reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Witam, jestem w 6 tygodniu ciąży, na szczęście nie wymiotuję, chociaż mam nudności czasem. Moje piersi są za to są tak czułe na dotyk i wielkie:szok:. Czasem boli mnie brzuch, ale rzadko, szczególnie jak się zmęczę, senna też jestem, tylko nie mam czasu spać w dzień.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja, oprócz jednego wielkiego "wkurwu" na lepszą połowę, mam w miarę light :), mdłości jedynie gdy jestem głodna i nie zjem od razu (czyli średnio raz na 3-4 godziny), zgaga była ale minęła, ból piersi - zrobiły się ogromne, nie wiem jak to dalej bedzie bo normalnie mam 75C, wczoraj kupiłam 80D i czuje że jest ciasny - czasami uderzenia gorąca, czasami pobolewania w brzuchu i te osławione gazy - z dołu i góry (to jest aż krępujące). No i jak jestem zmęczona i nie położę się do łóżka natychmiast to kręci mi się w głowie. Jutro o 12.00 mam kolejną wizytę - zobaczymy czy maluch rośnie, jak rośnie i czy wszystko gra :)

Przez gazy czuję się tak okropnie... Ale na szczęście mija. Mój sposób na gazy: nie mówić w trakcie jedzenia, pić małymi łyczkami i nie jeść fasoli, kapusty, brokuła, papryki, czyli wszyetkiego co jest "wiatropędne". Pomaga. No i piję herbatki miętowe. Pomagają.

oj dziewczyny , mnie męczą mdłości i mam straszną zgagę , a teraz czekała mnie podróż dwudniowa:-( (wracałam do kraju na święta) i strasznie się bałam jak to zniosę , do tego ciągle jestem głodna i to sikanie , ale na szczęście podróż mineła :-)całkiem nieźle , najgorzej było rano jak wyjechaliśmy i na drugi dzień jak już zbliżaliśmy się do naszego miasta, no i dzisiaj od rana czuję że wraca do mnie zgaga ,ale jakoś to przeżyje , jutro pierwsze usg nie mogę się doczekać :tak:,
miłej niedzieli

Miran a Ty gdzie mieszkasz ze u Was juz tak cieplo?
pozdrawiam
hej oliwka, ja mieszkam w Iranie i u nas temperatury powyzej 20 stopni juz od miesiaca, ale szczerze wam zazdroszcze polskiego klimatu, bo ja upalow nie znosze ( a juz wkrotce sie zaczna ), ale kocham ten kraj, wiec tak sie zlozylo, ze tu zostalam...

co terminow naraodzin to zalezy od dlugosci cyklu, jakbym miala okres co 28 dni to mialabym rodzic 1.11, a poniewaz mialam co 30 dni to lekarz wyliczyl 7.11 ( niezla roznica nie? )

hej dziewczyny:)
Pyszczku ja nie mam krawiaka, przynajmniej tak twierdzi lekarz( a miałam już tyle usg, ze chyba by zobaczył), generalnie nie powiedział skad miałam plamienia. Oczywiście gdy plamienie wystąpiło, to pierwsze co zrobili, to sprawdzili czy nie mam krwiaka. Leżałam z dziewczyna, która miała i lekarz był dobrej mysli. Także Ty tez badź. Wiem, że ciężko tak leżeć jak taka pogoda, ale jednocze się z Toba:-) Dziś od prawie 2 tyg wyszłam do koscioła, na szczescie dobrze się czuję. Jutro usg, trzymajcie kciuki, żeby było dobrze:-) Moja ciąża jest trochę młodsza niz na suwaczku, termin mam na 10.11. Wyjatkowo ustalony z usg. Teraz co badanie ten trmin się zmienia, ale lekarz powiedzial, ze liczymy na 10.11. Tłumaczył, że w (chyba) w 7 tyg usg pokazuje najdokładniej termin porodu. Wiekszość ma łatwiej, bo z @, no ale ja muszę byc inna;-)
Pozdrawiam z krainy łóżkowa:)

Hejka kochane!

Ja zaraz idę do Kościoła. Nie lubię tam chodzić :-( wierzę w Boga, ale nie cierpię Kościoła jako instytucji! takiego zakłamania i hipokryzji jak tam panuje to nigdzie nie widziałam :szok: ale , że Niedziela Palmowa , mama w szpitalu u brata, więc zostałam wydelegowana do pójścia z palmą.
Wiecie co ja na serio wierzę w Boga i wszystko co z Nim związane, ale po prostu jak mam iść i słuchać ględzenia jakiegoś księdza to aż mi się odechciewa :-(
dziwne no nie?

miran eh a ja kocham upały! najchętniej zamieszkałabym gdzieś, gdzie cały rok jest ciepło :-) tyle, że w tym roku, jak będę w ciąży i będzie upalne lato to nie wiem czy aż tak będzie mi się podobać ;-)

Zmykam! Miłej niedzieli!

reklama
aha i dziś od rana świruję, bo mnie nie mdli!
Matko jaka ja jestem dziwna :szok: jak mdli to niedobrze, jak nie mdli to jeszcze gorzej :szok: na szczęście kręgosłup nie boli, więc nie zamartwiam się aż tak bardzo, bo mam świadomość, że mdłości jednego dnia są, a drugiego może ich nie być ;-)

Do góry