reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

hej
nimfii wczoraj właśnie robiłam te gołąbki :tak: a z reszty kapuchy zrobie krokiety ;-) bo dawno nie jedliśmy
AnnaJ007 na youtube można znaleźć jak wiązać chustę ,ja się z tego uczyłam :tak:
Sabrina jeśli chodzi o nosidełko to polecam mei tai ,tylko że je można chyba od 6 m-ca, ale przy Kubie dużo mi pomogło zwłaszcza jak go mogłam na plecach nosić :tak:

moim dzieciom się coś poprzestawiało i Kuba mi się budzi w nocy a Lenka śpi :szok: , muszę tylko dotrwać aż mój wróci z pracy i się położe bo ledwo na oczy patrzę

reklama
Pepsi - super taka chusta i ważne, że dziecko ma szeroko nóżki rozstawione! A powiedz mi , czy żeby "zamontować "taką chustę potrzebne są dwie osoby??
Na naszym nosidle pisze, że od 3 ms-ca życia do 13 kg. Mam zamiar nosić Polę na wiosnę, np do koleżanki 2 bloki niżej, żeby nie tarmolić całego wóziora

Ssabrinaa zieby Cię nie bolało, jak ja nie lubię dentysty , wrrr

Gola, wystarczy jedna osoba, choć na początek zanim się wprawisz pewnie z asekuracją drugiej osoby będzie łatwiej. Na takie krótkie wyjścia to nosidełko pewnie lepsze, byle było ergonomiczne, czyli miękkie i nóżki na żabkę i absolutnie nie powinno się nosić przodem do świata.

Ja mam elastyczna chuste i ptaktycznie po pierwszym razie sie nauczyłam wiązać z instrukcji dołączonej i z netu, naprawdę na rożnych stronach jest masa wskazówek, myśle ze kurs jest dobry, ale nie konieczny, ja obylam sie bez. Ja nie jestem za noszeniem dziecka, kupiłam ją ze względu na małego Antosia, który wymaga dużo uwagi i czasem wygodnie jest ja zachustować szczególnie gdy ma problem z brzuszkiem.

nimfii wspolczuje Ci kochana teraz,zdrowka zycze chlopaka,zeby jak najszybciej poczuli sie lepiej.

U nas tez katarek jest ale na szczescie maly sie nie meczy z tym,oprozniam nosek i psikam kilka razy dziennie.Zobaczymy co lekarz jutro powie jak go obslucha mam nadzieje ze bedzie wszystko ok i ze sie mu to nigdzie nie osadzilo na oskrzelach.

Pepsi mam prosbe, napisz co nieco o chustach, jakie polecasz dla poczatkujacych- elastyczne, tkane, jakie firmy (czy tylko te ktore wymienialas wczesniej). Bede wdzieczna, bo mimo checi nie dam rady przejrzec forum, ktore polecasz ;-)

ssabrinaa zdrowka i dla was!
Tez psikam nosek sola morska Kubie i jak na razie wystarcza.

Ania Sm
a ja wlasnie pol kapusty biore do lazanek na razie a golabki w nastepnym tygodniu z drugiej polowy . a z tym spaniem to pamietam ze Maciek robil mi podobne akcje majac 2 lata ze budzil sie w nocy. Trwalo to cala moja ciaze wlasciwie a szczesliwie zakonczylo sie gdy urodzilam Kube - bo jkaby mi teraz obaj balowali po nocach to bym zwariowala.

Zreszta Kuba ostatnio zrobil sie bardzo żarloczny. Dzis je nawet co 2h (z butli!) a w nocy co 3-4h. Tak wiec na razie moge zapomniec o wywypianiu sie a zwlasza najblizsze noce ktore jeszcze katar meczy.

Ostatnia edycja:
nimfii współczuję choroby chłopaczków!!! Mam nadzieję że szybko się bidulki wyleczą!!!

Gola no szkoda ze nie masz żadnej foty swojej z imprezy:crazy:

Angun, nosidełka wymieniłam wyżej. Co do chust to polecam tkane, teraz się odchodzi od elastycznych, tym bardziej, że elastyczne są głównie dla noworodków. Polecam tkaną, koniecznie markową. Na początek najlepiej bawełnianą Natibaby, Lenny Lamb lub Hoppediz. Najlepiej kupić używaną, bo łatwiej wiązać. Koszt tych wymienionych od 100 do 150zł.

Angun, tutaj akademia-motylek - Warsztaty chustowe - chustonoszenie . . . fajne warsztaty chustowe w Bydgoszczy gdybyś była zainteresowana.

nimfii Ja mam jakis ich psikacz do nosa ale to chyba cos jak sol fizjologiczna a wode morska to ma mi przywiezsc z PL znajoma bo teraz leci do PL i mam nadzieje ze jak juz tym zaczne psikac to sie na dobre pozbedziemy tych gilow :tak:

Dobra zmykam dziewczyny,syncio przebudzony i domaga sie mamusi a i Ja sie musze szykowac i byc gotowa jak moj A. wroci z pracy po 14 i bede uciekac do dentysty a synus zostanie z tatusiem sam pierwszy raz w tedy :-);-)

reklama
O wielkie dzieki Pepsi!!
Kto wie, moze sie z Malym wybiore. Ok, takze co do wyboru chusty warto zainwestowac w tkana i nie wybierac elastycznej.

Do góry