reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

dziewczyny ale wy piszecie!! ja ostatnio nie mam na nic czasu, niestety mamy nocne akcje, a w dzień tez czasami daje nam popalic...
gola ja tez ostatnio czułam wielką potrzebę odświeżenia się i walnęłam się na blond ;p a co :p
nimfii ja piorę w proszku Lovela, ale miałam kilka próbek płynu z tej samej marki i bardzo byłam po ich użyciu zadowolona, bo rzeczywiście ubranka są później delikatniejsze i następnym razem mam zamiar właśnie w płyn zainwestować
dziewczyny ja w domu też w dresie :p ciezko to zmienić i pewnie jakis czas tak jeszcze pozostanie
sabrina ja mam tak samo! nie dość ze rozstepy to jeszcze smieszny pepek i te pregi;p szok! :)
lily u mnie maluch tez piastki wklada
gola a my mamy z tej samej serii z fishera karuzele i jestem super zadowolona i z tego co widze moje dziecko tez :)

P.S. odpisywałam chyba caly dzień:szok: a i tak do końca nie doczytałam :)

reklama
Szok, że Wasze szkraby tyle jedzą.Moja zjada ok. 50 ml mojego pokarmu na jedno karmienie. Karmię co 3 h w dzień, nocą 2x. Mała pięknie przybiera na wadze więc tyle tylko potrzebuje mojego mleczka.
Ściągnąc też tylko tyle mogę i piersi robia się puste. Mam tylko tyle mleka ile mała potrzebuje.
Dlatego tak jak piszecie, zeby przygotować 200 ml to chyba bym musiała 4 dni śćiągać:szok:

Gola dzięki popatrzę na Allegro na tę matę.
Onanana równiez dziękuję. Napewno na tę matę sie nie skuszę. Dobrze wiedzieć.
Nimfii ja używam płynu do płukania Jelp a piorę w Lovelli.Chciałam kupić Cocollino ale nigdzie nie dostałam tego płynu i wzięłam w markecie ten Jelp bo tylko to było w Tesco.Kiedyś miałam Lovelle i byłam zadowolona. Ten Jelp też jest fajny w zapachu i nie uczula mojej małej.
Sabrina po poprzedniej ciąży ta kreska na brzuchu ginęła mi aż rok. W rezultacie nie zginęła do końca bo zaszłam w drugą ciążę więc teraz nawet na nia nie zwracam uwagi bo zginie za rok:-DRozstepów mam malutko kilka na brzuchu i troszkę na jednym z ud. Smaruję maścia na blizny Cepanem i Contractubex(nie wiem czy dobrze napisałam)na zmianę.Nie wiem czy to smarowanie coś da ale jestem załamana tymi rozstępami.
W dodatku idę w lutym na laserowe zamknięcie naczynka na policzku bo w ciązy naczynko pękło i nie moge patrzeć na siebie. Bez posmarowania korektorem i na to pudrem nie wychodzę z domu:no:

Tragedia. Doprowadzam siebie do porządku powoli bo strasznie sie zaniedbałam. W marcu musze porobić sobie zakupy ciuchowe i wyjdę na prostą....

A no i dziś byłam u fryzjera:-)Od razu lepsze samopoczucie.

Dziewczyny mam problem.
Wczoraj mała darła się do 2 w nocy, później spała mi ładnie do 7rano. Byłyśmy u ortopedy - wszystko w porządku (na usg bioderek nie kazali nam iść) wróciłyśmy do domku. Mała jadła o 7 rano koło 15 minut, później próbowałam ją podkarmić ok 9:32 zjadła 4-5minut i spać. Wstała o 11:40, jadła od 11:45 do 12:05 po czym ciągle jej się ulewało. Poszła spać, spała do 14. Od 14 do 16 brzuszek ją bolał chyba bo jeść nie chciała, zasnęła. od 17 do 20 mi spała, potem wstała i jest jeden wielki krzyk. Mała nie chce jeść, krzyczy, ciągle chce spać. Ma czerwone jedno ucho. Podałam jej sab simplex od Mirelki i ona normalnie dostała jakiś plam na twarzy mega czerwonych przestraszyłam się ale widocznie taka reakcja na lek być może ma uczulenie na coś nigdy nic nie wiadomo może któryś składnik jej nie pasuje no nie wiem. Jeść dalej nie chce...

Ona ciągle śpi, jedzenia wcale nie chce tknąć co się dzieje? A co mam robić???
Boję się, że w nocy będzie mi tańcować. A w dodatku jutro jestem z nią sama przez cały dzień i noc;(((((

Mój zjada tylko z butli, moje mleczko i jednorazowo zjada 150ml lub czasem więcej, mniej nie mam mu co dawać bo płacze.

