reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
:)kira trzymam kciuki za Twój obojczyk :)
a ja dzis wybrałam sie kupic sobie pirscionek w imieniu meza z okazji zabka Antosia , bo do tej pory się nie doczekałam :)
i kupiłma sobie mega wielki bursztyn :) i od razu nastrój lepszy :) kobieta to wbrew pozorom prosty mechanizm :p

ja iestety tez na slodycze sie kuszę czasem:-( ale staram się ograniczać

Ja mam doła, bo mój Kuba się do przedszkola nie dostał :-( jest 58 na liście rrezerwowej. Nie ma najmniejszych szans. Do samych 3-latków nie dostało sie ponad 100 osób tylko w tym jednym przedszkolu

Ja mam doła, bo mój Kuba się do przedszkola nie dostał :-( jest 58 na liście rrezerwowej. Nie ma najmniejszych szans. Do samych 3-latków nie dostało sie ponad 100 osób tylko w tym jednym przedszkolu

o dzizas

kilolek próbuj dalej, złóż dokumenty gdzies jeszcze

W niedziele odwiedziala mnie moja babcia z dziadkiem i moi rodzice. Sama namawialam babcie na wityte a potem szybko zalowalam:szok:.
Dowiedzialam sie, ze
1) Alankowi brak krzepy, bo powinnam juz mu wprpwadzac pokarmy bo cyc za malo(szybko powiedzialam co o tym mysle:tak:),
2) ze blady bo z nim nie wychodze(a ja wychodze, a blady bo taki jego urok-po mamusi ;-) ),
3) ze krzywy, bo trzyma glowke w jedna strone:szok:(moja babcia chyba juz slepa, bo Alanowi glowa chodzi na wszystkie strony. Owszem byl maly problem z nia, ale na poczatku lutego, jak mial 3miesiace!),
4) ze slaby, bo glowke slabo trzyma...ale ze sam juz siada to nie widziala ;-),
5) ze spaniem to tak nie moze byc! Jak go nareszcie ochrzcimy to nie bedzie problemu :sorry2:(bo dopiero bedziemy chrzcic 28maja, bo moj brat co ma Alana trzymac do chrztu przyleci wtedy z Irlandii, i moja kuzynka co ma byc chrzestna bedzie miala akurat wolne. Wczesniej nie mozna bylo znalezc terminu co pasowalby im oboje, bo brat za granica a kuzynka na statku plywa i co 2 tyg schodzi na lad)

Acha, i moja babcia inaczej do maluszka nie mowi jak maly albo Lalane:baffled:k. Jak Macius uslyszal tego "lalanka" to pobiegl pedem do babci i klocil sie zawziecie, ze jego brat to nie zaden lalanek tylko Alanek! Ze tak ma na imie. Babcia probowala sie tlumaczyc, ze on taki ladny jak laleczka dlatego to lalanek, a maciek az furii dostawal:tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2: Ale bronil brata:-D
Tak jak widzicie, moje dziecko jest jakies "niedorobione" wg babci:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A w dodoatku, moja babcia Alanka pierwszy raz widziala w lutym, teraz drugi raz, a ostatnio przy mojej mamie tlumaczyla swojej znajomej, ze on juz wychowala swoje dzieci i wnuki, a teraz wychowuje prawnuki:szok::szok::szok: Brak slow...
Nie ma jak rodzina;-)
co za babsko!:angry: sorry, to Twoja babcia, ale jakaś nawiedzona kobieta, przecież 6 miesięczne dziecko nie wsiądzie na rower i nie pojedzie do sklepu po gazetę:crazy:
Co Ona powiedziałaby o moim szkrabie? Że za chudy, bo co? Że nie siedzi, bo co? a i Patryk jest blady, też uważam, że po mamusi, bo ja jestem blada.
Mam taką "mądrą" kuzynkę, co mówi jak to jej dziecko dało w kość, a tak naprawdę w ogóle się nim nie zajmowała, bo miała opiekunkę. Gadka w stylu Twojej babci, co niby swoje dzieci, wnuki i prawnuki wychowała.
No ale cóż, to babcia, swoje lata ma i coś w głowie mogło jej się pomieszać.

reklama
Madziek głosik oddany :-) powiedz jak zdrowie Twojego maluszka ??Bo ja nie zawsze na bieżąco...
Dziękuję Ci bardzo za głos :-D
Patryk rośnie w oczach, ostatnio w ciągu miesiąca przybrał nam ponad kg, teraz waży 5200, mało jak na prawie 6 miesięcy, ale wygląda fajnie, pulchniutki się zrobił, tzn dupcia, nóżki, klata mu rośnie, robi się chłop. Chodzę z nim często do naszej Pani Dr, bo ze względu na to zapalenie płuc i to, że wcześniej mało przybierał, ona chce go często widzieć i sprawdzać wagę i słuchać. Strasznie żałuję, że wcześniej tak długo chodziliśmy do tego pieprzonego Bednarskiego-konowała nad konowałami!!! Nie mielibyśmy takiego problemu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
Ja nadal jak myślę o tym przez co przeszliśmy to płacze, siedzi to jeszcze we mnie, pewnie z czasem minie, bo mam moje szczęsie i co dzień mówię mu jak strasznie go kocham, a pewnego dnia usłyszę od niego Mamo Kocham Cię!!! :-D czekam :p
Buziaki Kochana i dzięki za zainteresowanie:)

Do góry