reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

syl starszego syna co chwila zostawialam z mojaj mama bo z nami mieszkala, teraz mieszkamy sami wiec moge liczyc raczej na opieke meza nad dziecmi. Ale jesli bylaby potrzeba to dzwonilabym po moja mame ;)

pepsi moj nie jest zainteresowany mata, ale pozytywka jak najbardziej ;) Mam mate ale chyba zostane przy uzyciu kocyka i zwyklych zabawek, bo to mi sie lepiej sprawdzilo przy Macku niz mata.

onanana silan sensitive mam w domu i w nim pire rzeczy Macka i nasze :tak: chodzilo mi o plyny typu Dzidzius czy Lowela, ciezko trafic na nie w mojej okolicy, bo ja nie chodze juz na zakupy do hipermarketow
:tak:

lilydelux Kuba wklada piastki do buzki, ostatnio mam wrazenie ze obserwuje raczki przez moment, ale nie chwyci zabawek - jest jeszcze czas na to ;)

Jak chodzi o spanie dzieci to bedzie coraz lepiej ;-) Moj spioszek tez zasypia sam w lozeczku, nieraz go poglasakam a on od razu zamknie oczka. W nocy spi spokojnie i budzi sie na jedno karmienie tylko. Zdarzylo sie ze spal po 8h, a dzis w nocy 5h, przerwa na karmienie i kolejne 4h spania.
Caly dzisiejszy dzien przespal budzac sie tylko na jedzenie.
Teraz troche marudzi ale nie placze. To takie wieczorne problemy brzuszkowe.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny, nawet nie mam kiedy poczytać was porządnie, a co dopiero odpowiedzieć... Filip zajmuje mój cały czas a w weekendy staram się nadrobić to, czego w domu nie daję rady zrobić.
Wczoraj Filip nie spał do 2 w nocy, cały czas płakał, mój A. dzisiaj w nocy jak trup po 4h spania... a ja sama nie lepiej, bo Filip wcale nie chciał później wstać.
Od paru dni tak jest, a ja umieram ze zmęczenia. Nie wiem czy to przez odstawienie dicofloru (wczoraj z powrotem zaczęliśmy dawać na wszelki wypadek), ale darcie się przy karmieniu już nie jest tylko o 22 jak kiedyś ale o każdej porze. Męczy to strasznie, już nie wyrabiam :-( A najgorsze, że Filipka boli.

Postaram się nadrobić co tam piszecie, ale sesja na karku i pracę zaliczeniową na semestr muszę pisać, trzymajcie się dzielnie mamusie.

andrzelika to smutne co piszesz, przecież taki piesek nic złego nikomu nie zrobi :-(
syl84 ja już zostawiam moją małą z jej przyszłą nianią, w następnym tygodniu będzie sama przez 5-6 godzin bo ja będę się opiekować siostrą w szpitalu, mała często też zostaje z tatusiem, ale ja karmię tylko MM więc mam łatwiej
lilly ja przestałam karmić w wigilię i @ dostałam dziś :crazy: masakra!!!

U nas dzień super zdążyłam posprzątać, poprać obiad ugotować, a teraz mała się drze :szok: idę ją wykąpać może będzie lepiej, do później

to podpowiedzcie mi: jeśli się zdecyduję zostawić maluszka pod opieką to ile pokarmu powinnam zostawić? Tak na jedno karmienie powiedzmy? Mały waży 6 kg, jak to obliczyć?

margo noom strasznie płakałam przecież to tak spokojne psy nikogą nie ugryzą u nas jest ktoś mśćiwy na wiosce i ciągne giną każdemu psy...:wściekła/y:

syl- ja karmie MM , więc ja co 3 godz małemu daje po 90ml i tak jak zostawiałam mu dawali też, ale pokarm z piersi jest chyba mniej syty i częściej dziecko je, a co ile karmisz?

ja bym na twoim miejscu jak jedziesz na 6 godzin do 200ml zostawiła lepiej więcej niż za mało a sprawdzałaś kiedyś ile z piersi laktatorem odciągniesz? Ja to ciągłam i ciągłam i cały czas było, a nie którzy mają do paru ml w piersi i koniec dopiero po 2 lub 3 godzinach znów napływa im tyle samo.

ponko ten bol spowodowany jest nietolerancja laktozy? Tak mi sie kojarzy ze kiedys pisalas ze Filip ma jakies prpblemy? A moze sprobuj Delicol, bo to pomaga wlasnie przy nietolerancji laktozy.
Delicol.pl • Jedyny preparato eliminujący przyczynę kolki

syl karmiac dziecko MM na opakowaniu jest info ze w 2-3msc zycia ppwinno zjadac ok 120ml na posilek wiec jesli chcesz odciagnac swoje mleczko to przynajmniej tyle zeby bylo na zapas ;)

Dziewczyny...
Maciek juz spi, Kuba zasypia, a maz jest na basenie.... Ciesze sie cisza i spokojem. Az mi sie wierzyc nie chce ze jestem we wlasnym domu i moge robic co tylko chce . A niebawem wyruszam do lozka zeby odpoczac :D

Kasiek my mamy matę FISHER PRICE RAIN FOREST - super jest, świeci światełkami, gra melodyjki i jak dziecko porusza zawieszkami to zaczyna grać i i świecić - polecam :) ma lusterka, szeleszczący listek i grzechotki i inne fajne zawieszki, które można ściągać i dowolnie zawieszać :)

reklama
Nimfii to masz raj kochana:-) Odpoczywaj, należy Ci się!!
Angun, tak karmię piersią. Maja je zazwyczaj 6 razy na dobę:tak:

syl moja młoda już w pierwszym m-cu życia potrafiła zjeść ponad 120 mojego mleka z butli... kochana jak jeszcze nie odciągałaś to koniecznie spróbuj jak Ci pójdzie, bo ja z początku kompletnie nie umiałam sobie z tym poradzić!!

Kasiek Maja dostała od teściowej na mikołaja taką matę: Baby Mix Mata Edukacyjna Króliczek - zdjęcia, foto, galeria produktu NIE POLECAM jej nikomu!!!! W miejscu noska tego króliczka jest taki twardy dżings co piszczy. I gdzie ja mam na tym to dziecko położyć???

Ostatnia edycja:
Do góry