reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mi poszli na rękę i dali wszystkie dokumenty dzidziusia żebym poszła sama zapisać.Tylko nie wiem w jakim czasie trzeba...

Na razie jestem sama w domu pozniej ma przyjechać tesciowa , mąż niestety musiał już dziś isć do pracy..

Dziewczyny dzięki za wspieranie moze się uda bez butelki...Zadzwonie do przychodni i wszystkigeo wypytam..

Idę się zdrzemnąć póki mały śpi zajrze pozniej:-)

Buzka trzymajcie się:-)

Cleo a jak karmisz? Probowalas na lezaco, na boku? Mi tylko tak za pierwszym razem wychodzilo :tak:

reklama
Moja tesciowa wszystkie dzieci (cala szostke) urodzila naturalnie, kazdy z nich byl powyzej 4kg, a moj mezus 4900g - najwiecej i urodzila go w pol godziny od pierwszych skurczy :-D Jej corka tak samo, swoja czworke dzieci rodzila naturalnie, a kazde takze powyzej 4kg i tez nie miala cesarek (najmlodsza ma 5 lat). Wiec nie wiem wlasciwie jak to dokladnie jest.

mysle ze patrza tez na budowe ciala kobiety, zwlaszcza miednice, moze twoja tesciowka ma budowe ciala w sam raz do rodzenia dzieci;-)

Cześć dziewczyny! Wiadomość od IzaBK "Miałam w nocy akcje co 4min. Na porodówce skurcze zanikły. Przez cukrzycę nie chcą mnie wypuścić. Jak dziś sama nie urodzę jutro będą indukować"

Hej mamusie.Nie dam rady nadrobić forum:-(Czasu ledwo mi na spanie starcza.Mały kiepsko chce ssać pierś.Istny cyrk.Dziś męża chyba wyśle po laktator i butelkę bo ja rady psychicznie nie daje z tym karmieniem.Płacz , płacz i jeszcze raz płacz:-(
jak macie jakieś dobre rady to chętnie wysłucham bo się załamuję powoli że nie potrafię nakarmić porządnie dziecka:-(a ja myślałam że to takie proste....
Kochana! Uratuje Ciebie spokój (wiem wiem- łatwo mi mówić...)... Nie poddawaj się, ale też nic na siłe.
To, że płaczesz i uważasz się za złą matkę- to chyba całkiem normalne. To chyba depresja dnia 4.... coś na styl tej "7cm"...

Mój ginekolog na szczęście jest megaaaa delikatny. Dlatego też, nie zamieniłam go na żadnego innego, chociaż w tej ciąży byłam u mega zachwalanego ginekologa z Żelaznej - jak mnie zbadał...............................................ja to ja, ale mój syn, przez dłuższy czas po wizycie i już w trakcie nie mógł się uspokoić (lekarz zachwiał mu wewnętrzny brzusiowy spokój). Mój ginekolog za każdym razem, gdy mnie bada przeprasza mnie, mówi "Uleńko, rozluźnij brzuszek" itd... Na moje nieszczęście nie pracuje już w szpitalu, pomimo tego, że jest lekko po 40, miał już dość :tak:
Obawiam się jednak, że jak zacznę rodzić badania w szpitalu już nie będą takie przyjemne, a wrecz jestem tego pewna. Na wizycie z położną w szpitalu miałam przez nią dotknięty brzuch - BOLAŁO!!!!!!!!! Ja jestem mega delikatna i tu jest mój problem!

Pamietam ze jak chodzilam w pierwszej ciazy to kazde badanie bylo bardzo bolesne. Jak sie pozniej okazalo to chodzilo o to, ze bylam w srodku bardzo sucha i mialam ogolne podraznienie, potem doszla grzybica pochwy itd. A teraz wlasciwie badania nie odczuwam - nieprzyjemne owszem, ale nie bolesne. Chyba zalezy od lekarza :sorry:

Cześć dziewczyny! Wiadomość od IzaBK "Miałam w nocy akcje co 4min. Na porodówce skurcze zanikły. Przez cukrzycę nie chcą mnie wypuścić. Jak dziś sama nie urodzę jutro będą indukować"

No to trzymamy kciuki!!! Dziekujemy za info ;-)

Kiragold moze ona tak, ale jej corka to do tej pory nie wiem czym rodzila :-D chudzinka taka :-D Dlatego balam sie jak jasna cholera ze moje malenstwo odziedziczy wage po tatusiu, ale jedno szczescie nie, i raczej na 3500g sie zatrzyma :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Moja tesciowa wszystkie dzieci (cala szostke) urodzila naturalnie, kazdy z nich byl powyzej 4kg, a moj mezus 4900g - najwiecej i urodzila go w pol godziny od pierwszych skurczy :-D Jej corka tak samo, swoja czworke dzieci rodzila naturalnie, a kazde takze powyzej 4kg i tez nie miala cesarek (najmlodsza ma 5 lat). Wiec nie wiem wlasciwie jak to dokladnie jest.

A jak tam z waszymi cycuszkami? ;-) Bo moja lewa piers od wczoraj zyje wlasnym zyciem. Dziewczyny ktore juz karmily to wiedza jakie to uczucie jak jest nawal pokarmu, to ja to mam tylko w lewej piersi :eek: i juz teraz :szok: boli mnie strasznie, mam ochote przystawic jakiekolwiek dziecko do piersi zeby miec ulge, albo uzyc odciagacza, ale szkoda mi tracic mleczka mojej coruni. Masuje, masuje i masuje, i mam wrazenie ze robi mi sie w jednym miejscu zastoj jakis, a mleko leci przy byle okazji :sorry: Masakra jakas :no:
kochana masz tu watek
https://www.babyboom.pl/forum/listopad-2009-f289/karmienie-piersia-32256/index5.html nasz o karmieniu i jak napiszesz tu nie zniknie wśród tych naszych postów i napewno mam ktoraś ci pomoze a z tego co wiem nie wolno masowac piersi bo zanikaja kanaliki mlekowe ...

oo Iza nastepna a miala do 1 czekac hehehe

zaraz na TVN wlasnie o dzieciach powyzej 4kg i CC

Do góry