reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Margo a może pomyśl o jakimś bujaczku. Ja dostałam taki fajny bujaczek dla niemowlaka. Mała sobie leży a bujaczek sam sie buja bo jest na baterie. Rewelacja do usypiania tylko potem trzeba szkraba przenieść do łóżeczka.Myślałaś o czymś takim?

Nimfii ja dopiero co zakupiłam płyn do płukania Jelp.Bałam się już kupić Silan Sensitive. Jeszcze poczekam z 2 miesiące.No ale w tym Jelpie wypłukałam już jedno pranie dla małej i nic sie nie dzieję z jej skórą.
Prasowac juz też nie prasuje bo nie mam czasu i nie będę ukrywać, ze mi sie poprostu nie chce. Nie lubię prasowania i rzadko to robię. Ewentualnie gdy jest jakaś bluzka wymięta i chce założyc to ,,prasnę" sobie lub mężowi.

Ostatnia edycja:
reklama
onanana u nas poranek podobnie :-) po 8 zjadl i kolo 9 poszlismy jeszcze spac i wstalam najpierw Ja po 11 a Sami sie obudzil dopiero po 12 :tak: pojadl,posmial sie i pogadal ze mna a potem lezal w lozeczku i opowiadal z misiami co ma na ochraniaczu i tak zasnal i sobie spi teraz :-)
Lilly u nas tez na razie piastki sa najciekawsze,a o zabawkach to mozna zapomniec w reku,Sami chwyci cos w raczce i po paru sekundach puszcza i tak caly czas jest,chwyci i pusci:tak: i nie ma sie co tez tak scisle trzymac ksiazek rozwojowych bo kazde dziecko rozwija sie w innym tepie,we wlasnym a te ksiazki rozwojowe to sa tylko statystyki robione na wielu dzieciach wiec glowa do gory i nasze pociechy zaczna juz niedlugo rzucac zabawkami :-D

andrzelika1989, ssabrina,nimfii, margo- u mnie pręga dalej widoczna a pępek regularnie chowa się spowrotem, ale kolorek też ma dziwny :-D dzisiaj peeling spróbuję :) może się domyje

Mam pytanko, czy Wasze maluszki trzymają już w rączkach świadomie zabawki? czy wkładają je sobie do buzi? czy łapią je same? bo w jakiś tam kalendarzach rozwoju dziecka przeczytałam, że dzieciaczki na tym etapie już powinny to robić a Julcia jest dopiero na etapie wkładania sobie piąstek bo buzi i bawienia się swoimi rękami, a zabawkę jak jej włożę do rączki to chwilę potrzyma i zaraz puszcza... chyba nawet nie wie, że coś w ogóle miała w ręku :p

Patrycja wkłada w 90% tylko prawą rączkę, nie wiem czy się tym martwić, w środę neurologa zapytam...
Jak na razie do niczego rączek nie wyciąga i nie da się wsadzić w łapkę niczego-nie trzyma...

Ze spaniem u nas jest tak że w nocy elegancko po nakarmieniu i odbiciu wkładam ją do łóżeczka i zasypia, w ciągu dnia trzeba ją uśpić na rękach albo śpi w wózku na spacerze, inaczej to leży, rozgląda się, śmieje do karuzelki a potem jest tak zmęczona że ryczy nawet pół godziny i trzeba tańcować z dzidzią na rękach...

Nocne spanie ma swój regularny cykl: pierwszy sen (od 21 albo od północy) trwa 5-6 godzin, potem karmienie, 3 godziny, karmienie 3 godziny i koniec spania :-)

w ciągu dnia je co 2,3 godziny

onanana zazdroszczę spacerku, u nas dziś cały dzień mży więc my w domu uwięzione :wściekła/y:zgodnie z twoją rada dziś się porządnie wyszoruje w kąpieli :-D twoja mała to niezły śpioszek
lillydelux moja mała zabawek nie trzyma, teraz smok jest bee, a rączki super smaczne :-)
kasiek mam taki bujaczek co się sam buja i melodyjki grają, ale mała za bardzo nie lubi w nim leżeć na razie, mam nadzieję, że go polubi, bo to bardzo wygodna rzecz dla każdej mamy. próbuje ją tam układać jak jest mocno zmęczona to zaśnie jak nie to jest krzyk :tak:

