reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Witam Listopadówki po długiej przerwie ! :-)
Nie było mnie jakiś czas, z uwagi na ślub ( 12.06 )
przez całe zamieszanie i stresy z nim związane - nie miałam nawet chwili aby do Was zajrzeć :-(
ale juz JESTEM :-D

pozdrawiam !

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

A ja jutro do poloznej sie wybieram na wizyte. I nie wiem czy powinnam ale bede mogla miec pobrana krew na te badania by wykluczyc zespol downa i nie wiem czy chce je wkoncu robic czy nie. Na poczatku mowilam ze nie ma mowy i nie zrobie bo tak czy siak dziecko i tak urodze... A teraz kraza mi rozne mysli i nie wiem czy nie chcialabym sie upewnic. Tylko ze wynik moze wyjsc wysoki a wcale dzidzius nie bedzie chory i tylko bede sie stresowac niepotrzebnie. Noi wkoncu dostane wyniki badan z poprzedniej wizyty (8tc) :baffled: Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)
A wy robilyscie te badania?

ja robiłam to badanie. wyszło mi dobrze. zastanawiam się tylko czy w Twoim przypadku nie jest za późno? bedziesz miała test podwójny czy potrójny? bo podwójny robi się do 14 tc (przynajmniej w PL) , a potrójny chyba do 18 tc. poczytaj na necie. chodzi mi o to, że teraz wynik może wyjść Ci duzy, bo dzidzia już spora! i żebyś się niepotrzebnie nie denerwowała. wiadomo, że te wszystkie parametry rosną wraz z maluszkiem. dlatego dowiedz się dokładnie czy nie jest już za późno na takie badanie.

Dziewczyny - RATUNKU!!!!
Doszedł mi już ten detektor tętna ale za nic w świece nie potrafię znaleźć pulsu Maleństwa - tylko swoje (chyba) takie co sekundę... a dzidzi powinno być zdaje się szybsze...
Już nie wiem co mam robić. Macie jakieś metody na podsłuchiwanie dzidziusia? A może to przez ten mój tłuszczyk na brzuchu nie mogę go usłyszeć...
Martwię się czy wszystko w porządku.... W sumie dobrze się czuję ale to mega dziwne nie sądzicie? :-(

hmm mi jeszcze nie doszedł, ale też mam wątpliwości czy uda mi się znaleźć tętno? właśnie przez mój tluszczyk! ginka znajduje od razu, ale ja pewnie będę świrować, bo nie będę umiała znaleźć :)

Hej dziewczyny,
U mnie w kraju "rewolucja", a ja sama. Na pewno widzicie w mediach co sie dzieje w Iranie, wiec domyslacie jaki stres mam gdy zamieszki przenosza sie w okolice mojego domku.
Na szczescie jutro w nocy moj maz wraca z innego miasta. Mam tylko nadzieje, ze szczesliwie dotrze do domu.
Przylaczam sie do zon marynarzy i choc moj maz jest pilotem niestety wiem co to rozlaka. Po slubie maz jezdzil i w miesieczne delegacje, a teraz nawet tydzien jest udreka. choc jezdzi tydzien w tydzien i tylko dwa dni w tygodniu jest wieczorami w domu - jednak strasznie to przezywam. Kazda godzine, ktora spedza w powietrzu ja spedzam wpatrzona w telefon.
Dzidzia czasem sie rusza, a czasem zamiera na kilka dni. Na szczescie juz w poniedzialek bede miala polowkowe usg, wiec dowiem sie czy wszystko w porzadku.
Na razie brzuch idzie mi w gore. To niesamowite, bo jeszcze tydzien temu byl w dole, a teraz sie rozlewa w gore, prawie pod piersi. No i rosnie szybciutko - wlasciwie z dnia na dzien jest wiekszy...
Najgorsze jednak, ze dalej nie moge spac, a wlasciwie to juz chyba nawet nie chce, bo jak przysypiam to od razu mam koszmarne sny. Glownie widze trupy i smiertelne wypadki, brrr... No i te wydarzenia za oknem, ktore transmintuje telewizja na swiecie na pewno nie dzialaja uspokajajaco. Mam nadzieje, ze dzidzia nie urodzi sie znerwicowana.
Gratuluje pannom mlodym. Ja tak milo wspominam pierwsze miesiace po slubie. Mam wrazenie, ze dopiero wtedy tak naprawde zakochalam sie w moim mezu. Szkoda, ze z biegiem lat te motylki w brzuszku na widok ukochanego zamieraja. No ale teraz mamy juz inne motylki w brzuszku, :)
Pozdrawiam was wszyskie i zycze wam wiele spokoju....

strasznie współczuję! oby ta cała sytuacja szybko się zakończyła! moge się tylko domyślać, jaki strach Cię ogarnia! a jeszcze mąż daleko!

Gosia co do laktatorów to ja mam informacje tylko ze słyszenia i właśnie odwrotne niż dziewczyny tu mówią, czyli, że ręczne nie zawsze dają radę z nawałem pokarmu! jednak to nie moja opinia, więc radzę się nią nie sugerować :) ja w każdym bądź razie wstrzymuję się z zakupem laktatora do porodu, bo nie zawsze są one potrzebne, a jednak to spory wydatek.

reklama
Ewelina - dlaczego nie poznałabyś że to tętno dzidziusia?? Do czego to było podobne i czy faktycznie szybciutkie??

