reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dziewczyny a ja wlaśnie się zastanawiam co wybrać, nosidełko czy chustę?? Z chustą to taki problem że obawiam się że wiązać nie będę umiała, czy dziewczyny, które chustują chodzilyście na jakiś kurs(wiem że są) Poradźcie co wybrać??Ciężko taką chustę się wiąże???

ja w internecie na youtube zobaczyłam parę wiązań i wybrałam najwygodniejsze dla mnie. Pierwsze parę razy wiązałam jak był mój A. w domu, żeby mi pomógł, a teraz oboje wiążemy na sobie bez problemów.

Angie, życzę Ci, żeby w końcu skończyło się to latanie po szpitalach. Mała Kingusia jest strasznie dzielna, trzymam za Was kciuki, w końcu musi być dobrze :tak:

reklama
ja bym polecała jednak kurs, choć oczywiście można spróbować wiązań na podstawie internetu, ale na kursie Ci powiedzą na co zwrócić uwagę żeby było zdrowo i bezpiecznie

chusty są od urodzenia, a nosidełka od momentu gdy dziecko siedzi lub ewentualnie na krótko od kiedy dobrze trzyma głowę i to tylko niektóre są dla takich maluszków nie siedzących przystosowane np Marsupi plus-ono jest jako jedyne ergonomiczne dla maluszków powyżej 3,5kg, ale starcza na niedługo

tu zdjęcia Leny w chuście i w Marsupi:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7kYpuAIGDlFi_Q7cNVXZ2SBs5cHTw5IngRD5Hh4-3XI?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/jFDtPmW_zRqN-EFbomaztyBs5cHTw5IngRD5Hh4-3XI?feat=directlink

Ostatnia edycja:
Witam mamusie:tak:

moja Liwcia po szczepienu fajnie nockę przespała teraz sobie też śpi od 9.30, jak się obudzi to na spacerek się wybierzemy:tak:

też przymierzam się do kupienia chusty ale mam obawy czy będę umiała sobie z nią poradzić tzn z wiązaniem jej :szok::angry: na youtube sobie właśnie popatrzę tak jak radzi ponko może coś zakumam:tak:

Angie dużo wytrwałości Wam życzę a przed wszystkim dużo zdrówka dla Kinguni, trzymam za Was mocno kciuki:tak:

Hej mamusie :-)
My juz na nogach tzn Ja bo syncio zjadl o 9 cos sie posmial,pogadal i poszedl dalej ciac komara :-D Ja wlasnie popijam ciepla herbatke i podczytuje was kochane.Zimno sie u nas zrobilo w domu jest chlodno bo ogrzac sie nie da calego domu,a i Ja jeszcze dzisiaj mam wizyte u dentysty na 15,bo musi mi w koncu dokonczyc ta jedynke ktora mi zaczela w ciazy i nieskonczyla.
Fajna sprawa z tymi chustami i nosidelkami,nosidelko bym sobie jakies mogla sprawic w przyszlosci a chuste hmm to nawet nie wiedzialabym jak to wiazac a przedewszystkim gdzie Ja bym tutaj jakis kurs wiazania znalazla:nerd: no nic pomysli sie o tym pozniej,chociaz jesli chodzi o te nosidelka i niby moga byc uzywane jesli dziecko siedzi samodzielnie to potem taki klocek 5 miesieczny tak dzwigac to juz chyba nie bedzie nalezalo do przyjemnych jesli chodzi o kregoslup a i jak nasze dzieci beda miec te 5 miesiecy to juz pogoda fajna bedzie wiec spacerowki pojda w ruch,ehhh sama nie wiem :baffled:
Gola super ze Polunia dobrze sie czuje po szczepieniu,oby tak bylo dalej ;-)
My jutro na szcepienie idziemy :-)
angie duzo zdrowka dla Kingusi oby juz jej sie zadna infekcja nie przytrafila,kochane malenstwo a wam kochana duzo sily i wytrwalosci ;-)

Pepsi - super taka chusta i ważne, że dziecko ma szeroko nóżki rozstawione! A powiedz mi , czy żeby "zamontować "taką chustę potrzebne są dwie osoby??
Na naszym nosidle pisze, że od 3 ms-ca życia do 13 kg. Mam zamiar nosić Polę na wiosnę, np do koleżanki 2 bloki niżej, żeby nie tarmolić całego wóziora

Ssabrinaa zieby Cię nie bolało, jak ja nie lubię dentysty , wrrr

Taki kurs wiązania to też nie wiem gdzie tutaj szukać...
Może w internecie popatrze...

A jeśli chodzi o długość chust to jaką wybrać???
Ponko Ty chyba masz rozmiar M jesli dobrze pamiętam???Czym się sugerowć?
pewnie zamówię w PL i w lutym mąż przywiezie...

Wklejam link do bloga o chustach, można coś poczytać.. http://chuscianyzakatek.blogspot.com/2007/12/jak-chust-wybra.html

Gola no nie powinlo bolec bo mi robila tam leczenie kanalowe w ciazy teraz ona sobie tylko chce zrobic zdjecie kanalu czy wszystko jest ok i zamknac go jak nalezy :tak: ale dzieki kochana ;-)

A u nas juz 3 dzien i brak kupy :nerd:

reklama
Mnie chłopaki chorują :-( Kuba tylko troszeczke kaszle i ma zatkany nosek, ale z nim daje sobie rade. za to Maciek chodzi zly jak osa i nie chce żadnych leków brac. Po raz pierwszy tak reaguje na chorobe, do tej pory leczenie szlo nam gladko....
Wiec siedzimy w domu i z tej okazji zrobilismy biszkopta z jabłkami. To sie objadamy ;)

Dzis moge poszalec w kuchni wiec zrobie pyzy z sosem pieczarkowym, i przygotuje cos na jutro - a w planach łazanki albo gołabki bez zawijania ;-)

Do góry