 8 miesiąca, bo boi się, że to przyniesie pecha, a ja już się tak zangażowałam, że nie przeżyje jak coś się znów stanie. A mnie wogóle coś znowu bolą jajniki , a najgorzej jest jak przekładam się z boku na bok to jak mnie nie raz zaboli to szok, ale mam nadzieje, że to normalne jest...

reklama
Ja mykam się położyć coś śpiąca dziś jestem, ale też luteine muszę brać, później na miasto jeszcze a nic mi się wogóle teraz nie chcę, nawet do kina no nigdzie nie mam ochoty jechać, a już nie wspomnę o weselach jedno wypadnie w 7 miesiącu, a drugie w 8 miesiącu, ja nie idę jeszcze taka wielka będę :) i ani nie poszaleje, ani nic, co to za wesele siedząc zresztą się boje wole doczekać terminu...

Teraz mam za mało progesteronu i biorę luteinę 3 razy po 1 tabletce, czy przy braniu luteiny można się "przytulać"? zapomniałam się spytać ostatnio gina.

Biore luteine dopochwowo, ale u nas z seksem standardowo, tj tak jak przed ciążą. Jak nie jestem senna to to robimy, choć cięzko o szczególną przyjemność. Jednak luteina sprawia ze mam tam sucho jak na pustyni i zele nawilżajace nic nie pomagają. Dlatego zawsze po mam przez jakis czas pieczenie itp, ale nie wplywa to bardzo na jakosc naszego zycia seksulanego.

W pierwszej ciązy mielismy 3 msc zakazu na współżycie i mój mąż ciezko to znosił. Nie chodzi o to że sie nad nim lituje, ale nie chce nam robić teraz jakiejś abstynencji, zwlaszcza ze po seksie nie boli mnie brzuch, ani nic, czuje się szczęśliwasza :tak: Dlatego raczej tego nie ograniczam i dla mnie luteina nie ma tu nic do tego.

Powiedzcie co z tym głaskaniem brzuszka... bo chyba mi coś umknęło... :zawstydzona/y:

Wiem, że jak są skurcze przedwczesne (już w zaawansowanej ciąży) a jeszcze terminu trochę zostało, to nie dotyka się, żeby nie wywoływać skurczu... czy to o to chodzi??

Poxo czytałam trochę na necie i pisze, żeby jednak nie głaskać się po brzuchu, bo może to wywołać przedwczesny poród nawet, ale nie pisało jak to się dotyczy do 1 trymestru i 2 trymestru nie mam pojęcia, czy tylko przy zawansowanej ciąży nie można, czy jak trzeba było by się najlepiej spytać lekarza, ja to wogóle nie miałam pojęcia, że masowanie może wogóle mieć jakiś negatywny wpływ zdziwiłam się...

Dla mnie tez temat masowania brzuszka był zaskoczeniem :sorry2:
W koncu jedna ciąże przechodzilam, może nie glaskalam brzuszka codziennie ale jednak robilam to, to chyba naturalny odruch zwlaszcza w zaawansowanej ciązy jak czuje sie kopniaki dziecka :-D
Cala ciąże męczyly mnie skurcze macicy ale gin nigdy mi nie powiedzial nic odnosnie masowania brzuszka. Bo jesli masowanie mialoby szkodzic tzn ze dziecko ruszajace sie w macicy takze? Bo ono tez wierci sie niemiłosiernie, a czy i to ma wywolywac wczesniejsze skurcze?
Nie wiem, ten temat nie byl mi znany przy pierwszej ciąży.
Myśle że trzeba popatrzec na to z przymróżeniem oka, a najlepiej dopytac sie gina jaka czestotliwosc masowania moze byc szkodliwa?

hejka
u mnie dzisiaj bardzo leniwie , rano do kościoła a potem pół dnia na kanapie , na szczęście mój wziął Kubę na spacer to mogłam się przespać :)
z tymi mdłościami to przechlapane jest , u mnie ostatnio dobrze robi herbata z cytryną :)

kasiente jak chcesz zacytować kilka postów to wystarczy że przy każdym z nich klikniesz na "+" a ostatniego posta dasz "cytuj" , póki nie mamy swoich moderatorek ,naszym wątkiem zarządza adminka , a moderatorki łączą np posty jak są jeden po drugim tej samej osoby ,dobrze by było żeby adminka się nie miała o co przyczepić ;)

dzieki:) postaram sie:) tylko ja z biegu odpowiadam cholera:D

Nimfii ja powiem ci, że ja bardzo lubię masować się po brzuszku to jest jakiś taki instynkt uwielbiam to tym bardziej, że mi brzuch już oddstaje, ale zmartwiłam się jak dziewczyny mi powiedziały, że nie można tak za bardzo się głaskać....

U mnie w szpitalu polozne wrecz krzyczaly na laski jak te brzuch glaskaly. Co innego ruchy dziecka a co innego skurcz od czynnikow zewnetrznych. Mozna brzucha dotknac, potrzymac rece na nim ale lepiej unikac glaskania, tak jak sexu w III trym:) oczywiscie przed terminem bo potemto czasem nawet i trzeba:)

aa sluchajcie, poczytalam sobie dzis ulotke o Mg+B6 i tam jest napisane, ze rzeczywiscie witamina B6 zapobiega wymiotom i mdlosciom ale np dawka wieksza niz 200mg dzienni wyplukuje kwas oliowy z organizmu no i nie mozna se generalni magnezem faszerowac ta 1-2 tabletki na dobe to max.

reklama
kasiante racja z ta wit B6 :tak: już dawno o tym pisalam jako moją rade na poranne mdłosci i zamiesciłam link do ulotki, zeby dziewczyny mogły poczytać. Dodatkowo magnez zapobiega skurczom, wiec jak dla mnie MgB6 to cudowny wynalazek. Stosuje go od samego poczatku 3 razy dziennie. Nie mam ani mdlosci ani już skurczy ;-)

Do góry