reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

niuniunia u nas malo pieluch schodzi.... Czasem jest to 10 dziennie, ale nie zawsze, a przy Macku biłam rekory zużycia, jak byl malutki bo szlo z 15szt dziennie. Takze teraz jest okej w tym temacie.

Jesli chodzi o prezenty to my robimy sobie wspolne prezenty z mezem tj zakupiny np nowa poscoel albo krzeszlo obrotowe itp. Szkoda nam kasy teraz na jakies drobiazgi. Nie wiem czy kupimy cos Kubusiowi, bo i tak sporo od nas dostal w ostatnim czasie, ale za to pod choinke musimy sie skupic nad prezentami dla Macka - on juz bardzo czeka na prezenty i rozumie cala ta atmosfere oczekiwan i choinki ;-)

reklama
Cześć dziewczyny!
Właśnie się zastanawiam czy wyjść z Małym, wczoraj miał pierwszy spacer 15-minutowy. Dobrze by było, żeby temp.utrzymywała się ok.4 st.C i nie wiało, zaraz sprawdzę!
Cocca, Mary, te rureczki nazywają się WINDI i są z tej samej firmy co aspirator Frida, widziałam w gazecie.
Mary gratuluję zwinnej córci, zazdroszczę przesypianych nocy, ale wiem, że na cycku trudno o to, bo pokarm szybko się trawi, mój Artur budzi się średnio co 1,5 h na jedzonko.
Niuniunia, Cocca u nas też dużo schodzi pampersów i chusteczek, nie chce żeby Mały leżał nawet w małej, bo już zaczęła się zaczerwieniać pupka i pojawiły się jakieś krostki, nie wiem czy to nie od nowych chusteczek, bo początkowo stosowałam Pampers a teraz Huggies. Pampersów to schodzi na pewno więcej niż 10 dziennie :-)
A kupka do świeżego pampersa to już chyba jakis zwyczaj, może wygodniej i milej się robi ? ;-)

cześć dziewczyny:)
Ja wczoraj wieczorem po raz pierwszy mialam tak ostrą przeprawę z małym. Płakał i płakał i ostro się prężył, więc doszłyśmy z siostrą do wniosku, że to brzuszek. Jednak nadal nie jestem pewna tego czy on napewno sie najada i dzisiaj jak mój K wróci z pracy idę kupić mleko, żeby chociaż było w razie awarii, bo wczoraj wisiał na cycu, ale pustym :-( Trudno, walczę o laktację, jestem pozytywnie nastawiona, ale zdrowie maluszka ważniejsze.

Dzisiaj pierwszy raz go werandowałam. Zasnął mi teraz pięknie. Ja tez jestem zdania, że z dziećmi trzeba wychodzić na spacery i nie ma co szukać wymówek. jak będzie ładniejsza pogoda to pod koniec tygodnia może już wyjdę na parę minut z wózeczkiem :-)

Wcześniej też zastanawiałam się ile mi schodzi pampersów, ale tak do 10 szt. dziennie. No niestety tego się nie ominie :-)

A i jeszcze się pochwalę, że dzisiaj pierwszy raz przespałam ciągiem 5 godzin :-)

No i zapomniałabym dodać, że wczoraj ważyłam swojego malucha i przez 10 dni przybrał 400gram. a jak Wasze luszki przybierają?

U nas też często kupka do świeżego pampersa idzie ale już olewam to, że to nowy pampers ważne żeby mała się wykupciała i ulgę miała, a te 5 pampersów w tą czy tamtą to już trudno. Ja używałam od początku chusteczek bambino i mam zamiar zmienić na trochę tańsze bo u mnie bambino kosztują już ponad 7 zł, a pampers 5zł więc zmienię już mała zaraz będzie miała miesiąc więc bez przesady. już można.

Niskie ciśnienie musi być bo głowa mnie boli dzisiaj jakoś, mała trochę marudzi bo ją w środku nurtowało i wszystko zwróciła (na mnie standardowo) ale ważne że już jej lepiej i smacznie śpi. Ja zaraz chętnie się położę koło niej bo mąż jest teraz do 15 w domku więc spróbuję godzinkę się zdrzemnąć. Mała jak będzie spała koło mnie to dłuzej pośpi...

U nas dzieci na spacery teraz nie wychodzą bo panuje wirusowe zapalenie płuc to bez objawów więc łatwo to załapać bo jest w powietrzu. Moja siostrzenica która mieszka na górze a ja na dole ma zapalenie płuc i boję się by moja mała nie przejęła tego paskudztwa.

