reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Gosia koneicznie napisz! Odwiedzaj nas :tak:

Brzuszek mi rośnie, a boli.... Strasznie... Też tak macie?
Mnie ostatnio tydzien bolał i na wizycie lekarz powiedzial, że pewnie cos dzwignęłam, albo wiecej wspolzylam, albo w ogole bylam zbyt aktywna... No i czesc rzeczy sie potwierdzilo. Bo podnioslam u znajomych ich 2letniego chlopczyka, duzo jeździlam autem, a po naszych drogach moze wytrzasc. No i przed slubem trzeba bylo troche pozalatwiac wiec sie nalatalam. Wiec dostalam reprymende, że żadneo dzwigania i przemęczania.

reklama
Wiec dostalam reprymende, że żadneo dzwigania i przemęczania.

no to tak jak u mnie :blink: muszę się pilnować bo ciągle się zapominam
zresztą moją prawie już 4 letnią córeczkę podnoszę codziennie kiedy odbieram ją z przedszkola
musimy dostać się do tramwaju ,a niestety za wysokie schodki narazie dla Niej więc muszę Ją podnosić to samo przy wysiadaniu

no to tak jak u mnie :blink: muszę się pilnować bo ciągle się zapominam
zresztą moją prawie już 4 letnią córeczkę podnoszę codziennie kiedy odbieram ją z przedszkola
musimy dostać się do tramwaju ,a niestety za wysokie schodki narazie dla Niej więc muszę Ją podnosić to samo przy wysiadaniu

Uważaj na siebie bo to nie sa zarty.

Witam wszystkie mamy. Chciała bym się do Was dołączyć jakoś wcześniej nie pisałam bo po ostatnich przeżyciach nie chciałam zapeszać, a jednak razem raźniej.

kilolek współczuje :))
ja tylko raz w życiu zemdlałam, bo za szybko wstałam na słońcu :((
ja dzisiaj właśnie po wizycie u endokrynologa. Badania mi wyszły w normie ale przy górnej granicy więc lekarka podniosła mi dawkę leku i kazała przyjść za 2 miesiące... teraz to nawet nie mogę przerwać tego leczenia, a już łykam te tabletki od 1,5 roku :((

Witam Mamuśki!!!
Mam nadzieję, że u Was i Waszych kruszynek wszystko w porządku. Nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać, bo jest Was coraz więcej i bardzo dobrze.
Ja jestem już po wszystkim, czekam z niecierpliwością na pierwszą @, zielone światełko od ginki i może jeszcze przed Waszym rozwiązaniem znowu znajdę się na forum przyszłych mam.
Tak więc pozdrawiam Was dziewczynki serdecznie. Jak coś się u mnie zmieni to dam znać.:-)
Gosiu odwiedzaj nas i jak tylko rozpoczniesz staranka to napisz :))
u mnie 1 kg znow na + eh malo cos....
brzuch co mi sie powiekszyl to jest owszem ale nic pozatym ;/ martwie sie bo wczoraj naogladalam sie na dobre i na zle :confused: a tam jedna ciezarna miala za maly brzuch bo mało wodzie miala ze mało wód eh :baffled::baffled::baffled: naogladam sie i pozniej mysle no nie wiem u mnie juz polowa zaraz a brzucha ni ma :(
bylam dzis u gina po zwolnienie odrazu wynik cytologii byl jest bardzo dobry ;] cieszy mnei to a pozatym wyniki mi sie pogorszyly i wipisyał mi ASCOFER zelazo eh .... no nie wiem...
ja od począku ciąży biorę żelazo chociaż wyniki miałam zawsze wspaniałe, więc tym się nie przejmuj tylko łykaj tabletki :)) ważne że cytologia jest ok. nie oglądaj więcej takich rzeczy, a poza tym to tylko serial i nie można tak wszystkiego odnosić do siebie. Niektóre kobietki do 6 miesiąca są płaskie bo na przykład są dość szerokie w biodrach i wtedy dzidzia ma wystarczająco miejsca. Byłaś u ginaa i powinnaś być spokojna
Witam wszystkie mamy. Chciała bym się do Was dołączyć jakoś wcześniej nie pisałam bo po ostatnich przeżyciach nie chciałam zapeszać, a jednak razem raźniej.
witamy. dobrze że jesteś bo zawsze możesz coś pomóc innym :))

Kasik30 Witam serdecznie, oczywiscie, ze razem razniej, czas plynie szybciej i przyjemniej. ;-)

Kasiuula Bo dostaniesz kopniaka odemnie normalnie ;-)jestesmy dopiero w 4 miesiacu, wiec na brzuszek przyjdzie pora i juz niedlugo bedziemy narzekac, ze nie mozemy wstac z fotela. Wiec cieszmy sie, ze na razie jeszcze jestesmy w miare sprawne, bo za jakies 2,3 miesiace to sie zmieni.

Juz drugi dzien głowa mi peka :-(a tu dzis rocznica a ja nie mam sily nawet sie przebrac. . . . ale trzeba sie jakos zmobilizowac, bo za jakas godzinke maz wroci.

reklama
tyle tych watkow ze sie gubie - wiem ze czytalam ale nie wiem w ktorym watku - bylyscie na usg 3d? :) mielismy ta przyjemnosc ostatnio - ale dzisia uparta plci nie pokazala... a zeby wszystko posprawdzac wiecej niz 30 minut to trwalo bo tak sie wiercila... :)))
ma juz 7 cm :))))) i trzyma sobie nozke na nozke hihi
o usg3 dziewczyny wcześniej pisały, że robi się tak po 22 tc, bo wtedy lepiej widać.
Witamy serdecznie!!! Jak tam Twoje wyniki? Dobrze się czujesz?

Byłam dzisiaj u lekarza!!!!! Chyba dzisiaj zasnę normalnie. Miałyście rację, dzisiaj miałam pierwsze badanie usg przez brzuch. Wszystko ok, maleństwo ma 7,5cm 13 tygodni i 3 dni, trochę urosło. Ja na szczęście tylko niecały kilogram od pierwszego ważenia w marcu. Dzieciątko leży sobie do góry nogami, głowę ma między "nogami - moimi". Jak lekarz posmarował brzuch tym zimnym żelem to ruszyło nóżkami, a potem spało przez całe badanie. Serduszko pięknie biło. Prosiłam lekarza żeby mi zrobił to badanie na przezierność karkową i zrobił mi usg dopochwowo i wymierzył maleństwo (trwało to trochę długo). Powiedział że wszystko jest w normie jakiś niecały milimetr. Dostałam zdjęcie maluszka od tyłu. Już jestem spokojniejsza i szczęśliwa. Następne usg za 35 dni. No i wyniki badań krwi i moczu super! Nie muszę brać żadnych dodatkowych witamin i biorę ostatnie pudełko luteiny.

Do góry