reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2011

dziewczyny a ja wlaśnie się zastanawiam co wybrać, nosidełko czy chustę?? Z chustą to taki problem że obawiam się że wiązać nie będę umiała, czy dziewczyny, które chustują chodzilyście na jakiś kurs(wiem że są) Poradźcie co wybrać??Ciężko taką chustę się wiąże???

ja w internecie na youtube zobaczyłam parę wiązań i wybrałam najwygodniejsze dla mnie. Pierwsze parę razy wiązałam jak był mój A. w domu, żeby mi pomógł, a teraz oboje wiążemy na sobie bez problemów.

Angie, życzę Ci, żeby w końcu skończyło się to latanie po szpitalach. Mała Kingusia jest strasznie dzielna, trzymam za Was kciuki, w końcu musi być dobrze :tak:

reklama
ja bym polecała jednak kurs, choć oczywiście można spróbować wiązań na podstawie internetu, ale na kursie Ci powiedzą na co zwrócić uwagę żeby było zdrowo i bezpiecznie

chusty są od urodzenia, a nosidełka od momentu gdy dziecko siedzi lub ewentualnie na krótko od kiedy dobrze trzyma głowę i to tylko niektóre są dla takich maluszków nie siedzących przystosowane np Marsupi plus-ono jest jako jedyne ergonomiczne dla maluszków powyżej 3,5kg, ale starcza na niedługo

tu zdjęcia Leny w chuście i w Marsupi:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7kYpuAIGDlFi_Q7cNVXZ2SBs5cHTw5IngRD5Hh4-3XI?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/jFDtPmW_zRqN-EFbomaztyBs5cHTw5IngRD5Hh4-3XI?feat=directlink

Ostatnia edycja:
Witam mamusie:tak:

moja Liwcia po szczepienu fajnie nockę przespała teraz sobie też śpi od 9.30, jak się obudzi to na spacerek się wybierzemy:tak:

też przymierzam się do kupienia chusty ale mam obawy czy będę umiała sobie z nią poradzić tzn z wiązaniem jej :szok::angry: na youtube sobie właśnie popatrzę tak jak radzi ponko może coś zakumam:tak:

Angie dużo wytrwałości Wam życzę a przed wszystkim dużo zdrówka dla Kinguni, trzymam za Was mocno kciuki:tak:

Hej mamusie :-)
My juz na nogach tzn Ja bo syncio zjadl o 9 cos sie posmial,pogadal i poszedl dalej ciac komara :-D Ja wlasnie popijam ciepla herbatke i podczytuje was kochane.Zimno sie u nas zrobilo w domu jest chlodno bo ogrzac sie nie da calego domu,a i Ja jeszcze dzisiaj mam wizyte u dentysty na 15,bo musi mi w koncu dokonczyc ta jedynke ktora mi zaczela w ciazy i nieskonczyla.
Fajna sprawa z tymi chustami i nosidelkami,nosidelko bym sobie jakies mogla sprawic w przyszlosci a chuste hmm to nawet nie wiedzialabym jak to wiazac a przedewszystkim gdzie Ja bym tutaj jakis kurs wiazania znalazla:nerd: no nic pomysli sie o tym pozniej,chociaz jesli chodzi o te nosidelka i niby moga byc uzywane jesli dziecko siedzi samodzielnie to potem taki klocek 5 miesieczny tak dzwigac to juz chyba nie bedzie nalezalo do przyjemnych jesli chodzi o kregoslup a i jak nasze dzieci beda miec te 5 miesiecy to juz pogoda fajna bedzie wiec spacerowki pojda w ruch,ehhh sama nie wiem :baffled:
Gola super ze Polunia dobrze sie czuje po szczepieniu,oby tak bylo dalej ;-)
My jutro na szcepienie idziemy :-)
angie duzo zdrowka dla Kingusi oby juz jej sie zadna infekcja nie przytrafila,kochane malenstwo a wam kochana duzo sily i wytrwalosci ;-)

Pepsi - super taka chusta i ważne, że dziecko ma szeroko nóżki rozstawione! A powiedz mi , czy żeby "zamontować "taką chustę potrzebne są dwie osoby??
Na naszym nosidle pisze, że od 3 ms-ca życia do 13 kg. Mam zamiar nosić Polę na wiosnę, np do koleżanki 2 bloki niżej, żeby nie tarmolić całego wóziora

Ssabrinaa zieby Cię nie bolało, jak ja nie lubię dentysty , wrrr

Taki kurs wiązania to też nie wiem gdzie tutaj szukać...
Może w internecie popatrze...

A jeśli chodzi o długość chust to jaką wybrać???
Ponko Ty chyba masz rozmiar M jesli dobrze pamiętam???Czym się sugerowć?
pewnie zamówię w PL i w lutym mąż przywiezie...

Wklejam link do bloga o chustach, można coś poczytać.. http://chuscianyzakatek.blogspot.com/2007/12/jak-chust-wybra.html

Gola no nie powinlo bolec bo mi robila tam leczenie kanalowe w ciazy teraz ona sobie tylko chce zrobic zdjecie kanalu czy wszystko jest ok i zamknac go jak nalezy :tak: ale dzieki kochana ;-)

A u nas juz 3 dzien i brak kupy :nerd:

reklama
Mnie chłopaki chorują :-( Kuba tylko troszeczke kaszle i ma zatkany nosek, ale z nim daje sobie rade. za to Maciek chodzi zly jak osa i nie chce żadnych leków brac. Po raz pierwszy tak reaguje na chorobe, do tej pory leczenie szlo nam gladko....
Wiec siedzimy w domu i z tej okazji zrobilismy biszkopta z jabłkami. To sie objadamy ;)

Dzis moge poszalec w kuchni wiec zrobie pyzy z sosem pieczarkowym, i przygotuje cos na jutro - a w planach łazanki albo gołabki bez zawijania ;-)

Do góry