reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

patusia- niby nie prawda, że po innym mleku niż NAN kolki i wdęcia mijają, bo moja koleżanka miała Bebilon a jej mała miała kolki codzień, tak samo szwagierki mały był i na Bebilon i humanna w końcu zaczeła dawać mu Nan, bo po każdym i tak miał problem z kolką po prostu taki organizm dziecka każde jest inne, moja ciotka znów je kapuste na surowo i pierogi z kapustą, smażone i małemu nic nie jest, a na piersi... Ja używam Nan zastanawiam się tylko nad jego zmienieniem, ponieważ mój mały się nim nie najada, a ponoć MM każde w tym kierunku inne zależy jaki zagęstnik w proszku...

anus- ja o dziwo nie mam problemu z zaprciami,ale mam inny bardziej skomplikowany problem, bo mnie przy opróżnianiu, chyba wyszedł mi hemoroid nigdy czegoś takiego nie miałam głupia sprawa nie jest tragicznie, ale boli troszkę to pewni po tych zaparciach w ciąży, ale dziwne, że teraz mi wyszło. Czymś to chyba trzeba leczyć... Kup sobie duphalac w czasie ciąży i karmienia można stosowac...

Nimfii- jak tak patrze na jego bioderka są ok, ponoć chłopca trzeba pieluchować też ze względu na jądra żeby jedno jajeczko nie pszeszło do drugiego jak mojej szwagierki synkowi dlatego jak pielu****esz musisz unieść jajeczka do góry pieluchą... ja robiłam tetra i pampers, ale już nie dawałam rady i daje mu tylko pampers, a ile wogóle trzeba pieluchować jak coś???

Też wczoraj czytałam o tej użytkownice, masakra jak sobie tak pomyśle stawiam się w tym miejscu mam dzięciatko wymażone tyle czekałam na nie jak bym miała odejść nie wyobrażam sobie mojego maleństwa zostawić, dlatego tak się stesowałam, że gorączke ciągle miałam bez powodu i ostatnio ta krew w moczu.

Kati82- ja słyszałam różne opinnie,jedni mówią, że to jest tak mocna dawka w tymi dlatego dziecko nie wytrzymuje, a drudzy, że to genetyczne, a znów ostatnio w gazecie czytałam, że niby to od wirusów jakie w ciąży miałyśmy przy przeziębieniu itp, autyzm jest jeszcze nie wyjaśnioną chorobą skąd się bierze nie wiadomo do końca, mojej szwagierki syn ma autyzm mówią, że to choroba niby genetyczna, ale u nich nie ma takiego przypadku w rodzinie żeby pokimś miał mnieć oni obwiniają o to właśnie szczepienie... Ja robie normalne szczepienie. A ogółem nigdy rodzic na samym początku nie wie,że dziecko ma autyzm wychodzi to około 2 roku życia jak widać, że dziecko inaczej się rozwija

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny ja nie wiem z tym pieluszkowaniem :-( ja OlAFA pieluszkowalam przez dwa tygodnie, od 5 do 7 tygodnia. jak to lekarz powiedzial profilaktycznie. Moja kolezanka pieluszkowala ponad miesiac i teraz jej mały ma problem z nóżkami, nigdy jej tego wprost nie powiedziałam, ale mialam wrażenie ze za dlugo to pieluszkowanie trwało ( robila to z polecenia lekarza i kazal dawac dwie pieluchy) wiec trzeba uważac, zeby nie przedobrzyć. Tutaj w UK nikt nie robi USG bioderek :-(

Andrzelikaja mialam problem z hemoroidami po pierwszej ciazy, i tez dopiero sie odezwalo po porodzie.

a mówią ponoć, że hemoroidy wychodzą po naturalnym porodzie nie prawda, bo ja miałam cc i mam ... nikt tak naprawdę o tym prawie nie mówi :) co nie, bo się wstydzi, a to normalna rzecz ...

patusia slyszalam opinie ze Nan powoduje zaparcia u dzieci, ale kazde dziecko inne jest i inaczej zareaguje. ja Mackowi podawalam najpierw Humane 1 a pozniej przeszlam na Bebiko 2,3,4, wiec tylko o nich moge napisac, że młody nie mial problemow z brzuszkiem przy tych mleczkach.

anus ja mialam zaparca przez jakies 3 tyg, ale zaczelam jesc na maxa banany i duzo pic i jakos samo juz przeszlo. moze jakis probotyk sobie wez jesli cie to meczy?

