reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Ja też słyszałam, że po cc nie można przez pół roku dzwigać jedak to szwy różnie bywa, ale ja tam chcę rodzić naturalnie chyba, że będę mieć wielkiego klocka w brzuchu , bo mój mąż był wielki miał 4,5kg, ale teściowa urodziła go naturalnie, tyle że był, aż cały siny od ścisku

Ja synka urodziłam o wadze 4560 i było to moje pierwsze dziecko..było co robić ale udało się siłami natury..chociaż nie chciałabym tego powtarzać..już zastanawiam się czy nie przejść na dietę :-D

reklama
Witam was dziewczyny :-)
U mnie jest sliczna pogoda,sloneczko swieci i jest cieplutko :-D powoli sie zbieram do jakiegos sprzatania ale cos mi sie nie chce :-)
aqua podziwiam takie wielkie dzieciatko i urodzilas SN,wielkie gratulacje dla Ciebie :-D
Zycze milego i slonecznego dnia :-D
slonce.jpg

czesc dziewczyny, wskoczyłam do Was, aby przypomniec sobie ten okres ciąży i wszelkie wątpliwości jakie mnie wtedy trapiły :) Gratuluję wszystkim maluszków - rośnijcie zdrowo

ewa87 mój ginekolog odradza jedzenie wszelkich orzeszków, wywołują skurcze i są wczesnoporonne, więc porozmawiaj ze swoim na ten temat. Mogę za to do woli jeść migdały, które dodatkowo rewelacyjnie niwelują zgagę:)

Powodzenia

Hm... mój gin nic nie mówił ,że szkodzą,zapytam się na następnej wizycie. W pierwszej ciąży też objadałam się lodami z orzeszkami ,a co ze snickersami no bez nich to napewno nie wytrzymam :-D

Dziś rano wstaje patrze w lustro a tu jakieś pryszcze :shocked2:,bedzie dziewczynka? hi Nigdy nic mi nie wyłaziło ,a teraz echh... Ide ubierać małego bo w lodówce nic wartego jedzenia i musze lecieć coś dokupić bo padne z głodu
biggrin.gif
Później zajrze :blink:

Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było strasznie. Ale miałam mnóstwo spraw do załatwienia, wstawanie o 6:30 rano i jakoś nie bardzo potem miałam siłę na cokolwiek. Ale odpoczynek od kompa dobrze mi zrobił. Czytać już wszystkiego nie będę, bo nie dam rady, tyle piszecie!

Co do pryszczy... mam ich sporo. Ale wolę chłopca!!! Czekam na płeć męską, bo miałam same siostry i zawsze mi było smutno, że one nie lubią się bawić samochodami, tylko lalki im w głowie. A ja takie chłopięce zabawy lubiłam, włazić na drzewa itd. Z dziewczynką to by mi było nudno, chyba, że zainteresowania dostanie po mnie a nie po reszcie rodzinki ;)

ja też mam pełno syfów, generalnie nigdy nie miałam problemów z cera, a teraz porażka! fajnie, jakby się ten przesąd sprawdził :)

Mi tez pelno syfow powychodzilo i wcale nie mialabym nic przeciwko gdyby ten przesad sie sprawdzil bo chcialabym dziewczynke, ale oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe.

U mnie takze problem z cera ,mialam dni kiedy nie mialam z tym problemow a i pare dni temu znowu problem powrocil do mnie :tak: dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe a moj A. chcialby miec synka :-D

reklama
W porównaniu moich dwóch porodów zaciekawiło mnie to, że przy pierwszym stwierdziłam że pokrzyczę - bo przecież na filmach tak robią i chyba im to pomaga, ale to nic nie dało, za to przy drugim darłam się jak ... aż było mi wstyd i położną potem przepraszałam, koleżanka z sali miała identyczne przeżycia, ciekawe skąd to się bierze.

Ja za to sie nawrzeszczalam za pierwszym razem to moze teraz łatwiej pójdzie ;-) Ech te odgłosy z porodówki -bezcenne :sorry2:

ponko nie wszystkie dziewczynki bawią się tylko lalkami :tak: Może jak ci się trafi dziewczynka to będzie taka jak ty :tak:
Ja bym nie przypuściła, ze mój syn mając 2 lata będzie chętnie bawił sie lalkami. Zreszta czytalam ze dzieci do 4-5 roku życia chętnie bawią się w każdy rodzaj zabawy, bo nie identyfikuja sie tak bardzo z płcią. No a poźniej... To już w szkole twoje dziecko bedzie sie bawilo z rówieśnikami w to co oni. Zabawy z mamą bedą na drugim planie :tak:

Do góry