Och, no to mnie pocieszyłyście :) to widzę, że nasze dzieciaczki są na podobnym poziomie, piąstki najciekawsze :D moja mała interesuje się raz jedną, raz drugą, czasem obiema na raz :p to już jest jej jakaś obsesja, jak tylko przypadkiem zauważy swoją rękę, to potrafi walczyć i walczyć, czasem jeszcze nie trafia, tylko przykłada sobie do policzka i liże rękaw :p
ehhhh... już więcej nie będę czytać tych kalendarzy rozwojowych ;)

Onanana, Sabrina, Katerinka to fajnie Wam dzieciaczki śpią :) oby się przyzwyczaiły i już zawsze nam tak ładnie spały :) my na początku miałyśmy problem z nocnym spaniem, za to dzień przesypiała, wiec teraz cieszę się z tych nocek jak nie wiem ;)

lilly moja mała uwielbia swoje piąstki :-) tylko chyba one nie lubią jej, bo wieczorem jest problem z zasypianiem bo mała się uderza rączkami po buźce i przez to się budzi :tak: próbowałam ją zawiązać w kokonik, ale się nie daje jest mega krzyk, moja Lenka musi mieć rączki na wolności i nawet kocykiem nie da sobie przykryć :-D

u mnie też kreska na brzuchu jeszcze widoczna, pępek normalny :tak:
moja mała od pewnego czasu też uwielbia swoje piąstki, zabawek jeszcze nie potrafi trzymać przyjcie pora i na to niebawem :-D
onanana fajnie że spacerek zaliczony nam nie udało się wyjść zaczęło padać :no:

u mnie brzuch już płaski, pępek normalny ale ciemna linia jest

my na spacerki chodzimy niezależnie od pogody, mżawka czy wiatr nam nie straszne, Lena zabezpieczona w gondoli, pewnie jakby lało to byśmy nie poszli, ale na razie nas to nie spotkało

wkładanie piąstki do buzi to u nas też nowa zabawa, na zabawki musi jednak jeszcze trochę poczekać, na razie tylko na nie patrzy, nie łapie

ja z bujaczkiem nadal czekam, bo lekarze i fizjoterapeuci radzą używać po 3 miesiącu, niezależnie od tego co twierdzi producent

dziewczyny, używacie już maty edukacyjnej? kiedy zaczęłyście? dzieciaczki zainteresowane?

My spacerek mamy zaliczony, małe zakupy też. Mały całkiem ładnie spi w nocy, zwykle, po karmieniu ok.22 spi bez przerwy 3-4 godz., później pobudki co 2 godz. Nad ranem je ok.8 i śpimy razem w łózku nawet do 10.
Zazdroszczę wam dziewczyny tych całych przespanych nocy.
Onanana karmisz piersią prawda? I Twoja Mała tak ładnie przesypia całą noc, kurcze tez tak bym chciała ;-)
Moj pępek też jest jeszcze "kolorowy", spróbuję dziś go porządnie wyszorować :-)

Mój Artur od kilku dni odkrył piąstki i lubi sobie je przystawiac do buźki i ssać, ale raczej mu nie pozwalam.

reklama
margo84 ja miałam labradora 2 latniego i mi zabili na wiosce :-( Obraz 080.jpgmoje ukochane psicho tak za nim tęsknie jak poroniłam tyle razy ten pies był tak dla mnie bliski, gdy sama nie raz siedziałam w domku, inteligetne te psy są na maksa.

pepsi ja używam maty od 3 tyg mały bardzo lubi w niej leżeć i oglądać zabawki :)

Moje dziecie też piąstke kocha szczególnie prawą ja pilnuje i mu zabieram i wkładam smoczek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry