reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Wiecie dziewczyny ja dziś widziałam dzidzię przez moment, ale to już prawdziwy kolos! ma rączki, nóżki, główkę ;-)i kurczę normalnie tak się rozkleiłam! to już człowiek! maleńki czlowiek i rośnie we mnie :-) Boże to takie niesamowite uczucie!
Teraz 27.04 idę na usg genetyczne i mam nadzieję, że nasz "kolosek" okaże się zdrowiuśki jak ryba!
Co do mdłości to ja czasem mam dzień, że nie mam ich w ogóle, a czasem mdli mnie dość mocno. Do tej pory jeszcze nie wymiotowałam.
A dziewczyny czy mierzą Wam na wizytach ciśnienie i jak tak to jakie macie? no ja miałam duże, ale teraz w domu już mam w normie (120/70) , tyle, że mam wysokie tętno (98) . u ginki miałam 92, ale cisnienie miałam 140/92. na nadciśnienie chorują moi rodzice. no ja teraz ciśnienie mam ok, ale martwi mnie to dużawe tętno!

reklama
Dziewczyny gratuluję pięknych i zdrowych maluchów :)
Ja mam usg dopiero 13 maja (w tym test PAPA i przezierność), minely mi mdlosci (to znaczy nie sa juz tak mocne), bardzo pomagaja mi jabłka - mogę je jeść na tony. Ale zauważyłam nowy objaw: płaczliwość. Wzrusza mie wszystko, płaczę a widok wózka sąsiadów stojącego na dole, na myśl o Bożym Narodzeniu w tym roku. Ciotka przez telefon spytała czy mam zajączka na świeta (w święta mnie spytała), a ja na to że mam, takiego zupełnie malutkiego... i oczywiście się poryczałam ze szczęscia jak tylko odłożyłam słuchawke... i tak dalej

Gawit tętno podwyższone spowodowane jest tym, że serce pompuje więcej krwi, bo teraz krew nie tylko Tobie jest potrzebna ;-)

Ciśnienie mam szczegolnie u gina lekko podwyższone. A tak na ogól to normalne.

Co do mdlości: kupcie sobie korzeń imbiru i miód.Obrany imbir (4 plasterki cienkie lub 3 grubsze) zalejcie wrzątkiem i później dodajcie 1,5 łyżeczki miodu. Pyychaaa i na dodatek pomaga na mdłości i zgagę :-) A na noc - pomaga na przeziębienia.

luuuźna, bliźniaki? o jejku ... na USG wyszło mi jedno bojące serduszko, więc tym razem tabletkom się nie udało. z resztą u mnie w rodzinie nie było nigdy bliźniąt więc mało prawdopodobne, aczkolwiek dwa dni temu mi się śniło, że urodziłąm chłopca i dziewczynkę. i cały sen był o tym jak na zmiane karmiłam je piersią

dudziakowa śliczny brzusio. ja jak na moją wczesną ciąże mam podbny. wczesniej miałam troszkę tłuszczyku więc moze teraz jak zaczyna mi rosnąć dzidzia w tempie błyskawicy to tak wypycha, że koleżanki w pracy mówią, że wyglądam jak conajmniej w piątym miesiącu hihihi :)

Ostatnia edycja:
dziś z racji super pogody i ciałka pełnego pozytywnej energii poszłam na zakupy z mężusiem i kupiliśmy zestaw do babingtona. no i sobie troszkę pograliśmy. jak na mój trzeci miesiac ograłam go skocznie 2:1 ( graliśmy 3 x do 15).
a teraz zasłużony odpoczynek w łóżeczku :)

Gawit - ja nie miałam mierzonego ciśnienia jeszcze ;/ a w sumie jestem ciekawa bo zawsze miałam wysokie ciśnienie, tzn mieściło się w normie ale zwykle u lekarza miałam wyższe 140/90, no ale tak działa na mnie biały fartuch niestety :/ W domu nie mam jak mierzyć bo nie mam czym, ale na następnej wizycie spytam o to gina.
Pamiętam że przed samym zabiegiem pobierania komórek miałam tętno 122 :) ale serce mi waliło bo się denerwowałam, ale zaraz anestezjolog mnie zwolnił :)

ja już kupiłam migdały na te moje mdłości i ciekawa jestem czy pomogą...póki co na razie mdłości nie mam :)

Dziewczyny - mam pytanie. Jak to jest z tym zwolnieniem w ciazy. Wiem, ze jest platne 100%, ale liczone jest to z ostatnich 12 miesiecy. Tzn bierze sie pod uwage 12 moich ostatnich wyplat. Czy tak?

Witam dziewczyny!!!
Cieszę się, że u was wszystko w porządku i mogłyście widzieć swoje fasolki. Ja za tydzień idę na usg. Odebrałam dziś wyniki grupy krwi bo nie pamiętałam swojego RH i niestety mam RH- a mój mąż ma RH+. Będzie trzeba badać poziom przeciwciał.
W święta o dziwo mogłam jeść normalnie i nie męczyły mnie nudności:-) A dziś wróciłam do pracy i te 8h było takie długie. No i drzemki nie mogłam mieć - tego mi brakuje i przez to zmęczona jestem.

reklama
No dobra dziewczyny a jak ktoś idzie na zwolnienie po 6 miesiącach pracy a wcześniej się nie pracowało...to jak mogą liczyć z ostatnich 12 miesięcy?
Ja np w ciągu ostatnich 12 miesięcy zmieniłam pracę i w tej drugiej mam wyższe zarobki i szczerze liczyłam na to że będę dostawała na zwolnieniu takie same pieniądze jakie miałam na umowie w pracy. To by było nie w porządku....100 % to 100% a nie jakieś gówniane średnie.... ehhh

Do góry