reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Chyba dziewczyny nie macie racji.
Jak bliźniaki sa obu płci , tzn rodzi sie chlopiec i dziewczynka to zawsze sa 2-jajowe.\
a widoczne ich ogromne podobienstwo wynika po prostu z tego ze są rodzeństwem :)
ja mam siostre 9 lat starsza- tez widac po nas ze jestesmy siostrami :)

poprawiłąm swoją odpowiedź nieco niżej.....:tak: bo wyczytałam w necie...
chociaż i tak jak gie-ośka twierdezę że mogą być jednojajowe bliźniaki i być różnej płci bo jk pisałam wcześniej mam koleżankę co ma brata i są jednojajowi...
ale teoria jest teorią:tak:

reklama
poprawiłąm swoją odpowiedź nieco niżej.....:tak: bo wyczytałam w necie...
chociaż i tak jak gie-ośka twierdezę że mogą być jednojajowe bliźniaki i być różnej płci bo jk pisałam wcześniej mam koleżankę co ma brata i są jednojajowi...
ale teoria jest teorią:tak:
Hmmmm, a o tym to pierwszy raz wżyciu słyszę - żeby jednojajowe bliźniaki były różnej płci!!!:confused: Natomiast z tego co wiem to bliźniaki dwu jajowe trzeba traktować jak normalne rodzeństwo znaczy mogą być podobni/e bardzo albo wcale ;-)

a na ten cukier to na czczo trzeba byc ? bo ja nie wiem
a wiecie co zauwazylam :) ze mi zgaga nawet po pomaranczach sie pojawia co na poczatku ciazy nie mialam ale o dziwo jak jem ciastka albo cos slodkiego to nie mam :) hehehhe dziwne :p
Kasiula n test obciążeniowy glukozą to trzeba być na czczo. Najpierw iść do apteki kupić sobie glukozę w proszku zależy jaką lekarz zaleci czasam 50 a czasami karze zrobić od razu 75. Potem idzie się na pobranie krwi później oni tam rozpuszczają ten proszek, możesz sobie wziąść cytrynę ze sobą i zakwasić połówką cytryny, a po godzinie pobierają drugi raz krew.
Ja jeszcze nie robiłam ale wiem jak to wygląda. Ja mam zrobić sobie zwykle badanie cukru na razie i jeszcze pare innych badań HBs OWA morfologie, mocz, Cytomegalie IgM, HCV i Różyczkę. Wybieram się w poniedziałek, ciekawe ile zapłace :((

Natomiast z tego co wiem to bliźniaki dwu jajowe trzeba traktować jak normalne rodzeństwo znaczy mogą być podobni/e bardzo albo wcale ;-)

Tak masz rację mary. Sama mam brata bliźniaka, ijesteśmy zupełnie różni i pod względem wyglądu i charakteru. Niejedna osoba nie uznała by nas za rodzeństwo a nie to boże za bliźniaki :) Mama zawsze nas traktowała normalnie, nigdy nie ubierała nas w te same ciuchy rozróżniając tylko kolory. Ale musze przyznac, że więź (przynajmniej między mną a bratem) jest szczególna. Mamy też młodszego brata, ale to już nie to.

Ale naprodukowałyście wczoraj :-)

Bura, Ka...m chyba mamy podobne charaktery i podobne przemyślenia, chociaż ja nie uciekałam z domu :-)
Ja byłam grzeczną nastolatką, chyba zagrzeczną, wręcz rodzice mnie wyganiali z domu, a ja tylko śpiewałam i śpiewałam :-)
Na jakiekolwiek dyskoteki zaczęłam wychodzić w wieku 18-19 lat.
Nigdy nie uległam pokusie narkotyków, palenia fajek itd-nawet nie wiem jakie to uczucie zapalic papierosa :-D
Zawsze potrafiłam powiedzieć NIE, powiedzieć bez oporów co myślę, uważam, że moją najbardziej charakterystyczną cechą jest taki lekki feminizm (ale taki zdrowy), zołzowatość i planowanie wszystkiego :-)
Jak byłam młodziutka to nigdy nie byłam na randce, nie miałam chłopaka.
Mój mąż jest pierwszym i jedynym moim facetem.
Poznałam go jak miałam 20 lat, a on 22.
Pobraliśmy się po 6 latach znajomości jak ustabilizowała się nasza sytuacja finansowa, zawodowa, mieszkaniowa itd.
Teraz ja mam 27, a on 29. :-)

XXXKlaudziaXXX nie przejmuj się. Wiadomo, że nawet bardzo młodym ludziom udaje się tworzyć szczęśliwą rodzinę.
Ja będąc w Twoim wieku raczej nie chciałabym jeszcze byc mamą, ale nie oceniam Cię źle, że np moim zdaniem na pewno nie nadajesz się na mamę.
Jesli faktycznie czujesz, że chcesz i podołasz odpowiedzialności-to ja nie widzę problemu.

Ostatnia edycja:
Klaudzia ja też od dawna chce mieć dzidziusia więc gdyby tylko mój M wcześniej się zgodził to pewnie byłabym mamą już 2 lata temu. Wiek nie ma nic do rzeczy w tych sprawach o ile jest się osobą pełnoletnią i odpowiedzialną :))) dużo przeszłaś w życiu, ja też nie byłam grzeczną dziewczynką więc myśle że będę dobrą mamą bo wiem co może nstolatce strzelić do głowy :)))

teraz zmykam na śniadanie i zabieram się za naukę bo muszę juro zaliczyć ustnie Koncepcje zarzadzania żebym mogła w lipcu jechać na urlop :))

hej ja glukozy jeszcze nie mialam ale jak czytam to dopiero przede mna :-)
co do płaczu to tez nie za bardzo płacze może jakas inna jestem :-) za to mam straszne problemy ze spaniem normalnie musz sie wczesnie położyc gdzies po 21 a wstaje juz ok 7 z tym ze budze sie w nocy cgyba z 4 razy i to wyspana-oprócz tego jeszcze pobudki na siusiu... Nie miałam tak przez pierwsze 3 miesiące-wtedy spałam jak bóbr a teraz...Nie wiem co sie porobiło.....

Aha co do zgagi to tez nie mam :-) ale slyszałam własnie o mleku ze pomaga....
pozdrawiam i miłego dnia zycze

Dziekuje dziewczyny za wsparcie, ale ja sie nie przejmuje swoim wiekiem ani troche bo znam siebie i mojego K (23l) i pomimmo tego ze jestem mloda jestem jedna z najbardziej gotowych osob na macierzynstwo i wiem ze stworzymy jeszcze wspanialsza rodzine niz teraz :-)

A maluszek daje dzis czadu :-D wlasnie sie obudzilam i nie moge zasnac :-) Mozliwe ze to polaczenie mojego burczacego z glodu brzusia i maluszek sie domaga. ide zrobic tosciki z serkiem :-)

reklama
witam wszystkie przyszle mamusie:)przenioslam sie z grudniowych mamusiek na listopadowe bo wczoraj mialam usg i okazalo sie ze wczesniej urodze:)juz nie moge sie doczekac przyjscia na swiat mojego malenstwa:-);-)jest to moja pierwsza ciaza i nie czuje jeszcze ruchow:(ale wiem ze jest tam moje malenstwo:-)

Do góry