wiem wlasnie ze w UK nie robia tego USG bo szwagierka tam mieszka i sie zdziwila ze nam to potrzebne. Nie chce przesadzic z pieluchowaniem wiec robie to raz na jaki czas, jakby na zasadzie ćwiczen. Pogadam z pediatra bo kazdy lekarz co innego powie.

alma
moj Maciek tez cierpi z powodu braku towarzystwa rowiesników.... W zasadzie siedzi ze mna w domu bardzo duzo, a w tym tygodnu już calkiem, bo maz dluzej pracuje. Żal mi dziecka, ale nic nie poradze. Tak siedzimy i sie nudzimy.... Ja sporo z Kubusiem na rekach, tym bardziej Maciek jest znudzony sytuacja.

andrzelika nie wiem jak dlugo moze trwac pieluchowanie, ale na pewno miesiac do nastepnego USG. Moja mama powiedziala mi ze mialam ten sam problem z biodrami. Tez mnie pieluchowala. tylko ze pozno mialam to wykryte bo ok pol roku mialam, no i kilka miesiecy sie tak meczylismy.

Ostatnia edycja:
niuniunia strasznie współczuje Twojej kuzynce. Oby wszystko sie szybko wyprostowało!

agalodz trzymam kciuki żeby kontrolne badania wyszły dobrze! I postaraj się na zapas nie zamartwiać.

andrzelika ja dokarmiałam Bebilonem pepti, mała była bardzo niespokojna po karmieniu i zmieniłam na Nutramigen - jest lepiej. Ale to są mleka dla alergików lub obciążonych alergią.

A u mnie nadal brak czasu na cokolwiek. Natalka nadal bardzo zajmujaca i płaczliwa:baffled: A ja załamana tym karmieniem:-(

DZIEKI ZA INFO O SZCZEPIONKACH :))
ONANANA super że się wyrwałaś i kupiłaś coś dla siebie , matki też muszą dbać o siebie i wyjść do ludzi :))
alma jak masz problemy z przestawieniem maluszka to ponoć trzeba cierpliwości by zmienić nawyk niemowlaka najlepiej do 3 mc życia bo potem ciężko mi bardzo dużo dala i wyjaśniła książka język niemowląt już o niej pisałam przeczytałam całą i jest super troszkę jest zagadnień z którymi się nie zgodzę ale w 95 % reszta jest super i metody na maluszka co czuj dzieci itp polecam
nimfi ja też się latwiej wzruszam teraz zwłaszcza jak chodzi o dzieci i matki i bardziej się martwię kiedyś tego nie rozumiałam ale od dnia kiedy zostałam matką wszystko się zmieniło
ponko olej ploty ludzie są zawistni i tyle twoje życie Twoja bajka i nikomu nic do tego !!!

ja jeszcze poczytam o szczepieniach ktoś niby pisała że jego dziecko prawidłowo się rozwijało a po szczepieniach przestało robić postępy i miało niby jakieś zmiany neurologiczne, choć mam kumpelę w barcelonie lekarkę i jej kolego lekarz też szczepił na wszystko wiec myślę że jakby to było tak ryzykowne to lekarze by swoich dzieci nie szczepili ach.. sama nie wiem :baffled:
pozdrawiam Was serdecznie u mnie pogoda kicha poda szaro ponuro .. lipa

Niuniunia mądrą masz córkę, choć nie powiem moja też jest cwana, może nie szuka mamy przez dotyk, ale lubi co chwila oczeta otwierać i sprawdzać czy ktos leży koło niej, może w nocy dlatego ładnie przesypia o śpi z nami i jak nie mama to tata lezy i jest ok. co najlepsze że mój mąż jak byłam w ciązy to sie zarzekał że nie będzie spała z nami a czasmi to sam mówi żebym ją wzięla.

reklama
Hej mamunie :-)
Ja dopiero dzisiaj mam chwilke czasu zeby cos napisac,czytam was codziennie ale na napisanie juz brak czasu,moj syncio pochlania caly moj czas,ledwo dycham :nerd::baffled:
Niuniunia wspolczuje siostrze ciotecznej,zdrowka zycze jej i dzieciatkowi,zeby roslo i nabieralo sily malenstwo.... a coreczke masz madra :-D moj ma podobnie jak lezy kolo mnie wtulony we mnie a Ja tylko wstane i zostawie go to za kilka minut juz sie zaczyna wiercic i stekac i juz nie spi bo kogos mu brakuje :happy2: meczace jest cos takiego:nerd:
ponko tak jak juz inne dziewczyny napisaly,olej ludzi i ploty i dobrze sie baw kochana ;-) Twoje zycie i Twoja sprawa a innym nic do tego czy masz slub czy go nie masz ;-):-)

Zmykam pod prysznic ;-)

Do góry