reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

Ja mialam bardzo podobny bukiet, pieknie sie prezentowal na tle perlowej sukni, duzo zieleni i pieknie wygladaja te galazki zwisajace, duzo lepiej niz takie bukiety ktore trzyma sie do gory:) Jak znajde chwile to tez wkleje zdjecie.
Poki co musze sie zbierac bo ide na babskie ploteczki do kolezanki z bylej pracy, bedzie nas 5 ale tylko 2 wiedza o dzidzi poki co:) Ale bedzie zaskoczenie:)

Wlasnie mi odradzali biale kwiaty... Sama juz nie wiem...

reklama
Apropo wózkó to mi się podoba ten: Maxi Cosi Mura 4# (w czerwonym kolorze). Tylko tak trafić używany, bo jak dla mnie to 2500zł to trochę dużo jak na wózek, a jeszcze bym chciała zainwestować w kołyskę.

Oj mnie tez bardzo.
Ale cos mnie sie wydaje,ze spacerowka niema obnizanego oparcia,przynajmniej tak wyglada.A jesli tylko calosc przechylana to dla dziecka niezbyt wygodne,bo jednak na poczatku maluchowi czesto zdaza sie zdrzemnac.Czesto wychodzi sie z dzieckiem zeby wlasnie swieze powietrze zadzialalo zeby zasnol.
Jesli bedziesz miala okazje widziec na zywo to zwroc na to uwage i daj znac.

Typowa spacerowke mam ale bez obnizanego oparcia byla kupiona wtedy gdy maly juz niespal na podrorku.Taki QUINNY Zapp Buggy (Dorel) Kollektion 2009 Orient - Baby Markt macht den besten Preis ! - QUINNY Zapp Buggy (Dorel) Kollektion 2009 Orient - BABY MARKT Online-Shop | Ihr Babyfachmarkt mit Tiefpreisgarantie! | baby-markt.de pomaranczowy

Śliczna! Problem tylko w tym, że nie mogę mieć bialych kwiatków :-( Bede miala suknie w kolorze prłowym:-( i bialy kolor kwiatow juz nie bedzie pasowac...
Róże nigdy nie wyjdą całkiem białe, one są takie kremowe, ale jest tyle kwiatów i kolorów, że na pewno się na coś zdecydujesz. Będę trzymać kciuki

Jojka, ja biore caly czas witaminy dla kobiet w ciazy i do tego omega 3, ktory znaczenia ma naje=wieksze w pierwszych 3 m-cach. Po wynikach krwi, moze od ok. 20 tyg odstawie witaminy, choc ja jestem w Szkocji, pracuje caly dzien wiec nie mam czasu przygotowywac sobie wartosciowych posilkow codzienie, w sklepach wszystko jest sztuczne wiec balabym sie zdac na wlasna diete:( Ale wszystko zalezy od ciebie. Tutaj u nas zalecaja witaminy do ok. 4 m-ca a nie od 4 m-ca, ale co kraj to obuczaj. Zreszta nawet w Polsce kazdy lekarz powie ci inaczej, decyzje musisz wiec podjac indywidualnie. Jesli juz zdecydujesz sie na jakies witaminy, to kup specjalne dla kobiet w ciazy, bo maja inne dawki niz zwykjle zestawy.
Ja zaopatrzylam sie w polsce w prental juz do konca ciazy.Wsumie pierwsze trzy miesiace zestaw witamin centrum materna bralam co trzeci dziec w pozostale tylko folik.Prental na drugi trymestr to Classic,na trzeci z dodatkiem DHA (omega -3)
Mialam zakazane brac to z omega w pierwszym trymestrze ,ale jak piszesz co lekarz inaczej doradza.
Czuje sie po nich dobrze,biore na noc bo mam pewnosc ze sie ladnie wchlona bo w dzien zdarza mi sie wymiotowac.
Niezdecydowalabym sie na spozywanie witamin tylko z posilkow.Wiadomo niezawsze sa wszystkie,i wystarczajaca ilosc w danym posilku.A te witaminy daja jednak ta pewnosc ze jest pozadana dawka na dzien.

Ostatnia edycja:
Oj mnie tez bardzo.
Ale cos mnie sie wydaje,ze spacerowka niema obnizanego oparcia,przynajmniej tak wyglada.A jesli tylko calosc przechylana to dla dziecka niezbyt wygodne,bo jednak na poczatku maluchowi czesto zdaza sie zdrzemnac.Czesto wychodzi sie z dzieckiem zeby wlasnie swieze powietrze zadzialalo zeby zasnol.
Jesli bedziesz miala okazje widziec na zywo to zwroc na to uwage i daj znac.

Typowa spacerowke mam ale bez obnizanego oparcia byla kupiona wtedy gdy maly juz niespal na podrorku.Taki QUINNY Zapp Buggy (Dorel) Kollektion 2009 Orient - Baby Markt macht den besten Preis ! - QUINNY Zapp Buggy (Dorel) Kollektion 2009 Orient - BABY MARKT Online-Shop | Ihr Babyfachmarkt mit Tiefpreisgarantie! | baby-markt.de pomaranczowy

Spacerówka bardzo ładna, a odnośnie tego wózka to poszukam i zobacze, jak coś to dam znać. Tylko to byłoby dziwne gdyby taki wózek tzn za taką cenę nie miał podnoszonego oparcia. Moja ciotka kupiła taki bez podnoszenia i się umęczyła, ale ona płaciła za nowy wózek 900zł.

Spacerówka bardzo ładna, a odnośnie tego wózka to poszukam i zobacze, jak coś to dam znać. Tylko to byłoby dziwne gdyby taki wózek tzn za taką cenę nie miał podnoszonego oparcia. Moja ciotka kupiła taki bez podnoszenia i się umęczyła, ale ona płaciła za nowy wózek 900zł.
Ja z tego co wyczytalam to ma regolowana,ale niewiem wlasnie czy niecaly fotelik,mnie bardziej interesuje zeby bylo obnizane oparcie.

Ja z tego co wyczytalam to ma regolowana,ale niewiem wlasnie czy niecaly fotelik,mnie bardziej interesuje zeby bylo obnizane oparcie.

Ten wózek trzebaby było na żywo zobaczyć.

Ten jest też fajny, taki "obcy":
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: CASUALPLAY S4 spacerowy + gondola MAKO>

Ten trochę tańszy, ale też fajny, nowość 2009:
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: BOLDER SD głęboko-spacerowy z torbą Nowość 2009>

To jest ta strona z wózkami:
..:: BOBO W

dla mnie niepokojące jest w tych wózkach to że dziecko przy dłuższych nóżkach nie ma na czym ich oprzeć

dziewczyny wybierając wózki najpierw sprawdzajcie czy dziecku będzie wygodnie czy będzie miało dosyć miejsca na swobodne proste leżenie
dmuchane cztery koła w głębokich o wiele lepsze mniej wytrząsą dzidzie i Wam będzie się lepiej prowadziło
trzy-kołowe są bardzo niestabilne
teraz jest ogromny wybór firmy wymyslają różne gadżety i są naprawdę śliczne

tylko aż mi serce ściska jak widzę miesięczne dzieci ściśnięte i krzywo ułożone w super nowoczesnych wózkach
albo zwisające nóżki uwierzcie że to niewygodne
i niezdrowe dla rozwoju dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry