reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Nie, ja chodzę do Ryszarda Rusieckiego ordynatora w Oleśnicy, może znasz, a kiedyś też chodziłam do Wrocławia bardzo dobry lekarz też uratował mojej kumpeli dziecko w 5 miesiącu a, gdzie indziej mówili, że nic z tego nie będzie nazywa się Janusz Śliz gabinet prywatny ma na żelaznej 34 i przyjmuję jeszcze na T. Chałubińskiego i w jakimś jeszcze szpitalu tylko nie pamiętam.

reklama
No :) dobry jest naprawdę jakbym miała bliżej też bym jeździła tam, ale mam z 60km także trzymaj się pana Śliza, a tu do oleśnicy 35 km i pan rusiecki też jest fajny dał mi nadzieję, na to że może się udać.

Czytam was dziewczeta, ale nic nie mogę dodać od siebie. Rodzic nie rodzilam , wiec o znieczuleniach nie mam pojęcia , a co do wyboru lekarza to sobie mogę pomarzyć. Będę na święta w Poznaniu to pójdę na prawdziwa wizytę, potem moze raz w wakacje i to pewnie koniec. W środę tu mam pierwsza wizytę u poloznej , ktor ma udzielić mi informacji. USG nie posiada, a poinformuje mnie pewnie ze jestem w ciazy. Kiedy zaczynasz tutaj rodzic to idziesz na porodowke i nie masz absolutnie żadnego wpływu kto poród bedzie odbierał. Jeśli jest ok to lekarza w ogole nie ma. Potem jak chcesz to zostajesz dzień , dwa w hotelu przyszpitalnym. Jak nie chcesz płacić to po kilku godzinach do domku. Nie ma lekko.

Mnie zabijają mdłości. Wymiotuje prawie po każdym posiłku.
Poza tym najchętniej siedzę na sofie pod kocem, i nie chce mi się chodzić do głupiej pracy.

Słoneczko piękne, ale wichura urywa głowę.
Miłego wieczoru kochane

winki80 rzeczywiście inaczej podchodzą do kwestii ciąży, porodu. Na pewno będzie wszystko ok.

Co do mdłości i wymiotów, przechodzę dokładnie przez to samo, praktycznie codziennie wymiotuję, gin mi mówił, że to normalne, jeden z objawów i , że na pocz. hormon ciąży jest b. wysoki i to dlatego niektóre kobiety tak mają, nio i , że mam się cieszyć bo to też znak, że ciąża się rozwija ( a ja przewrażliwiona jestem, to mnie uspokoił)

witam sie dopiero teraz dziewczyny :-) Od rana zalatana bylam,rano lepilam leniwe pierogi z bialego sera a potem sprzatanie no i jeszcze u mnie jest taka sliczna pogoda ze szkoda bylo mi przesiedziec dzien w domciu,to sobie w ogrodzie posiedzialam :tak::-) Dzisiaj kolejny dzien z rzedu wstalam z bolem glowy i nie wiem dlaczego albo zkad moze sie brac taki bol i najlepsze jest to ze nie boli mnie cala glowa tylko prawa strona :oo2: bol oczywiscie utrzymuje sie caly dzien a odczuwam go najczesciej jak sie zginam albo podnosze z pozycji lezacej do siedzacej :tak: A teraz jestem padnieta i nie mam juz na nic sil a na obiad zrobilam rybke na szybko :-)

dziekuję dziweczyny za podpowiedzi- decyzja podjęta ;)))))))))))))))))))))))
wiec zdecydowałam biorę tego młodego co ma wszystkie dobre opinie w necie, bo zadzwoniłam do tej znajomej pielęgniarki ... a tu zbieg okoliczności pytam się jej kogo mi poleci a ona że Jachowskiego he he - to właśnie ten o którym czytałam wiele dobrego - właśnie robi doktorat, ale często konsultuje ze starszymi kolegami duże szanse że będzie przy porodzie miły sympatyczny i takie tam ona sama do niego chodziła bo to jej kolega i była mega zadowolona- dodam że nie jest drogi :) już się nie mogę doczekać poniedziałku aż się zapiszę do niego :) :) :) ponoć muszę czekać na wizyte około 2 tyg.ale mam nadzieje że zleci (no i ponoć ma dobre usg a w 22 tyg.wysyła na 4d do kolegi ) ale się cieszę - mam nadzieje że się sprawdzi (póki co mam dobre przeczucia) pozdrawiam miłej niedzieli :-):-):-)

Witam!

Gola, winki- witajcie w klubie! U mnie dzis straszny dzien, ciągnę na bananach, suchym chlebie i zielonej herbacie. a juz sie cieszylam ze nie jest tak zle..

sabrina
- mnie tak bolala glowa w poprzedniej ciąży, nie wiem od czego, ale ostatnio gdzies czytalam, ze to moze byc od odwodnienia, postaraj sie pić duzo wody, może ból przejdzie

Dziewczyny ja tylko na momencik, bardzo się źle czuję od kilku godz, nigdy jeszcze takich mdłości nie miałam jak dziś. Wymiotuję teraz nawet po wodzie, osłabiło mnie to bardzo, idę spać.
Dobranoc kochane!

reklama
biedna jesteśgola współczuje ja też miałam mdłośći dziś- cały obiad poszedł :( i jeszcze mnie mdli ;(
emy czytalam że za dużo zielonej herbaty w ciąży się nie pije bo wypłukuje kwas foliowy wiec uważaj .
ja jadłam cały dzien stare pieczywo i było oki, mąż wyciągnoł mnie na obiad... pomidorowa i takie tam i wtedy mnie tak zmogło do wc :( jeszcze mi niedobrze

Do góry