reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

dziś mateuszek kończy 3 miesiące
Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Mateuszka i mamy
3.jpg

reklama
Zdecydowanie te z 3 grudnia tez !!! :happy2: Moja jak wstaje rano ok 8.30 to idzie spac o 22.30 w porywach do 23, a w ciągu dnia to śpi tyle co przy cycusiu i ewentualnie na spacerze, ale jak byl mróz to drzemala ze 3x po 10 min, marudziła i najchetniej wisiałaby przy cycu non stop :szok:. Dobrze, że już troche cieplej i na dwór wypełzamy, ufff :-D:-D:-D A na dodatek nienawidzi smoka-uspokajacza. Mam 3 róznego rodzaju i na każdy reaguje tak samo, czyli wypycha jezyczkiem, krzywi się jakby z piołunem były albo żuje, dosłownie tak mieli dziaslami, pare sekund i na koniec wypluje i tak hehe... ponoć ma to po mamusi :-D no cóż, hehe
Gabrysia też nie chce smoka. Mam 5 sztuk różnego rodzaju i nic. Najgorsze, że nie chce też butli a ja w maju muszę wrócić do pracy... Nie wiem jak ją nauczyć do tej butelki:zawstydzona/y:
ech a mojemu wlasnie zaczely sie kolki i suszarka poszla w ruch:baffled: masakra sajgon i nie wiem co jeszcze:baffled:
Współczuję. Pobróbuj zrobić mu kilka razy dziennie masaż brzuszka - instrukcje jak go robić znajdziesz w internecie. Ważne jest aby zrobic masaż przed atakiem kolki. Mnie pomagały też krople espumisan.

dziś mateuszek kończy 3 miesiące
Wszystkiego dobrego dla Was :-) ale przede wszystkim dużo zdrówka, miłości i radości ze wspólnie spędzonych chwil:-D

Miłego weekendu życzę

Gabrysia też nie chce smoka. Mam 5 sztuk różnego rodzaju i nic. Najgorsze, że nie chce też butli a ja w maju muszę wrócić do pracy... Nie wiem jak ją nauczyć do tej butelki:zawstydzona/y:

to będzie jadła kaszki, zupki itp., czyli jedzonko w miarę stałe a mleczkiem nakarmisz przed i po pracy

to będzie jadła kaszki, zupki itp., czyli jedzonko w miarę stałe a mleczkiem nakarmisz przed i po pracy

Dokladnie tak robi moja mama :-D Milek na butle nie chce nawet spojrzec. Choc ten sposob nie jest tak do konca dobry, bo jak on przez 6 godz dziennie nic nie pije to jak mama wraca z pracy to on tylko krzyczy o piers, taki jest spragniony. Nawet z lyzeczki nie chce, chyba ze go sie da oszukac, ale juz coraz rzadziej sie da :-D

a mial wczesniej kolki czy to tak nagle?

kurcze sama nie wiem czy to kolka:baffled: ryczy jak ma zasnac, no normalnie na caly blok, i ma takie nieskoordynowane ruchy raczkami i nozkami, ogolnie wyglada jak na haju:cool: moze macie jakis pomysl co t moze byc? wezwalam pediatre, moze ona mi cos powie:cool: a zasypia teraz tylko przy suszarce:wściekła/y:

kurcze sama nie wiem czy to kolka:baffled: ryczy jak ma zasnac, no normalnie na caly blok, i ma takie nieskoordynowane ruchy raczkami i nozkami, ogolnie wyglada jak na haju:cool: moze macie jakis pomysl co t moze byc? wezwalam pediatre, moze ona mi cos powie:cool: a zasypia teraz tylko przy suszarce:wściekła/y:

No widzisz, to masz to co ja przez ostatnie 3 dni, dwa dni pod rzad sie darla, a wczoraj caly dzien sie usmiechala ale WOGOLE nie spala :baffled: A dzis wszystko wrocilo do normy :sorry2:

Dokladnie tak robi moja mama :-D Milek na butle nie chce nawet spojrzec. Choc ten sposob nie jest tak do konca dobry, bo jak on przez 6 godz dziennie nic nie pije to jak mama wraca z pracy to on tylko krzyczy o piers, taki jest spragniony. Nawet z lyzeczki nie chce, chyba ze go sie da oszukac, ale juz coraz rzadziej sie da :-D
A z kim twoja mama zostawia małego

reklama
Do góry