reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

reklama
hej mamuśki:-D
Ale tu dziś cisza!!!
Maja w nocy ładnie spała, teraz też śpi grzecznie. Wczoraj ja byłam w pracy a ona została z mamą moją i też była grzeczna:-) Udało mi się wrobić co miałam do zrobienia między karmieniami:tak: Mleczko czekało odciągnięte w lodówce ale nie trzeba było jej dawać bo się uwinęłam. Dziś Maja znów zostaje beze mnie bo mam wigilię firmową:-) więc Maja zostaje znów z babcią, mleczko czeka w pogotowiu w lodówce:tak: Cieszę się z tego wyjścia, choć nie narzekam na brak jakichś wyjść czy coś bo dość sporo się ruszam, jak nie z Mają to sama;-) Przedwczoraj byłyśmy w pracy razem, potem jeszcze na spacerku, wczoraj razem na spacerku, potem ja sama w pracy także nie ma źle.
Przez swój wielki poporodowy brzuch nie mam co na siebie włożyć. Musiałam kupi coś większego, bo w przed ciążowe ciuchy się nie mieszczę, tzn niektóre spodnie zapinam ale ten wiszący brzuch.... ech :szok: No i kupiłam wczoraj czarne rurki, bluzkę w paski i będę się dziś stroić:-)
miłego dnia Mamuśki:-D

Hej!!1
u nas nocny spokój mały tylko jakiś ciągle głodny jak mu dam więcej to mu się ulewa.
wczoraj po dłuższym niż zwykle spacerze spał cały dzień z przerwą na jedzenie.
W dzień nie chce spać w łóżeczku tylko w leżaczku a najlepiej jak są włączone wibracje i pieluszka na oczach.Nie wiem czy to dobrze ale nic nie mogę poradzić wtedy mam go przy sobie i jak się kręci to w porę reaguje.Zamiast suszarki czy odkurzacza polecam okap w kuchni lub pracujący komputer.
:-D

Hej dziewczyny....
Dzis weszlam na forum zeby zobaczyc co u Was i od razu mialam okazje zeby sie poryczec. Przeczytalam info (z prawej strony forum) o śmierci uzytkowniczki Mailuj.... Az brak słów jak sie czyta takie rzeczy.
Strasznie sie zrobilam wrazliwa gdy slysze o śmierci młodej mamy albo jakiegoś dzidziusia - a jest tego sporo, o dużo za dużo niż być powinno.
Zycie nie jest sprawiedliwe....

Ech...

Ale teraz dostalam powera i to jakie nieszczescie spotyka inne osoby to bardzo motywuje do działania.

andrzelika czase,m widac golym okiem ze dziecko ma krzywe bioderka, u nas lekarz wlasnie to widzial juz bez USG. Moze dlatego juz w szpitalu kazali ci go pieluchowac? Mnie kazal pieluchowac i ukladac w pozycji żabki na brzuszku. Tylko ze ja uzywam na razie pieluch jednoraowych rozm 5 do pieluchowania (mam jeszcze po Macku) zamiast tetrowych bo te jednorazowe latwiej mi uzywac. A wiec zakladam ta jednorazowa wieksza na bodziaka, a pod pajacyk.

katerinka dzieki za zrozumienie w obu sprawach ;-) Ruczaj to dla mnie za daleko, ale jeszcze nie wiem czy sie wybiore ponownie tutaj - wiesz ze to byl lekarz chirurg dzieciecy z Ujastka :sorry2: Spodziewalam sie wiecej po nim. Nawet lekarka pediatra sie zasmiala jak jej powiedzialam ze musze miec od niej skierowanie i wrocic spowrotem do tego lekarza. Tylko o kase sie mu rozchodzi, bo jak ja nie zaplace tych 20zl za konsultacje to majac skierowanie dostanie kase z NFZ. i to ma byc lekarz z powolania? a gdzie empatia i chec pomocy maluchowi skoro juz na poczatku robi problemy.

niuniunia wspolczuje siostrze ciotecznej przejsc i jej maluszkowi. Oby bylo z nimi dobrze.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny....
Dzis weszlam na forum zeby zobaczyc co u Was i od razu mialam okazje zeby sie poryczec. Przeczytalam info (z prawej strony forum) o śmierci uzytkowniczki Mailuj.... Az brak słów jak sie czyta takie rzeczy.
Strasznie sie zrobilam wrazliwa gdy slysze o śmierci młodej mamy albo jakiegoś dzidziusia - a jest tego sporo, o dużo za dużo niż być powinno.
Zycie nie jest sprawiedliwe....

Ech...

Ale teraz dostalam powera i to jakie nieszczescie spotyka inne osoby to bardzo motywuje do działania.

Ja też zawsze ryczę jak czytam takie rzeczy dlatego często sobie odpuszczam takie informacje. Ostatnio zrobiłam się o wiele bardziej wrażliwa na krzywdę innych.