Tak jakbym przez chwile slyszala takie stukanie, nie takie jakby z echem jak moje serce tylko takie inne, i duzo szybsze. Ech nie umiem tego okreslic, musisz probowac i bardzo nisko, bo macica nie siega nawet do pepka jeszcze, najlepiej naj maluszek spi to bedzie latwiej. Daj znac jak Ci poszlo

gosziaczekkkkkkk gratulacje:-D pisz jak się czujesz jako mężatka:-p

A ja jutro do poloznej sie wybieram na wizyte. I nie wiem czy powinnam ale bede mogla miec pobrana krew na te badania by wykluczyc zespol downa i nie wiem czy chce je wkoncu robic czy nie. Na poczatku mowilam ze nie ma mowy i nie zrobie bo tak czy siak dziecko i tak urodze... A teraz kraza mi rozne mysli i nie wiem czy nie chcialabym sie upewnic. Tylko ze wynik moze wyjsc wysoki a wcale dzidzius nie bedzie chory i tylko bede sie stresowac niepotrzebnie. Noi wkoncu dostane wyniki badan z poprzedniej wizyty (8tc) :baffled: Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)
A wy robilyscie te badania?

klaudzia... ja specjalnie na to badanie poleciałam do pl....
ale to sie robi od 14 do 16 tyg z tego co wiem...
i nie ma się co martwić , szczerze to jest tylko dla spokoju... jeśli jesz witaminki i odżywiasz się zdrowo... to dlaczego miałoby być chore Twoje dziecko??
a tak wogóle... jeśli już to to jest badanie na wczesne wylkrycie choroby jak i wczesne leczenie... więc tak czy tak nie masz się co martwić....
dzidzia będzie zdrowa.... :tak:

aaaaasiunia witaj wśród nas... mamy termin na ten sam dzień....:tak:
jesteś w 18tyg i 1 dniu prawda??

Ja robiłam badanie prenatalne w 12 tygodnoiu i mój lekarz powiedzieł, że później już się go nie wykonuje. Powiedział mi również, że nawet jak wyjdzie jakaś choroba genetyczna to i tak nie można nic z tym zrobić. Więc w sumie nie wiem po co jest to badanie...

witajcie dziewczynki zostalo mi jeszcze 3 dni pracy do urlopu!!! :-D mam umowiona na przyszly wtorek wizyte do ginekologa na usg i wszystkie badania(niestety ide do jakiegos nowego bo moj zadzwonil i odmowil wizyte z powodu naglego urlopu:wściekła/y:) .
Mial ktos juz robione te usg polowkowe jak to wyglada w Polsce jakie badania robia? Mam tez mozliwosc tego 3D i nie wiem czy sie zgodzic czy majac te 3D dostane film?Zawsze go daja czy to zalezy od lekarza? Bo tylko dla tego filmu bym poszla zeby dziadkom pokazac;-) Wogole sie martwie czy to bedzie dobrze dla maluszka jak zrobie usg 23 czerwca w polsce a potem mam 29 skan w anglii czy to nie zaduzo tego?:confused:

Babeczki a ja mam takie pytanie...otoz co jakis czas boli mnie brzuch jak na @ i ten bol jest casami mocny..ginka mi powiedziala ze tak moze bolec 3-4razy na dobe a mnie czasami boli wiecej..czy was tez tak brzuchy czasami bola??prosze dajcie odpowiedz!

Babeczki a ja mam takie pytanie...otoz co jakis czas boli mnie brzuch jak na @ i ten bol jest casami mocny..ginka mi powiedziala ze tak moze bolec 3-4razy na dobe a mnie czasami boli wiecej..czy was tez tak brzuchy czasami bola??prosze dajcie odpowiedz!
Współczuję bardzo, ale nie znany mi ból brzucha w czasie ciąży - raz jedyny mnie coś "ciągnęło" ale to nawet nie był ból.
Może spróbuj poradzić się innego lekarza....? Lepiej na zimne dmuchać... W końcu na logikę rzecz biorąc to skoro boli i to regularnie tzn że jest jakiś powód....

reklama
mnie tak wogole nie boli, boli mnie tylko jak chce siku a wstrzymam troche ale wiem ze moja siostre w ciazy tak bolalo wczoraj ona jest w 24 tygodniu ale na nia nie ma sie co patrzec bo ona ma cala ciaze od poczatku zagrozona :-(ja ciagle cos boli i krawawi cala ciaze (dodam ze tylko dla tego jeszcze jest w ciazy dzieki lekom z polski na podtrzymanie i zastrzykom bo tu nie podtrzymuja ciazy)

mysle ze powinnas zadzwonic do lekarza i powiedziec ze cie boli czesciej niz 3-4 razy i bedziesz spokojniejsza od tego macie tam ginekologow to kozystajcie ile mozecie ja nie mam sie kogo zapytac :happy2: mam nadzieje ze to nic powaznego!

Do góry