reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

agalodz bądź pozytywnie nastawiona, na pewno wszystko będzie dobrze :-)
alma26 ja daje espumisan po 4 kropelki co drugie karmienie i do tego na kolki czasem Delicol też daj po 5 kropelek do tego daje jej jeszcze herbatkę na trawienie z hippa
margana moja mała odkąd odkryła że do buzi się jej mieści prawie cała piąstka to pluje smokiem w drugi kąt łóżeczka

jeśli chodzi o pieluszki to my używamy 2, ale już zakupiłam 3 :-)

reklama
u nas też jeszcze 2 ale dlatego że Lenka dostała od cioci tort pieluszkowy no i szkoda nie zużyć ale jak tylko się skończą to przechodzimy na 3 bo te są już takie ledwo ledwo :tak:
niuniania oby to nic poważnego nie było , moja jak się tak darła przy cycu to się okazało że nie mam już mleka i nic nie leci :-( ale ona była na mieszanym karmieniu

agalodz- mój nie podnosi główki, bo nie lubi leżeć na brzuszku, ale karczek trzyma sztywno jak trzymam na rękach podnosi głowe obraca i tak samo na pleckach nie wiem czemu na początku na brzuszku podnosił jak miał 4 tyg, a teraz ma lenia i nic :p albo głowa za ciężka czy co, bo ma dość dużą. Każde dziecko ma swój czas i fakt wcześniaki tym bardziej także daj swojej czasu a będzie nie długo ciągle tak robić :)

niuniunia- a odciągałaś laktatorem mleko i patrzyłaś ile jest pokarmu może masz już mało i wypije i się denerwuje, mój mały się najadał choć miałam nawał pokarmu i też płakał, bo był ciągle głodny i miał rzadkie kupki, ale wyszło na wadze u pediatry, że mało wtedy przybrał i teraz daje mu MM i pierś.

gola- ja jestem ciekawa ile mój waży i cm jak mój miał 62cm po urodzeniu a teraz ledwo mieśći w gondoli...

ja synusiowi zakładam już dawno 3 pampers i już małe się robią, a jeśli chodzi o wkładanie coś do buzi to mój lubi całą piąstke i też przez to smoka nie chce...

Niuniunia ja tak miałam z Mała dwa dni temu.brała dwa łyki i spała,budziłam ją na wszystkie możliwe sposoby, zrobiłam butle z mlekiem modyfikowanym - nie tkneła, sciagnelam swoje mleczko i próbowałam dać z butelki - nie tkneła. Ale o dziwo pieluszki były mokre i kupki też były. :szok: miała po prostu taki dzień. Dzisiaj np wisi cały czas na cycku i odrabia tamten dzień....a ta kupka to może po czopku? zobaczysz, że juz w nocy upomni sie o jedzonko. Oczywiscie jeśli czujesz niepokój to powinnas isc do lekarza.

anus i ja zauwazylam juz u Kuby, ze nieraz w nocy zje sobie spokojnie, to nie potrzebuje odbijania. Odkladam go do spania wtedy i jest spokojny. Jednak nie jest tak zawsze. Przewaznie jednak gdy mu sie nie odbije porzadnie to mu sie ulewa, albo zlosci sie az do momentu mocnego odbicia.
Poczekam jeszcze jakis czas z tym karmieniem "na spioszka" na lezaco. Musze miec pewnosc ze nie bedzie sie dlawil mleczkiem tak pijac :)

alma mozna dac chyba 20 kropel Espumissanu na dzien. ja daje 4 razy po 5 kropel. nam wystarcza.
Pielegniarka mi powiedziala ze kolki moga wracac co kilka dni. Nie musza byc codziennie.

asia333 moj Kuba tez spi niemal caly dzien, co nie zmienia faktu ze coraz ladniej spi w nocy ;) Gdy karmilam go wylacznie piersia to mial tak ze ulewal godzine po karmieniu. Teraz gdy uzywam MM ulewa naprawde rzadko. I tez mialam okres ze mlody sie najadal w 5min z piersi -to bylo przed kryzysem laktacyjnym. Wiec jesli masz spokojne dziecko to raczej najedzone, a wiec tylko sie cieszyc ze nie macie problemu z karmieniem :) Super!

niuniuna a tyu nie szczepilas na rota? b\o wydawalo mi sie ze tak....
mnie Kuba nie chcial jesc jak bylismy u tesciow, bo u nich strasznie goraco i duszno. Dzieci czasem moga tak grymasic, jesli trwa to jeden dzien to nic jej zlego nie bedzie. No chyba ze bardzo meczy ja brzuszek... Moze cos zjadlas co jej zaskzodzilo?
Z tego co wnioskuje karmisz tylko piersia?

Ostatnia edycja:
czesc Dziewczyny!!
wczoraj pochwaliłam moją Córeczke to mi sie pieknie odpłaciła w nocy, budząc sie co godzinę. tak jakby nie była najedzona, juz o 3 sie poddałam i dałam mleko modyfikowane - wypiła czyli brakowało jej paru łyczków. Ale po tym mleku i tak sie budziła co godzine. wczoraj miala gorszy dzień, może to przez ten okropny wiatr za oknem??