U mnie noc całkiem nieźle przespana. Co prawda Filip zasnął dopiero o 1, ale za to wstałam po 10:00 :) Teraz bąbel ssie cyca a ja chcę wykonać parę telefonów, ale nie mogę bo Filip puszcza strasznie głośne bąki :-D
W środę idziemy na spotkanie klasowe mojego A. jeszcze z LO. Ale będą ploty, że dziecko i bez ślubu :-D No ale niech mają plotkary

Kati
ja słyszałam, że z tym autyzmem to nie prawda i że to taka nowa miejska legenda

Hej kobitki.

U nas noc nawet dobrze ale stwierdzam, że mama jest mi w nocy już nie przydatna przy małej bo ja i tak sama przy niej chodzę i tylko się wkurzam, że mama śpi jak zabita i nic nie słyszy, a ja w nocy prawie wcale nie śpię. dzisiaj nie mogłam bardzo spać po tych wiadomościach o mojej siostrze. Posprzątałam na święta już naszą pokojo-sypialnię i bardzo dobrze.

Wnerwiłam się z samego rana. Na początku mojej ciąży (w marcu) ciągali mnie po komisariatach policji bo założyli mojemu ojcu sprawę o nie płaceniu alimentów. Sprawę założyli mu ci co płacą alimenty dzieciom jak ojcowie się z tego nie wywiązują. Dziś dostaję telefon, że muszę znowu jechać na komisariat policji bo prokurator kazał mnie znowu przesłuchać. Wnerwiłam się jak nie wiem co bo nie wiem po co mam znowu tam zeznawać. Znowu będę musiała gadać, że nigdy się mną nie interesował, nigdy mi nic nie kupował itd. Po co to rozdrapywać rany z przeszłości teraz kiedy mam swoją rodzinę i jestem szczęśliwa. Ech...

Ponko olej te plotkary, co z tego że bez ślubu teraz przecież to normalne. A po za tym każdy robi to co mu odpowiada, a ludziom obcym nic do tego. Bądź dumna z tego, że macie maluszka;)

Kati ja będę miała 5w1 ale też nie słyszałam o tym autyzmie. Powiem tak ryzyko masz zawsze i nie tylko w przypadku szczepionek.

Ostatnia edycja:
Hallo Mamuśki:)

U nas nocka minęła super, mały spał od 22 do 4 rano, oby tak częściej bo czuję sie wyspana:)
Mój mąż tak wczoraj wymyslił, że może mały ma wzdęcia po mleku Nan Pro 1 i może mu kupić inne mleko np. bebilon. Ale ja nie wiem czy tak można zmienić mleko. To Nan stosuje bo w szpitalu mi je dali do dokarmiania i jest to ponoć dobre mleko ale czy jak je zmienię to wzdęcia mogą zniknąć? Co o tym myslicie? A może któraś z Was testowała mleczka modyfikowane i ma doświadczenie.

Teraz dopiero jem śniadanie i mam zamiar się wybrać na pierwszy spacerek z synkiem, tylko słonko zniknęło ale w sumie nie jest zimno.

Ponko ja wychodzę z założenia, że jak ludzie o mnie gadają to wiem że żyję:)) Olej plotkary!!!

Onanana ale Ci zazdroszczę tych zakupów, ja swoje stare spodnie naciągne na tyłek tylko nie zapnę zamka:/ Też muszę się wybrać po ciuchy bo inaczej na święta będę siedziała w dresie:) Tylko ja mam zawsze takie szczęście, że jak chcę coś kupić to nigdy nie ma rozmiaru albo nie w moim stylu.

Hej Dziewczyny!!
oj nie mam czasu, nie mam czasu :-( Malutka o dziwo po tych traumatycznych przeżyciach w szpitalu ma sie dobrze. w dzien je, spi, robi kupke i tak jak z zegarkiem w reku co trzy godziny. W nocy nie mam pokarmu, albo ona nie umie dobrze chwycić. Wiec daje jej mleko modyfikowane, wszystko przez ten szpital i te stresy. Ale ciagle próbuje, bo wiem, ze moj pokarm jest teraz dla niej bardzo potrzebny.
Dziewczyny a czy macie porblem z zaparciami? pierw sobie myślałam, ze to pobyt w szpitalu tak na mnie wplynał, ale jestem od wtorku w domu i dalej mam z tym problem :-(

tak w ogole to obejrzałam sobie wszystkie dzieciaczki w galerii, słodziaki na maxa, i jak fajnie patrzeć jak sie zmieniają w takim krótkim czasie :-)

reklama
Ponko olej ludzi każdy robi tak jak jemu pasuje za zawsze lałam na ludzi.
Niunia wspólczuje kuzynce.Moja koleżanka tez tak miała mały miał 1600 gram, a teraz chłop jak się patrzy większy od mojej Tosi, a młodszy o 2 miesiące!!

Mój kręcioła nie może spać chyba zaraz dam mu butle i pójdziemy na spacer mroźno, ale świeci słońce
.Poczekam tez na Tosie jak wróci ze szkoły może z nami pójdzie.Miała mieć koleżankę do jutra ale jej się rozchorowała i nie chce nam zarazić małego i odwiedziny przełożone a ona tak potrzebuje towarzystwa.

Ostatnia edycja:
Do góry