reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

kurde, ja to się zastanawiam, czy ta moja ciąża się prawidłowo rozwija skoro Wy wszystkie jak jeden mąż macie mdłości, a ja nie? ja się czuję totalnie nieciążowo, gdyby nie brak okresu, to nie posądzałabym siebie o ciążę ;)

pocieszające jest to, że niedługo te mdłości powinny Wam minąć, ponoć w 9tc stężenie hormonów jest największe i może dlatego Was to tak męczy?

Kati, fajnie że się zdecydowałaś na tego lekarza, ciekawe jakie będziesz miała wrażenia po wizycie :)
Gola, mam nadzieję, że jutro po mdłościach nie będzie śladu!

reklama
Dzień dobry dziewczyny:)
Wczoraj padłam dopiero po 23, tak strasznie mnie szarpało, że już żółć zwracałam, szok.

Dziś o niebo lepiej (na razie, bo wczoraj rano też w miarę ok było), i nawet wstałam po 8 (normalnie wstaję ok 6), świeci słonko, jest jeszcze chłodno, ale widać, że się ociepli:-)
Niebo czysty błękit, ani jednej chmurki:)

Czekam na mężona (coś się pochorował i został wyeksmitowany do swoich rodziców;), gdzieś się wybierzemy, jak tylko troszkę się ociepli.

A ja zrobiłam sobie kisiel, na razie nic innego nie przełknę...

pozdrawiam-y;)

julieet nie masz absolutnie powodów do zmartwień , bo każda ciąża jest inna. Są nawet kobiety, które przez całe 9 m-cy nie wiedzą, że są w ciąży (leci nawet taki cykl w tv).

Moje koleżanki, te które już rodziły, też są w szoku, jak można tak wymiotować, bo większość z nich może raz ,dwa, albo wcale nie miała mdłości nie mówiąc już o wymiotach.

Każda z nas ciążę przechodzi inaczej, co nie znaczy, że jedna rozwija się lepiej, a druga gorzej.

Są dziewczyny, które np do 4 m-ca regularnie co miesiąc krwawią czy plamią, i o ile plamienie w ciąży zawsze może budzić niepokoje (choć też nie ma na to reguły), to w ich przypadku jakaś norma, występująca dokładnie w dniu spodziewanej miesiączki.

Także nic się nie martw! (choć ja też się martwiłam, że wymiotuję za dużo i , że coś jest nie tak;-)

Po prostu każda ciąża inna :)

Ja np co miesiąc miałam niesamowite bóle przy okresie, musiałam, ąz ketonal forte, albo tramal w kroplach brać, inaczej lądowałam na pogotowiu, traciłam przytomności i dopiero pyralgina domięśniowo mi pomagała , nio i za każdym razem byłam już tak słaba, że dodatkowo kroplówka, też się niektóre koleżanki dziwiły, bo one gdy miały okres to 3 dni i po "ptokach" i zero bólu!

Więc głowa do góry, wszystko jest dobrze! :-)
pozdrawiam:)

wiem, wiem Gola, że każda przechodzi ciążę inaczej :) tylko dla mnie to jest dziwne, że 90% dziewczyn na forum ma mdłości, a ja nie ;)))

w czw idę na wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i trochę się uspokoję :)

witam wczoraj masakrycznie zakończylam dzień :( w wc ,dziś ledwo wstałam no i gola łączę się z Toba- na śniadanie kisielek :)))) czekam na banany, mam nadzieje że dziś będe czuła się lepiej- boję się tylko czy po niedzieli wyrobie w pracy
A dziewczyny nie zamartwiajcie się tak, ja znam całe gro kobiet które w ciąży mdłości mnie miały a z ciążą było oki :) każda z nas jest inna ja na początku też mdłości nie miałam - a czytałam że powodem mdłości jest jakiś hormon którego jest więcej w ciąży i dlatego wymotujemy, choć nie wszyskie wiec luzik