Ja w domu w dresie lub getrach, w weekend zrobiłam sobie pedicure i maseczkę nałożyłam;)))

dziewczyny ja zmienię temat bo bardzo się niepokoje, dziś dostałam bardzo obfitej@ i mam straszne bóle, czy któraś z was tak miała? tak mnie boli, że ledwo stoję? tak ma być po porodzie? dodam, że boje się bo miałam problemy z krwią po porodzie ryzyko zakrzepów, a moja siostra właśnie od zakrzepu dostała tego udaru :-( napiszcie proszę jak to było u was, bo do gina dopiero w środę.

Widze ze wiekszosc z nas ma pregi i pepek nadal ciazowy,no nic sprobuje wyszorowac ten pepek moze kolor troszke zblednie :tak:
margo Ja jeszcze nie dostalam jeszcze @ a i tez nie orientuje sie jaka jest prawidlowa po porodzie ale moze dziewczyny Ci cos doradza ale jesli Cie nie pokoi ta @ to moze mozesz skontaktowac sie z lekarzem albo zadzwonic na pogotowie i zapytac sie ich czy to jest normalne jesli nie to moze przyjada Cie zobaczyc co i jak sie dzieje.
nimfii odpoczywaj i korzystaj puki chlopaki spia :-)
syl moj jest karmiony mieszanie tzn dostaje moje mleczko z butli i MM i zjada tak 130-150 ml i je tak co 2,5-3h a czasem 4h w dzien a w nocy co 4-5h :tak: ale kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby ;-)
Niuniunia moze ma jakis taki leniwszy dzien do jedzenia,nie wiem bo moj jedzenia to sobie nie odpusci i nigdy nie mialam takiej sytuacji zeby nie jadl i marudzil tak,moze dziewczyny cos doradza Ci kochana,trzymam kciuki zeby Wiki sie poprawilo i byla grzeczna w nocy.

Mysmy dostali mate od znajomych,taka zwykla z lusterkiem,jedna grzechotka i z maskotka ktora ma 3 krociutkie melodyjki ,i w dodatku mata jest dziewczeca ale synus ostatnio byl zainteresowany lusterkiem jak go polozylam a grzechotka to dzisiaj sie z nim bawilam to troche zainteresowany byl halasem ale jak dalam do raczki to chwycil i puscil i chyba nawet nie wiedzial o co kaman z tym fantem :-)
A u nas Sami spi teraz,okapkalam go po 18 a o 19 zjadl butle,polezal troszke drzemal potem dostal kolo 20 herbatki troszke i zasnal i spi teraz slodziak kochany,kolejne jedzonko kolo 23 :tak:

Margo po pierwszej ciąży gdy dostałam @ to bardzo bolało. Myślałam, że poród boli ale ta @ była porównywalna z porodem:no:Pamiętam bo przez cały dzień leżałam i brałam leki przeciwbólowe w ilościach ,,hurtowych'.Także według mnie sie nie przejmuj. Poczekaj do jutra i zobaczysz czy ból minie. Na szczęście mnie tak bolała tylko ta pierwsza @ a późniejsze były ok.

Teraz po porodzie bałam sie tej pierwszej @ ale nie bolało. Wręcz przeciwnie nawet nie czułam, że ją mam.
Nie wiem skąd ta różnica. Może dlatego, że wtedy nie karmiłam piersią a teraz karmię. Sama nie wiem?
Napisz jak się będziesz czuła jutro. Weź na noc Ibuprom albo Apap.

margo ja nie dostałam jeszcze, także kochana wybacz nie pomogę Ci:-(

Ja właśnie kupiłam na gruperze karnet na dwa wejścia na specjalne zajęcia dla szkrabów na basenie za 29 zł:-) Mamy zamiar się wybrac z małą a jak będzie fajnie kupimy jej karnet, choć nie jest to tania impreza:-(

kasiek dzięki za info, właśnie wzięłam ibuprom, a z siostrą się dziś śmiałam, że chyba drugą Lenkę urodzę tak boli :-(do tego cholerny ból pleców, w środę do gina idę to go wypytam czy ty normalne? muszę badania porobić bo się kiepsko czuję więc zobaczę jak z moją krwią, czy jest oki
a mąż robi mi babeczki z nutellą, pachnie na cały dom :-) zaraz zjem z ciepłą herbatką i może będzie lepiej

reklama
niuniunia idz do lekarza ja oglądałam kiedyś w tv te licealne ciąże to na faktach i tam jednej dziecko zachowywało się podobnie do twojej i miało refluks żołądka nie chciało jeść, spało lub płakało, a do tego ulewanie, wiadomo objawy podobne, ale może co innego... warto sprawdzić u lekarza jak przybiera na wadze jedź jak najszybciej nie czekaj, być może będzie musiała dostawać tylko MM w proszku typowe jakieś na jej problem nie zastanawiaj się, bo skutki później są różne.

Do góry