reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Gola rzeczywiście mój mąż jest pod tym względem (pod innymi w sumie też) bardzo fajny:biggrin2: Robi przy Mai wszystko. Fakt faktem nie lubi jej ubierać bo ona też tego nie lubi;-) Wczoraj zapomniałam mu naszykować ciuszki po kąpieli i z tym miał problem (co ubrać). ja małą w nocy przebierać musiałam, patrzę a ona body z długim rękawem a na to kaftanik.. hehe chyba jej ciepło było;-) Co do butelki to moja koleżanka tak ma z córeczką- Martynka nie toleruje żadnej butelki a próbowała już chyba wszystkich.....
Ankusch ja się też bardzo balam podając Mai butlę że piersi nie złapie więcej ale ona dzielnie cycka cycusia:-)
Mikado super ze jesteście już w domku!!!

reklama
Anna zgadza sie tylko ta ostatnia dawke ponoc wystarczy jak mala nie bedzie chodzila do zlobka lub nie bedzie miala kontaktu z dzieckiem w wieku przedszkolnym i lekarka mowila ze wczesniej nie musze jej szczepic

Dziewczynki - po conocnych scenach placzu i wrzasku dalam dzis malemu 7 kropelek Sab Simplex ( pierwszy raz) ,zaraz przed karmieniem o 23. Od tej pory Olus lezy w lozeczku i nawet nie pisnie. Fakt ze nie spi -( przespal caly dzien prawie) ,ale lezy i oglada swiat. Wg mnie moze lezec tak do rana ,byle sie nie darl. Boze ,zeby te 7 kropelek dalo mi sie choc troche wyspac.

W ktorym tygodniu robi sie to usg bioderek i gdzie to sie robi? tutaj oczywiscie nie ma czegos takiego ,a ja niedlugo do Polski jade i planuje odwiedzic pediatre. I takie Usg chetnie bym zrobila.

Mikado gratuluje i zycze powodzenia w karmieniu. JAkbys miala proble ze filipek niu umie zlapac sutka ,to koniecznie kup silikonowe nakladki na sutki i troche na sile wkladaj mu je dosc gleboko do buzi. Tak mi kazaly w szpitalu i juz drugiej nocy maly ssal caudownie. Wczesniej nam to nie wychodzilo. Uzywalam nakladek przez tydzien ,a potem Olus tak sie nauczyl ssac ,ze teraz nic juz nam nie jest potrzebne.
http://allegro.pl/tommee-tippee-oslonki-na-sutki-2szt-i1931324705.html

W
lozeczku wciaz cisza ,ide spac.. dobranoc

hej dziewczyny ktoś zna??? próbował???
Windi Kateter rektalny, dla niemowląt, 10 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

juz nie wiem co mam stosować na kolki wszystkie kropelki, herbata koperkowa gripe water oraz probiotyk o kant du,,, obić ostatnio miał kolkę od 11 rano do 21 wieczorem!!!! Ja chyba zwariuje jak to potrwa jeszcze dwa miesiące ;( dodam że suszarka masaż i podginanie nóżek też robię kilka razy dziennie... ciepła woda tez nie pomaga :(

Bryszka my też zmagamy się z bólami brzuszka. Mały może nie wyje, ale stęka z bólu, ja daję mu termofor do kocyka (żelowy), nóżki tez przyginam i staram się kilka razy dziennie kłasc na brzuszku. Poza tym po karmieniu trzumam go dosc wysoko na ramieniu, żeby odbił. Daję mu też te krople SaB Simpleź, ale nawet nie do co 2 karmienia (my mamy 13-14 karmień na dobę) i Delicol (zawiera laktazę, enzym który pomaga trawić mleczko). Suszarki jeszcze nie próbowałam, bo nie jest aż takźle, odpukać...

Angie, trzymajcie się dzielnie, Mała przetrwała te najgorsze chwile, teraz w domku będzie już tylko lepiej. Pozdrawiamy!!!
Gola ja też nie wiem, jak mój Mały będzie jadł moje mleko z butli, jak gdzieś wyjdę, nawet myślałam, żeby dziś zrobić próbę, bo chcę wyskoczyć choć na godz.do galerii i na krótki spacer, bo dłużej zwariuje w domu.
Mikado trzymam kciuki za twoje karmienie piersią, u mnie nawał przeszedł niezauważony, sutki wrażliwe tylko 1-2 dni, także nie mogę narzekać.
Onanana zazdroszczę męża!!!
Winki ja dawałam nawet 10 kropli i nie bardzo skutkowało, nadal stękał.

reklama
bryszka a cos takiego jak inflacol albo vigantol probowalas? bo juz nic wiecej mki nie przychodzi do glowy? Polozna mi powiedziala ze jesli jest tak ze dziecku nie pomaga nic na kolki to warto zapytac lekarza :tak:

Do góry