reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Dziunka a może masz jakis fajnych sąsiadów to bys im biszkopt podrzuciła ?? długo się nie piecze a w podzięce dasz kawałek tortu.DASZ RADĘ !zmykamy na spanko bo już marudzi "cyycy chce "....

Pathanka napisałam PW .:tak:
Dziś leniwie zrobiłam naleśniki , ale Antek był zachwycony ;-)
Mama zaczęłaś wielkie sprzątanie dywanów? nasz trzeba wyprać ale to czeka na M. Jutro będziemy jak co roku piec pierniki. Już się nie mogę doczekać:tak:
Cleo nie udało się odstawić piersi?

A to Twoi rodzice i tesciowie też w NO mieszkają?
moja mama przyleciała żeby mi trochę pomóc na początku a teściowie mieszkają tutaj :tak:
Witajcie,
Ania strzeż się dziunka robi wywiad i próbuje najwyrażniej Cię zlokalizować:-DKto wie może chce Was odwiedzić:-D
hahaha ostatnio pisała że mój D przystojny to może go wykorzystać chce ;-):-D:-D:-D:-D (oczywiście żart)
No własnie nic. Odwołujemy. Ja się nie roztroję.
nie przejmuj się u nas raczej też będzie tylko kupny tort dla rodzinki i kawa , bo ja nie mam teraz głowy do tego

ale u nas paskudnie do tego zbliża się sztorm o ogromnej sile :szok: ,160 lat takiego nie było :szok: mam nadzieje że zbyt dużych szkód u nas nie wyrządzi (na szczęście mieszkamy na górce:tak:)

jakby nie mama byłoby kiepsko Kuba jest zazdrosny i czasami nie chce mnie puścić jak mała płacze ale powoli się z nią oswaja i nie ma tragedii ,za to mała jest ciągle głodna i wcina 2 cycki + ok 100ml mm :szok:, za to jak już zaśnie to śpi 4h więc nieźle
właśnie zamówiłam na necie dostawkę do wózka (na razie tą do stania) żeby nie brać na spacer drugiego wózka dla Kuby , bo ostatnio mama go co chwilę niosła na rękach a klocek waży 14kg
jak mi się uda mame przytrzymać do stycznia to będe szczęśliwa :tak: , bo potem powinno być już odrobinkę łatwiej ,bo ten początek to ciężki jest niestety ,pewnie jakbym musiała sama to ogarnąć to bym chodziła ciągle zmęczona a tak to chociaż w miarę wyspana jestem ;-)

Właśnie tego się obawiam. Niestety nie będę miała nikogo pod ręką. M pewnie parę dni będzie a potem załatwię jakieś dyżury:tak:Dziunka , Etna , która chętne?:laugh2:

reklama
Ze mną była teściowa lub mama przez pierwsze 5 tygodni po porodzie bo ja czułam, ze nie mogę dzwigać Olafa. Jakoś mięśnie po porodzie miałam nadwyrężone!
Bez nich byłoby ciężko, ale nie pozwalajcie dziewczyny, żeby wam babcie izolowały starsze dziecko od siebie i maleństwa. U mnie tak próbowały, cały czas zagadywały i szły do innego pokoju i sami się bawili, a potem się okazało, że Olaf jest coraz bardziej zazdrosny...
Trzymam kciuki AniaSm, dobrze, że chociaż wyspana jesteś ;)

Do góry