E
etna36
Gość
dziś mateuszek kończy 3 miesiące
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gabrysia też nie chce smoka. Mam 5 sztuk różnego rodzaju i nic. Najgorsze, że nie chce też butli a ja w maju muszę wrócić do pracy... Nie wiem jak ją nauczyć do tej butelkiZdecydowanie te z 3 grudnia tez !!!Moja jak wstaje rano ok 8.30 to idzie spac o 22.30 w porywach do 23, a w ciągu dnia to śpi tyle co przy cycusiu i ewentualnie na spacerze, ale jak byl mróz to drzemala ze 3x po 10 min, marudziła i najchetniej wisiałaby przy cycu non stop
. Dobrze, że już troche cieplej i na dwór wypełzamy, ufff
A na dodatek nienawidzi smoka-uspokajacza. Mam 3 róznego rodzaju i na każdy reaguje tak samo, czyli wypycha jezyczkiem, krzywi się jakby z piołunem były albo żuje, dosłownie tak mieli dziaslami, pare sekund i na koniec wypluje i tak hehe... ponoć ma to po mamusi
no cóż, hehe
Współczuję. Pobróbuj zrobić mu kilka razy dziennie masaż brzuszka - instrukcje jak go robić znajdziesz w internecie. Ważne jest aby zrobic masaż przed atakiem kolki. Mnie pomagały też krople espumisan.ech a mojemu wlasnie zaczely sie kolki i suszarka poszla w ruchmasakra sajgon i nie wiem co jeszcze
![]()
Wszystkiego dobrego dla Was :-) ale przede wszystkim dużo zdrówka, miłości i radości ze wspólnie spędzonych chwildziś mateuszek kończy 3 miesiące
Gabrysia też nie chce smoka. Mam 5 sztuk różnego rodzaju i nic. Najgorsze, że nie chce też butli a ja w maju muszę wrócić do pracy... Nie wiem jak ją nauczyć do tej butelki![]()
to będzie jadła kaszki, zupki itp., czyli jedzonko w miarę stałe a mleczkiem nakarmisz przed i po pracy
ja też tak się leczyłąm z kataruwyjatkowaonaa na katar posmaruj sobie nosek i pod noskiem mascia majerankowa - stosowalam sama i dzieki temu udalo mi sie zasnac w nocy :-) na nadmiar krwi niestety nie mam pomyslu ;-)
a mial wczesniej kolki czy to tak nagle?
kurcze sama nie wiem czy to kolkaryczy jak ma zasnac, no normalnie na caly blok, i ma takie nieskoordynowane ruchy raczkami i nozkami, ogolnie wyglada jak na haju
moze macie jakis pomysl co t moze byc? wezwalam pediatre, moze ona mi cos powie
a zasypia teraz tylko przy suszarce
![]()
A z kim twoja mama zostawia małegoDokladnie tak robi moja mamaMilek na butle nie chce nawet spojrzec. Choc ten sposob nie jest tak do konca dobry, bo jak on przez 6 godz dziennie nic nie pije to jak mama wraca z pracy to on tylko krzyczy o piers, taki jest spragniony. Nawet z lyzeczki nie chce, chyba ze go sie da oszukac, ale juz coraz rzadziej sie da
![]()
A z kim twoja mama zostawia małego