Marttika ja mleko MM kupiłam od razu po wyjściu ze szpitala bo miałam problemy z laktacją i bałam się, że mała będzie głodna, a w nocy nigdzie nie znajdę otwartego sklepu z takim mleczkiem.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry kochane:)
Jesteśmy z Polą po 1,5 godzinnym spacerku, zimno dosyć, ale bez wiatru. Mala po powrocie zjadła i śpi.
Martttika ja też coraz częściej mam wrażenie pustego cyca, a jednak mala je i przybiera na wadze. Może już po prpstu laktacja się unormowala i one nigdy już nie będą tak obrzmiałe od mleka jak na początku, czasem czuję, że piersi są pełne, tzn cięższe, ale nie tak jak na początku - także przystawiaj, a MM ja też w pogotowiu mam;)
mary-beth jeszcze nie byłam w aptece, ale poszperam w necie za tymi rureczkami:)
niuniunia chyba coś jest z tym ciśnieniem, bo mnie też boli głowa i jestem śpiąca, a może po prostu to niewyspanie...
Dziewczyny nam też ok 10 pamków idzie dziennie, a dziś w nocy, przebralam POlę, za dwie godziny obudziła się do jedzenia, patrzę a ona w kupce po pachy dosłownie! Używamy cały czas 2jek

Hej Maminki:-)
My dziś nie poszłyśmy na spacer:-( Pogoda teraz niezbyt ładna a od rana miałam cyrki z Majcią... Przez moją głupotę oczywiście. W sobotę byliśmy u znajomych i głupia mama sobie pojadła.. Mai nic wcześniej nie dolegalo to pokosztowałam co było i już w nocy Maja spała gorzej niż zawsze.. zawsze zasypia ok 23, budzi się ok 3 a potem ok 6-7 a dziś zasnęła jak zawsze, wstała ok 2, potem po 5, potem ok 7 i o 10.. także nie jest źle ale wiem że spało jej się gorzej niż zawsze i prężyła się żeby bączka puścić i zrobić kupę. I obudziła się ze strasznym płaczem, co jej się ostatnio nie zdarzało. Od 10 do 14 wisiała prawie cały czas na cycu... Raczej głodna nie jest bo ja o tej 10 miałam oba cyce pełne, z jednego już się wylewało;-)a teraz mam miękkie znów:-( Wczoraj byli u nas znajomi i Maja tez na cycu wisiała.. miałam już puste jak nie wiem i sflaczałe wieczorem, myślałam ze wieczorem biedna się nie naje i nie zaśnie, ale na szczęście starczyło jej:tak: No ale teraz znów flapy i ja się ciągle boję że Maja nie poje:no: A już znów się wierci w łóżeczku i warczy (bo ona warczy hihi).

My wychodzimy na spacery już od tygodnia, niezależnie od pogody. Takie zalecenie pediatry, a w końcu w wózku, w śpiworku ciepło, a od wiatru budka chroni więc Lena nie marznie:-)

Jeny jak mnie dawno nie bylo:)

Ja to tez mam brzucholek caly czas ale nie zamierzam nic stosowac, ani cwiczen ani pasow dopkoki nie skonsultuje z ginem.

My juz na specerki od 3ech tyg chodzimy, chyba ze pada czy wieje to nie:) maly zaczal nam gugac juz i swiat chce ofladac ale za to w nocy pieknie spi:)

reklama
Mój mały też lubi świat ogladać i nie chcę mi spać od połunia do co najmiej 18 lub 20 fakt nie płacze tylko czasem marudzi już z zmęczenia,ale w nocy śpi ładnie nie narzekam tylko męczące jak w dzień tylko godziń nie śpi, bo nic nie mogę zrobić, on chcę być na rękach i chcę żeby gadać do niego...ja z małym raz była 2 tyg po porodzie niestety nie bardzo mam kiedy iść, bo ciągle coś sie dzieje jak nie gorączka 39,5 bez przyczyny i przeziębień, to sraczka a teraz jakieś dziwne rzeczy wczoraj byłam pewna, że mam zapalenie dróg moczowych bo strasznie bolało przy sikaniu, ale później w moczu zobaczyłam krew strasznie się przestraszyłam były nawet na papierze plamki małe jak skrzepki, a dziś nie boli mnie przy oddawaniu moczu więc nie jest to zapalenie, bo wiem jak ono wygląda tak szybko nie mija i strasznie boli przez co najmiej okres 4 dni, a tu cisza dziś nie wiem co się dzieje...po cesarce mam straszne jazdy stany podgorączkowe itp. dziś czytałam o krwi w moczu nie potrzebnie i objawach bo wyszło z tego, że mogę mieć raka pęcherza lub nerki człowiek głupi czyta i się stresuje lepiej zbadam mocz a jak coś usg pęcherza zrobie.. tylko kiedy?? Jak tu maleństwo i trzeba na daty czekać, bo zawalone.

Do góry