reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witajcie, u nas za to słońce śliczne :)
poczekam aż pralka wypierze i idziemy po zakupki.
Anawawka a do kiedy masz czas na zastanowienie sie nad operacja? kiedy lekarze chca robic? szkoda takiego małego dzieciaczka!!!

reklama
Anawawka - a co tam z serduszkiem sie dzieje?

U nas tez deszczowo ale na dworek sie przejdziemy, o ile nie bedzie padac.

Ewelia - mamy dziurę w sercu, fachowo zwie się asd2, czyli ubytek przedrody międzyprzedsionkowej- w zależności od wielkości, umiejscowienia i przecieku stosuje się dwie metody zamknięcia albo operacyjnie , albo stosując zapinki / najpopularniejsza amplatza /. To tak w skrócie.
Martolinka - właśnie jesteśmy w trakcie myślenia, pan profesor, który trochę nam rozjaśnił będzie dopiero 29 kwietnia dostępny prywatnie. Do tego czasu jeszcze chcę się pokonsultować z innymi. Na dzień dzisiejszy operacja nie jest aż tak pilna, ale ... dziura się sama nie zarośnie - chyba że będzie cud - za duży przeciek i niestety dziura też sporawa, bo +-1,4 cm, a cała przegroda ma 3 cm.:szok: ( tak odczytałam z echa, bo oczywiście opis to tylko jakieś nieznane literki i cyfry ).
Zapinka jest wszczepiana ludziom i dzieciom od 1996 r na świecie , u nas od 1997 , więc to świeża sprawa i ... moja wiedza na jej temat jest znikoma.:baffled:
Dziunka - ja chcę ciepła i słoneczka ;-) u nas dopiero się przejaśnia.

u nas dzisiaj tez sloneczko ale wieje:( kolo 13 jedziemy do kolezanki Kubusia:) trzeba po drodze tylko po prezent skoczyc bo za kilka dni konczy dwa latka:-)

anawawka biedna Gosia:( ach :( zastanow sie na spokojnie co i jak;-)
najwazniejsze, ze nie musisz od razu podejmowac decyzji. Bedzie dobrze;-)
mama haha juz widze jak Go puszczasz samego:D nawet jakby chcial;)

Wlasnie Kuba probuje zasnac ale cos mu nie idzie:/

u nas dzisiaj tez sloneczko ale wieje:( kolo 13 jedziemy do kolezanki Kubusia:) trzeba po drodze tylko po prezent skoczyc bo za kilka dni konczy dwa latka:-)

anawawka biedna Gosia:( ach :( zastanow sie na spokojnie co i jak;-)
najwazniejsze, ze nie musisz od razu podejmowac decyzji. Bedzie dobrze;-)
mama haha juz widze jak Go puszczasz samego:D nawet jakby chcial;)

Wlasnie Kuba probuje zasnac ale cos mu nie idzie:/

haha polaa tobołek z jedzonkiem na droge i narazie :D ehhhhh a mój tez ma kłopoty ze snem. Pospał ledwo godzinke jeszcze z przerwą no i koniec ;/ Wstał juz....ciezki dzien bedzie pewnie przez to..... no chyba ze po obiadku jeszcze jedna godzinke dośpi.

a my po spacerze :) 2 godziny na nóżkach i padł zajączek :) pogoda cudowna, na molo sporo ludzi aż chce się żyć :)
Mama moze Marcel jeszcze zasnie
anawawka moze ten profesor cos wymysli

Anawawka - pytałam bo mojego brata synek miał dziurke w serduszku (a własciwie to dziure bo szmery bylo słychac gołym uchem jak sie przystawilo do klatki piersiowej). Miał operacje w wieku 4 miesiecy, było troche komplikacji ale to z powodow zaniedban personelu i troche bledu lekarzy) ale pozatym w kilka tygodni doszedl do siebie. Dzis ma 4 latka i łobuzuje na całego. Był operowany w Warszawie w Centrum Zdrowia Dziecka. Jak bys chciala to bym sie mogla zapytac czy maja jeszcze namiary na profesora ktory ich prowadził. Trzymam kciuki za Was.

U nas słonko wyszło jak wrocilismy ze spacerku, ale nic straconego - pojdziemy drugi raz. Teraz mały spi.

Dziunka - a jak z Twoją dietką??:-)

reklama
Hey kobitki! Mału śpi już od godziny, ja po obiadku, mąż oddelegowany do pracy, podłogi umyte i kawka wypita. Czegóż chcieć wiecej :))) Później wyskoczymy na spacerek :)))

Ananawka mam nadzieje, że spotkanie z profesorkiem troche wyjaśni cała sytuacje i będziecie dokładnie wiedzieli co i jak...

Do góry