reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

Cześć Kochane!
Dawno mnie nie było i tylko na minutkę zaglądałam bo czasu na pisanie brakowało. Weekend z piekną pogodą i z domku nas wywiało. Hm.. Cały czas się bałam że urodze za wcześnie a juz w zeszły wtorek mój gin powiedział że teraz to juz jest bezpiecznie i mogę rodzić. A tu nic... Czuję się coraz lepiej... W sobotę poszliśmy za namową znajomych na koncert wqarszawskich artystów :-D. Normalnie nasmiałam się tak że juz kliczyłam że przez noc powiększymy rodziną a tu nic! Oczywiście nie śmiałam się z powodu tak wysokiego poziomu artystycznego tylko z kometarzy mojego małżona który na ten szoł poszedł tylko ze względu na mnie i krótko mówiąc był tam za karę:tak:. Zaczeło się na parkingu siedzieliśmy w samochodzie i czekaliśmy na resztę gromady, a tam wyciecki z domu spokojnej starości podjeżdzają autokarami średnia wieku 65 lat:tak:. Kabaret normalnie... Potem okazało się że siedzimy w pierwszym rzedzie dosłownie na scenie a artyści przygotowali się na występ interaktywny :baffled::-D:-D. Chwile grozy przezyłam, ale z drugiej strony ostatnia szansa na długi czas żeby się wyrwac gdzieś bez dzieci...
A w niedzielę spacerek do parku Miki wyszalał się za wszystkie casy. U nas jest super las w którym jest kapliczka maleńka O 13 msze w lesie się odbywają. A obok leśna szkółka z super placem zabaw, stawem, konikami i fantastycznym parkiem linowym. W szkole można kupić gorące napoje. W niedzielę siedzieliśmy sobie w tym parku z gorącą herbata patrzyliśmy na naszego synka, drugi dzidziuś kopał. I doszłąm do wniosku że do szczęścia człowiekowi nic więcej nie portzreba.... Naprawdę wszystkie lęki i troski gdzieś daleko uleciały i akumulatory naładowane....
Dziewczyny już niedługo te wszystkie dolegliwości się skończą a na zgagę polecam płatki migdałów i herbatę z imbirem... o sodzie nie słyszałam.
Pozdrawiam Was :*

reklama
Cześć dziewczęta!
Ja właśnie wróciłam z wycieczki na pocztę,po prostu poczta w moim rejonie,to istny koszmar,brak klimatyzacji dał mi się tak we znaki,ze spociłam się jak świnka,na dodatek tam zawsze są kolejki i jeszcze pani skończyła zmianę więc było tylko jedno okienko czynne:szok:.Dałam radę,ale prosto wróciłam do domu,bo juz nie miałam siły na dalszy spacer,mamy piękną wprawdzie jesień,ale za gorąco jak dla mnie:-(
Ale,chciałam się właściwie pochwalić piatkową wizyta u Anety23 (mam nadzieję,ze mogę),dziewczyny jak byście potrzebowały dekoratora wnętrz, to polecam Anete,naprawdę mieszkanko bardzo ładnie uządzone, pogratulować, pokój chłopców piękny,aż trudno uwierzyć,ze sama to wszystko zrobiła:szok::-). Napracowała się bardzo,ale efekty sa rewelacyjne:-)
Anetka zreszta też bardzo ładnie wyglada jak na te wszystkie kłopoty z ciążą i opiekowaniem się Kubusiem. Dobrze,że teraz ma wsparcie M,to może naprawdę sobie leżeć i odpoczywać.
Co do męczacej zgagi dopisuję się do dziewczyn,które to mają,najgorsze są noce,niby staram się nie jeść niczego duzo,a własciwie prawie nic pod wieczór,to i tak męczy,bardzo dokuczliwe i bolesne to jest,a mleko juz też nie pomaga:-(
Też odczuwam kłucie,takie lekkie,nie wiem tylko jak odczuwać skurcze macicy,czy ona juz trenuje,czy nie,bo zostały zaledwie trzy tygodnie:szok:.
Nic, za tydzień idę do gina,to zobaczymy.
Oczywiście mi się kichło i jak zwykle pęcherz nie wytrzymał:wściekła/y:,a przed chwila wylałam na siebie sok z marchewki i musiałam ściągnąć koszulkę,a teraz to juz muszę się cała przebrać:crazy:,czy wy tez tak macie:-(.Uciekam, pozdrawiam was serdecznie i trzymajcie się,jeszcze trochę i będą inne dolegliwości:-)

Oj Gabi ja też tak mam... Jak kicham to normalnie od razu do przebrania i pod prysznic, chyba kupię sobie pampersy:-(. W poprzedniej ciąży to mi się nie zdarzało, tylko zaraz po porodzie, a teraz... Poza tym ciągle się przebieram, bo jak coś robię w kuchni to na bluzkach, na brzuchu mam przegląd dnia, za bardzo ten brzuszek wystaje:tak:. Pozdrawiam wszystkie mamuśki!