Nimfii jak tam Macius w roli starszego brata? u nas narazie spokój, chociaz jak Młody sie rozbryka, to musze pilnować, zeby jej nie szturał. jest taki niedelikatny jak słoń w składzie porcelany :-) naprawde poki jestem z nim sama, mamy czas na wszystko na ugotowanie obiadu, na porzadki, na ksiazeczki, na zabawy samochadami w miedzy czasie na zajmowanie sie Dzidzią. Ale jak tata wraca z pracy to sie zaczynają histerie, lamenty, krzyki, ale to chyba z zmeczenia, bo Moj Starszaczek juz rzadko spi w dzien. Niestety jak utnie sobie drzemke to pozniej zasypia miedzy 23 a 24.

Dziewczyny dzień dobry:)
Używam pampków 2ek, ale często w nocy zdarza się, że jest przesiusiany, a i kupka nam wyłazi, więc dokończę to co mam i przechodzę na 3ki
Noc jak zawsze super - 3 razy karmienie, raz przewijanie i przebieranie wszystkiego, bo i siku i kupka...
no i odpukać od rana panna Pola grzeczna, zjadła i śpi, znowu zasnęła sama w łóżeczku, pogłaskałam tylko, uspokoiłam i jest ok - pytanie tylko na jak długo:/
ponko, agutku , onanana pięknie rosną dzieciaczki :))
niuniunia ja też już tak wyglądające karmienie przerabiałam , Pola darła się, puszczała cycka, była głoda, butli nei chciała tknąć - u nas był to klasyczny kryzys laktacyjny w 6 tygodniu, p o2 dniach wszystko wróciło do normy, pokarmu było mniej, ale na tyle, że mała mogła się najeść, ale ona jest strasznym nerwusem i wkurzała się, że trzeba byłoby się tak napracować, więc się darła - butli oczywiście też tknąć tradycyjnie nie chciała, nie martw się, może po prpstu malutka nie ejst tak głodna, dzieci mają różne dni tak jak i my :) A może też u Ciebie zmienia się pokarm? Trzymam za Was kciuki (ps ja wtedy też się wystraszylam i pojechałyśmy do lekarza)
Dziś mamy Księ∂za chodzi po Kolędzie - mam nadzieję, że Pola szopki nie odstawi ;)
Pogoda okropna na Śląsku, leje od rana:( spacerku nie będzie:(

wczoraj pochwaliłam moją Córeczke to mi sie pieknie odpłaciła w nocy, budząc sie co godzinę. tak jakby nie była najedzona, juz o 3 sie poddałam i dałam mleko modyfikowane - wypiła czyli brakowało jej paru łyczków. Ale po tym mleku i tak sie budziła co godzine. wczoraj miala gorszy dzień, może to przez ten okropny wiatr za oknem??
anus zdecydowanie coś było w powietrzu :-D:-D Pola darła się cały Boży dzień!!!!!

Witam mamusie:-D

u nas noce są o dziwo najlepsze mała śpi dobrze budzi się tylko na jedzonko :tak:

wczoraj nasz mała od rana była nie spokojna darła się w wniebogłosy chyba kolka zaatakowała zasnęła dopiero o 24godz, dziś już lepiej leży sobie w naszym łóżku spokojnie i słucha szumu suszarki z kom., :tak:

u nas też dziś pogoda deszczowa:szok:więc ze spacerku też nici:no:
a gdzie ta zima :szok:słyszałam że w lutym ma przyjść już wiosna:shocked2:

życzę miłego dnia :tak:

reklama
Zapomnialam dodac ze Kuba jeszcze tydzien temu nosil Pampers 1 na zmiane z Huggies 2 ;-) Teraz tylko Huggies 2. On ma tak mala pupcie ze jeszcze na dlugo nam starcza.

anus jesli chodzi o spanie Macka to mamy podobnie - na drzemke scina go sen dopiero ok 16-17. Jesli wtedy zasnie to na noc kladzie sie po 22. Jesli nie zdrzemnie sie jest marudny niesamowicie.
Wczoraj rozciol sobie warge podczas zabawy, to do samego wieczora byl nieznosny. Gdy mialam wychodzi z domu do lekarza urzadzil taka histerie, ze jak to maz powiedzial - bal sie ze młody cos sobie zrobi. Rzadko ma takie ataki, ale jednak....
Na codzien jest spokoju i raczej znudzony.
To ja mam wyrzuty sumienia ze spedza za duzo czasu przed TV. W pierwszym miesiacu zycia Kuby wszystko ukladalo nam sie ladniej, bo młodszemu musialam mniej uwagi poswiecic. Teraz poniewaz mamy problemy z karmieniem, trwa to dluzej (najpierw piers, potem MM) to Maciek wtedy sie nudzi. Rozmawiamy sobie, ale to nie zastapi szalenstw zabawy.
Druga strona medalu to to, ze sam maciek jest niejadkiem i zjedzenie kanapki trwa u niego 20 min. A gdyby nie to ten czas moglibysmy inaczej poswiecic.
Tak czy inaczej skupiamy sie raczej na obowiazkach - na tym zeby przygotowac posilki, zeby zjesc, troszke posprzatac. Starszy syn chetnie pomaga w obowiazkach domowych, a dla Kuby jest bardzo kochany ;-) Nie zblizy sie zeby nie zrobic mu krzywdy. Ale on od zawsze taki ostrozny jest i preferuje spokojne zabawy.
Teraz nasza ulubiona zabawa jest laptop edukacyjny, gdzie uczy sie alfabetu, liczb, słówek :) Sam bawi sie autami, a reszta zabawek kurzy sie w pudlach. Ksiazki czasem ida w ruch, ale Maciek dlugo nie wysiedzi na miejscu zeby mu poczytac.

Do góry