Witam sie niedzielnie :-)
U mnie pieknie sloneczko swieci wiec pewnie pozniej zaliczymy spacerek :-D
Emy dzieki wielkie za rade,faktycznie przez ostatnie pare dni nie pilam zbytnio duzo wody wiec postaram sie teraz to nadrobic :tak:
julieet nie zamartwiaj sie ze masz brak nudnosci czy mdlosci tylko trzeba sie cieszyc ;-) Ja tylko jeden raz puscilam pawika ale to chyba dlatego ze cos mi siadlo na zoladku i zle sie czulam a tak to nie mam zadnych praktycznie objawow,nawet piersi czasem mnie nie bola a czasem tak,apetyt dopisuje az sama sie boje ze jak tak dalej bede jadla to na koncu listopada nie bede zbytnio ciekawie wygladac :-D Ciesz sie bezobjawowa ciaza ;-):-D
Dziewczyny wspolczuje wam tych mdlosci i spedzonego czasu nad WC ,mam nadzieje ze z koncem 1trymestru lepiej sie zaczniecie czuc moje drogie :-)

Hej kochane...Widzę, że nie tylko mnie dopadło...Od paru dni mam taki mdłości okropne, że szok. Wymiotuję niedużo, średnio co trzeci dzień. Za to mdli mnie w dzień i w nocy...Nic nie pomaga, nie mam apetytu, zmuszam się do jedzenia i generalnie ciągle się czuję jak przy zatruciu pokarmowym. Do tego bolą mnie piersi i strasznie drażnią zapachy...Ech a wszyscy mi mówili że druga ciąża jest "łagodniejsza"...U mnie się to nie sprawdza, bo przy synku czułam się o niebo lepiej w tym czasie. No ale cóż, trzeba przetrwać. Jutro idę na drugą wizytę, już chyba powinno być widać serduszko...Zrobiłam wszystkie badania typu krew, mocz, tokso, cytomegalia i coś tam jeszcze i wyniki są ok, więc się cieszę. Trzymam & żeby te okropne mdłości niedługo nas opuściły, bo po 12 tyg powinno się uspokoić:tak:

Cześć dziewczyny.
I ja dołączyłam do pań wiszących nad WC ;-) wczoraj nie wytrzymałam po śniadaniu.
Dziś jest już trochę lepiej ale to dzięki temu że jadłam już 3 śniadania. Jak tak dalej pójdzie to będę się toczyła za niedługo :-)
Wczoraj pojechaliśmy sobie nad morze, pogoda piękna 25 st ponad, dziś też niczego sobie więc zaraz na spacerek wybywamy z maleńkim.
Co do lekarza to w UK nie ma się kontaktu z nim przez całą ciążę, jedynie położna i jak coś się dzieje to ona może zadzwonić do szpitala i oni dopiero wtedy umawiają na wizytę. Przy porodzie też jest tylko położna jak wszystko jest w porządku. Też miałam obawy co do tego ale jak już było po wszystkim to nie miałam na co narzekać bo położna (nie moja prowadząca tylko szpitalna) zajęła się nami dobrze. Niestety trzeba dobrze sobie dobrać prowadzącą bo ja miałam okropną i teraz się cieszę że będę w innym mieście i inna się nami zajmie, oby lepsza.

reklama
witam sie dopiero teraz dziewczyny :-) Od rana zalatana bylam,rano lepilam leniwe pierogi z bialego sera a potem sprzatanie no i jeszcze u mnie jest taka sliczna pogoda ze szkoda bylo mi przesiedziec dzien w domciu,to sobie w ogrodzie posiedzialam :tak::-) Dzisiaj kolejny dzien z rzedu wstalam z bolem glowy i nie wiem dlaczego albo zkad moze sie brac taki bol i najlepsze jest to ze nie boli mnie cala glowa tylko prawa strona :oo2: bol oczywiscie utrzymuje sie caly dzien a odczuwam go najczesciej jak sie zginam albo podnosze z pozycji lezacej do siedzacej :tak: A teraz jestem padnieta i nie mam juz na nic sil a na obiad zrobilam rybke na szybko :-)

byc moze zatoki. Jak przy schylaniu boli. A generalnie bole glowy to moze byc tez jeden z objawow ciazy;)

Do góry