hej dziewczyny mam do was pytanie, bo chyba zaraziłam małą jakimś choróbskiem :-( moja mała miała cały czas katar z nocy, ale w ciągu dnia było czysto w nosku, a od wczoraj ma zielone fluki i to cały dzień, a dziś do tego charczy jak świnka bo nosek cały zatkany i trochę zaczęła pokasływać :-( czy z takim katarem iść do lekarza?? czy czekać aż minie? a może doświadczone mamy mają jakieś domowe sposoby?
reklama
andrzelika z tej strony korzystalam karmiac starszego syna
polecam!
Jesli przejdziemy na samo MM to bede wprowadzac nowe dania od 4msc, jesli bedzie jeszcze na piersi to moze od 5 msc. Ale z papek szybko przejde na normalne jedzenie tym razem, i nie zamierzam sie trzymac sztywno pordnikow zywieniowych, bo przy Macku wywolalo to za duzo problemow z jedzeniem
margo ja bym poszla do lekarza, bo nigdy nie wiadomo jak leczyc maluszka. Jesli bylby sam katar to psikac sola morska ale jak dochodzi kaszel to moze schodzic juz na oskrzela.
Jesli przejdziemy na samo MM to bede wprowadzac nowe dania od 4msc, jesli bedzie jeszcze na piersi to moze od 5 msc. Ale z papek szybko przejde na normalne jedzenie tym razem, i nie zamierzam sie trzymac sztywno pordnikow zywieniowych, bo przy Macku wywolalo to za duzo problemow z jedzeniem
margo ja bym poszla do lekarza, bo nigdy nie wiadomo jak leczyc maluszka. Jesli bylby sam katar to psikac sola morska ale jak dochodzi kaszel to moze schodzic juz na oskrzela.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
margo moj synek ma wlasnie takie zielone kozy albo biale i geste ale nie ma tego duzo ale jak slysze ze zaczyna charczec i ze ma nosek pelny to psikam mu do noska takim roztworem dla niemowlakow i wyciagam mu aspiratorem a tutaj dziewczyny pisaly ze spry z wody morskiej jest dobry do noska i oprozniac go wlasnie czesto
ale z kaszlem lepiej isc do lekarza.
andrzelika no Ja mysle zaczac wlasnie tak wprowadzac jak maly skonczy te 3 miesiace a zacznie 4
powolutku 
A moze dziewczyny przydalby sie nowy temat z rozszerzeniem i wprowadzaniem nowych dan dla maluszka ??

andrzelika no Ja mysle zaczac wlasnie tak wprowadzac jak maly skonczy te 3 miesiace a zacznie 4

A moze dziewczyny przydalby sie nowy temat z rozszerzeniem i wprowadzaniem nowych dan dla maluszka ??
pepsi dzieci karmione MM moga miec wprowadzone nowe dania od 4msc zycia. dzieci karmione wylacznie piersia od 6msc zycia. Uklad pokarmowy inaczej funkcjonuje na mleku z piersi a inaczej na MM.
Gdy Maciek byl malutki pediatra zalecala nam wprowadzac juz w 4msc jablko na problemy z zapraciami. Potem w ruch poszla marchewka. Od 5msc zupki jarzynowe.
Mysle ze im wczesniej tym lepiej wprowadzac nowe posilki i powoli po troszke, bo starsze niemowlaczki czescej potrafia wybrzydzac i czegos nie zjesc. Młodsze niemowlaki wsuna wszystko bo sa bardzo ciekawe poznawania smaków.
Gdy Maciek byl malutki pediatra zalecala nam wprowadzac juz w 4msc jablko na problemy z zapraciami. Potem w ruch poszla marchewka. Od 5msc zupki jarzynowe.
Mysle ze im wczesniej tym lepiej wprowadzac nowe posilki i powoli po troszke, bo starsze niemowlaczki czescej potrafia wybrzydzac i czegos nie zjesc. Młodsze niemowlaki wsuna wszystko bo sa bardzo ciekawe poznawania smaków.
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Ja pisze ze mam zamiar tak kolo 4 miesiaca wprowadzac bo moj jest jak na razie na mieszanym jedzeniu ale juz wiecej zjada tego MM a mojego juz tylko troche jakos kolo 60ml i to tylko 3x dziennie ehh bo wiecej nie dam rady odciagnac a i czasem tego czasu nie ma wiec wiem ze juz niedlugo poprostu przestane odciagac i maly bedzie tylko na MM a tak jak nimfii pisze to dzieci na MM mozna od 4 miesiaca juz wprowadzac inne dania
no nic zobaczymy jak to bedzie w praktyce ;-):-)
No a tez jest tak ze jak dziecko jest zdrowe i zdrowo rosnie i nie ma z nim zadnych problemow to mozna wprowadzac powoli nowe produkty,znam dziewczyne na forum i ona synkowi zaczela wprowadzac juz jak mial 3 miesiace a to dlatego ze w jej rodzinie wszyscy tak robili i tak byli odrzywiani a i lekarz pozwolil bo synek zdrowo rosnie
wiec roznie z tym wprowadzaniem jest
:-)

No a tez jest tak ze jak dziecko jest zdrowe i zdrowo rosnie i nie ma z nim zadnych problemow to mozna wprowadzac powoli nowe produkty,znam dziewczyne na forum i ona synkowi zaczela wprowadzac juz jak mial 3 miesiace a to dlatego ze w jej rodzinie wszyscy tak robili i tak byli odrzywiani a i lekarz pozwolil bo synek zdrowo rosnie

Ostatnia edycja:
lillydelux
Fanka BB :)
Hej dziewczyny 
jak zwykle regularnie Was podczytuje, ale czasu mało na napisanie
Widzę, że piszecie o rozszerzaniu diety. Moja mała jest tylko na MM, więc zamierzam rozszerzyć jej dietę od ok 4 miesiąca. Już się tego nie mogę trochę doczekać, bo mam wrażenie, że Julcia z chęcią popróbowałaby nowych smaków
Tylko mam pytanie, od 4 miesiąca to znaczy od 3 skończonego i 4 zaczętego czy od 4 skończonego? jak to się liczy?
jak zwykle regularnie Was podczytuje, ale czasu mało na napisanie
Widzę, że piszecie o rozszerzaniu diety. Moja mała jest tylko na MM, więc zamierzam rozszerzyć jej dietę od ok 4 miesiąca. Już się tego nie mogę trochę doczekać, bo mam wrażenie, że Julcia z chęcią popróbowałaby nowych smaków
Tylko mam pytanie, od 4 miesiąca to znaczy od 3 skończonego i 4 zaczętego czy od 4 skończonego? jak to się liczy?
reklama
I
inna_a
Gość
nimfii- to super, że te przepisy są już przez kogoś sprawdzone :-)
ssabrina-tak jestem za założeniem takiego wątku :-) ja też chcę szybko wprowadzić ze względu na MM bo od niego są zaparcia, a warzywka pomogą itp
ssabrina-tak jestem za założeniem takiego wątku :-) ja też chcę szybko wprowadzić ze względu na MM bo od niego są zaparcia, a warzywka pomogą itp