reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Witajcie,
mam do Was pytanie, bo wczoraj ktoś zwrócił mi uwagę że nie powinno się żuć gum do żucia jeśli się karmi piersią :szok: pierwszy raz o tym usłyszałam i zastanawiam się czy Wy coś słyszałyście na ten temat. według mnie to nie ma żadnego wpływu na pokarm,ale.... kto wie :-p

u nas już jest co raz lepiej... moja Nadia ładnie śpi w nocy, budzi się o 1 i o 5,zjada w 40 min i idzie dalej spać :tak:.w dzień czasami ma fazy nie spania,ale stwierdziłam,że ona jest po prostu bardzo towarzyska i chce trochę czasu spędzić z nami,a nie cały czas spać :laugh2:
dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy 30min spacerek :-) oto dowód:

IMG_5952.jpgIMG_5943.jpg

reklama
zorilla super, ze się odezwałaś, martwiłam się trochę. Cieszę się że u Was wszystko dobrze i Gratuluję ślicznego synka!!!
Niuniunia piję, przynajmniej raz dziennie. Nic nie słyszałam żeby tuczyła;-) Mnie to bardziej tuczą ciasteczka którymi się zajadam:zawstydzona/y:
Mycha nic nie słyszalam nt. zucia gumy:no:

My wróciłyśmy z 1,5 godzinnego spacerku. Majka zaczyna się budzić:-D Z pomocą mamy kupiłam piękną żywa choinkę, czeka w samochodzie aż D. wróci do domku i ją przyniesie:-)
Dziewczyny moja mala dziś w nocy przeszła samą siebie:happy: Okąpaliśmy ją przed 20, dostała cycusia, podziękowała i poszła spać. Ok 21 kwiknęła, dałam jej smoczka i spała do 2!! O 2 pojadła- picie zajmuje jej teraz ok 10 minut, podziękowała, poszła spać i wstała o 7, wypiła i poszła spać:-):-):-) wstałyśmy po 9!! Zrobiłyśmy poranną toaletę, zjadła i poszła spać!!!! Wstała przed 13, zjadła i wybrałyśmy się na spacerek i jeszcze po nim śpi, ale myślę że już niedługo:tak: I powiem Wam ż enie chcę zapeszyc ale daje nam pospać w nocy moja córcia:-):-)

Onanana masz cudowną córcię jak Wam daje pospać. Też bym chciała by takie małe dziecko sobie pospało więcej niż 2-3 godz w szczególności w nocy

Moja znowu niby też daje pospać ale nie zawsze. Teraz widzę, że wydłuża sobie jedzonko co 2,5-3godz czasem nawet 4 co mnie bardzo cieszy. Ma dni, że nie chce mi spać w dzień po kilka godz i chyba po prostu ona chce się troszkę pobawić ze mną i pogadać choćby godz dziennie. Dziś robimy jej myju myju więc będzie mi bardzo smacznie spała;) (mam nadzieje) no i dziś zabieram męża do swojego łóżka bo i tak wstaje sama do małej i pilnuję by po jedzonku odłożyć ją do łóżeczka zamiast spania ze mną w łóżku. Próbuję ją odzwyczaić od mojego łóżka

Sprawdzony i niezawodny sposób: położyć się z dzieckiem do łóżka na 1-3 dni, bez smoczka i bez dokarmiania i podawać pierś na życzenie, okrągłą dobę ;-)
To Ci na bank rozkręci laktację - i pamiętaj, pokarm rodzi się w głowie, uwierz, że możesz karmić, bez ciągłego ściągania i odmierzania :tak: bo to tylko cię stresuje.
Podpisuje sie pod tym, obiema rękami :)))) Pamiętać jeszcze trzeba leżąc w tym łóżku, żeby jeść i pić :)))) Dopóki karmimy, nie myślimy o odchudzaniu tylko jemy bo mleko się musi z czegoś robić :))))

Martttika Ja od porodu leżałam z małą w lóżku cały czas i karmiłam na żądanie. Nawet było tak, że jadła co pół godz. Ale laktacja się rozkręciła więc pod radą Leiki się podpisuję i ja;)

Anek to mozemy sobie podać rękę niestety. Natalka prawie w ogóle nie śpi w dzień, czasem utnie sobie drzemkę kilkuminutową, góra do pół godziny i tyle:baffled: No jedynie na spacerze dłużej pośpi. A chodzi spać 24.00 - 1.00. Czasem dłużej trwa usypianie. No masakra jakaś! No fakt potem śpi do 6.00-7.00, a po jedzeniu jeszcze dośpi do 10.00-11.00, ale cały dzień nic nie moge zrobić.

Dziewczyny mam dwa pytanka:

1. Kiedy przyda sie mata edukacyjna? Jak dziecko zaczyna łapać coś w rączki? Kiedy mniej więcej to następuje?

2. Myślicie, ze w takim leżaczku
http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-fotelik-bujaczek-t2518-i1982931357.html w tej pozycji leżącej mogłabym juz Natalkę czasem połozyć, czy lepiej jeszcze zaczekać?

ananana zazdroszczę córci, moja śpi najdłużej 2h :( A w nocy to najchętniej na rękach.
Margana ja maty już używam jak kładę młoda na brzuszku, zawsze ma kolorów więcej. Pozycja lezaczka przypomina trochę fotelik samochodowy, więc uważam ze na trochę możesz położyć.

Hej mamunie :-)
Syncio spi wiec mam chwile dla siebie i wpadlam poczytac co u was kochane :-)
zorilla super ze sie odezwalas i ze u was wszystko w porzadku;-)
onanana tylko pozazdroscic takich przespanych nocek ;-)
Margana Ja mysle ze taki lezaczek jest super i na pewno nic sie Natalce nie stanie w takiej pozycji w koncu nie bedzie w nim caly dzien lezec a i fotelik samochodowy moim zdaniem ma wieksze nachylenie niz ten lezaczek wiec moim zdaniem super sprawa z takim lezaczkiem ;-)

Margana ja mam zwykły leżaczek-bujaczek i moja mała go uwielbia :tak: zasypia w nim w mgnieniu oka a do nieruchomego łóżeczka przekładamy ją już śpiącą ;-) mam właśnie ustawione całkiem na płasko to położna jak była, to kazała trochę podnieść żeby głowa była ciut wyżej niż nogi. Więc myślę, że też byłabyś z niego zadowolona :tak:

Ja zamiast maty kupuję Zuzi stojak gimnastyczny (mniej więcej coś takiego:PRZYRZĄD GIMNASTYCZNY STOJAK BEANSTALK (1996834620) - Aukcje internetowe Allegro ) bo jak mała zacznie chwytać(około 3 miesiąca), to można nad leżaczkiem postawić, wstawić do łóżeczka, czy postawić na kocyku, na którym leży dziecko.. tańsze i moim zdaniem ma szersze zastosowanie niż mata :tak: przy synku się sprawdziło :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry