reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Niuniunia no to faktycznie uczulenie,Ja slyszalam ze pomidory moga uczulac,mam znajoma ktora ma synka w wieku naszych dzieciaczkow i mowila ostatnio ze pojadla pomidorow i malemu wyskoczyly plamy czerwone na buzi i brzuszku a ostatnio najadla sie pomidorowki i synek byl caly czerwony wiec moze i u Ciebie Wiki ma alergie na pomidory w roznej postaci :tak:
A co do lekarza to nie powinlo Ci byc glupio kochana bo oni od tego wlasnie sa a Ty jesli masz jakies watpliwosci i martwisz sie o Wikunie to masz prawo lazic tam nawet kilka razy w tygodniu ;-):-)

reklama
Sabrina tak mi się wydaje, że to może być spowodowane właśnie pomidorami bo ostatnio nic nowego nie jadłam. Choć nie wiedziałam że 3 kropelki mogą uczulić ech moje łakomstwo;/ Ale dziwi mnie to trochę że to od pomidorów bo w wigilię zjadłam cały półmisek ryby po grecku i nic jej nie było żadnej krostki ani niczego zaraz zaraz przecież ona po świętach dostała krostek na ciele bo 30 grudnia miałyśmy szczepionke i pytałam tam czy to uczulenie, a te babki do mnie, że tak. Czyli wszystko wiem -> pomidory

Niuniunia a moze to uczelenie na kocyk,pieluszke, cos do czego Wiki sie przytuliła albo na jakis kosmetyk? Mi sie wydaje, ze jeżeli to by było pokarmowe uczulenie to wysypka byłaby na całej buźce Niuńki.
Marika miala pare krostek na buzi, ktore pod wplywem ciepla zamienialy sie w czerwone plamy, pomogl nam krem Oilatum. Ciesze sie ze Wiki dzisiaj ładnie je.

Mam do Was pytanie.

Ile nam tygodni przysługuje tego dodatkowego urlopu macierzyńskiego. W 2011 było 20 tyg macierzyńskiego + 2 tyg dodatkowego(o który pisze się wniosek) a teraz?
Wiem, że od tego roku jest podobno 4 tyg tego dodatkowego ale czy on nam przysługuje?
Pytam bo nie wiem czy liczy się rok urodzenia dziecka wtedy przysługuje nam 2 tyg czy łapiemy się na ten 4 tyg urlopu bo w tym roku kończy nam się macierzyński. Wtedy byśmy miały 20 tyg macierz. +4 tyg. dodatkowe.

Ostatnia edycja:
Anus w sumie może też być od kosmetyków albo pod wpływem ciepła bo u nas jest gorąco.

Dziewczyny przepraszam, że zmieniam temat urlopu macierzyńskiego (kompletnie o nim nic nie wiem bo mnie nie dotyczy;/) ale mam do Was pytanie jak ubieracie dzieci na dzień a jak na noc? Chodzi mi o to że np na dzień zakładacie body z bluzeczką i śpiochy, a np na noc body i śpiochy itp bo ja nie wiem już jak ją ubierać. Być może pod wpływem gorąca też te krostki się pojawiają czerwone, szukam każdej możliwej przyczyny oprócz pomidorów

Moją Olę ubieram zawsze tak samo tj, mam dwa zestawy:)
-body z krótkim rękawkiem+pajac+skarpetki
lub
-body z dł. rękawkiem+śpioch+skarpetki.

Nie przebieram na noc jakoś inaczej.Po kąpieli ubieram ją w jeden z tych zestawów i tak jest aż do następnego dnia do kąpieli. Oczywiście jak uleje czy coś wtedy ja przebieram w dzień.

reklama
Do góry