Bryszka, dziewczyny : jak dzieciny mają w końcu leżeć przy spaniu? ja w 80% układam na boczku-raz jeden raz drugi, jak dobrze i głośno odbije to na pleckach, ale boję się...
Dzisiaj nad ranem maraton karmienia-od 5:30 jadła z jednej 40 minut, potem płacz, no to zmiana pieluchy, płacz dalej, dałam drugą pierś to po 15 minutach skończyła i przy odbijaniu ulała tak że musiałam zmieniać koszulę nocną :-( no ale poszła spać jeszcze do 9:45
wczoraj miałam zmasowany atak babciowy
przyszła teściowa i potem doszła moja mama
teściowa przyniosła pierś z indyka w sosie (właśnie zjadłam-masakra, w ogóle nie posoliła, no ale starała się;-) doceniam ) , ugotowała wielki gar zupy, upiekła kotletki z kurczaka, potem odkurzyła i pozmywała podłogi. Moja mama jak doszła to pościerała kurze i ogarnęła kuchnię...
Ja w tym czasie pojechałam na USG żył w nodze i do galerii kupić wygodny stanik do karmienia.
Oczywiście nie kupiłam
Byłam w Bonarce w 4 sklepach
1. fellina czy jakoś tak, gdzie biustonosz kosztuje koło 200 zł - nie maja żadnych modeli do karmienia
2. Donna - mają ale tylko z fiszbinami - mój biust w ciągu dnia zmienia się o 1 rozmiar więc niby jak mam z fiszbiną chodzić, no i śpię w biustonoszu z wkładkami żeby łóżka nie zalać (i tak czasem zalewam jak sie coś przesunie) to jak spać z fiszbinami?
3. Triumph - mają dwa modele, jedyny sklep gdzie mnie ktoś zmierzył, wyszło że teraz potrzebuję 80D albo 80E
tylko jeden model był dostępny 80 E z takimi grubszymi miseczkami trochę usztywnionymi bez fiszbin oczywiście ale jakiś nie do końca był wygodny, drugiego modelu w moim rozmiarze brak
4. atlantic chyba - mają biustonosze do karmienia, nawet fajny model ale produkowane są (!!!!) tylko do rozmiaru C
ciekawe czy rozmiar A do karmienia dobrze się sprzedaje
chyba muszę na jakiś targ jechać po spadochrony
W ogóle to się rozsypuję i od jutra ruszam na maraton po lekarzach
Okazuje się że do moich żylaków które sporo urosły w czasie ciąży doszła zakrzepica i zapalenie żył powierzchownych. Muszę codziennie robić zastrzyki w brzuch i co chwile smarować lewe kopytko:-( Na razie zrobiłam badania krwi-morfologia super wyszła, USG nogi lewej, we wtorek mam chirurga naczyniowego.
Pozatym dalej bolą mnie nadgarstki, byłam u ortopedy, kazał chodzić całe dnie w ochraniaczach takich jak na rolki, sparować na noc maścią przeciwbólową, tylko od środy nie mogę się doprosić męża żeby te cholerne ochraniacze przywiózł z piwnicy rodziców, jeszcze nie wiem jak będę się małą i domem zajmować z usztywnionymi nadgarstkami. lekarz stwierdził że tylko sterydy pomogą ale póki karmię to nic więcej nie poradzi, kontrola za miesiąc.
W środę wreszcie idę do gina może zezwoli na sex i basen
powiem wam że przez ten celibat moje małżeństwo ma się nie za dobrze... zresztą dawno już to zauważyłam że jak za długo w sypialni nic się nie dzieje to nasze relacje są delikatnie mówiąc nie za dobre. Kłócimy się co chwilę, jesteśmy zdenerwowani, nie mamy do siebie cierpliwości i zrozumienia... Jeszcze teraz niewyspanie i nowe role życiowe do tego doszły...
w nastepnym tyg znowu bad krwi i kontrola u endokrynologa i szczepienie małej i może USG bioderek uda sie załatwić i chgyba jeszcze poem pediatra... aaaa juz mam dosc lekarzy
W tym tygodniu dowiedziałam się że przecież ja nie mam być czym zmęczona bo tylko siedzę w domu i GOTUJĘ SOBIE OBIADKI
ehhh...
2mycha1 : witaj spowrotem