Dorinka planuję chrzciny ponieważ chrzestny mieszka w Norwegi i w te święta będzie w Polsce a niestety na Wielkanoc( tak jak ja planowałam ) go nie będzie:-(.
a lokal całkiem fajny, jedzenie wiem że mają dobre bo korzystałam z ich usług na naszym weselu- także są sprawdzeni, no i termin mają wolny wtedy kiedy ja chcę, także wszystko gra, teraz czekam już tylko na dzidziusia:-)

Hej dziewczynki, witam po weekendzie. Stukam do Was z pracy, za oknem u mnie tez pochmurno, cieplo ale troche ciemno.
Martynaag no spora Twoja corcia, ale dzasz rade, napewno:tak:.
Filwinka fajnie ze wypiek i niespodzianka sia udaly. Podziwiam Twoje zdolnosci kulinarne jak i innych dziewczyn ktore robia domowe wypieki:tak:, wstyd sie przyznac ale ja sama zwyklych ciastek nigdy nie upieklam:zawstydzona/y:.
izka_sz obys wytrzymala jak najdluzej, ale nie denerwuj sie tak. Czasami to nerwy i strach poteguja dolegliwosci. Juz jutro zobaczy Cie lekarz i napewno uspokoi Twoje obawy:tak:. Trzymaj sie.
Madzik1388 fajnie ze spotkanie sie udalo, teraz takie odskocznie sa potrzebne zeby czas tak bardzo sie nie dluzyl. Co do wczesniejszego rozdwojenia, to ja podzielam Twoje przeczucia. To znaczy mowie o sobie, jakos tak czuje ze godzina "0" wybije mi jeszcze w pazdzierniku.
Aneta23 przede wszystkim wytrwalosci i cierpliwosci w Twoich dolegliwosciach i oby szyjka nie skracala sie za szybko. Widac Twoj Kubus towarzyski chlopak, ciesze sie ze lepiej zajada, oby tak mu zostalo. Nic nie piszesz o opiekunce, mialas juz jakies rozmowy z kandydatkami przez weekend?
Dombar racja, juz drugie w kolejce jestemy, z jednej strony to ciaza dlugo trwa ale z drugiej to juz ostatni etap:szok:.
Kiriam dobrze ze chociaz Ty wzorowo sie czujesz i humor dopisuje:tak:. Wyluzowana po relaksujacym weekendzie no i ten spokoj wewnetrzny bo juz 37tc ukonczony, nic tylko czekac na final:tak:. Zobacz, Ty chcesz juz, a my sie modlimy zeby jeszcze troche wytrzymac:rofl2:.
Gabi9 spoko ze tak blisko mieszkacie z Aneta23, bedziecie mogly planowac wspolne spacerki z dzieciakami na wiosne, naprawde fajna sprawa:tak:. Mpel Gabi9 oj witam w klubie poplamionych ciezarowek:-D. Chociaz przyznaje ze w tej ciazy to jeszcze nie jest tak zle jak bylo w poprzedniej. Domowe plamy to jeszcze nic, ale na kazdej imprezie albo w knajpie cos mi musialo spasc z widelca albo lyzki i tlusta plama od cyckow po brzuch, masakra:crazy:. Nie moglam usiasc wystarczajaco blisko stolu bo brzucholek przeszkadzal, nachylic sie choc troszke nad telerzem tez byl problem i ta droga od talerza do ust wydawala mi sie tak strasznie dluuuga:sorry2:.
Co do trzymania moczu to narazie jest w porzadku ale po porodzie napewno bedzie ciezko:no:.
Fabian122 jasne trzeba wykorzystac odwiedziny chrzestnego i dobrze ze restauracja ma wolny termin, wszystko sie uklada:tak:.
Dolanczam do dziewczyn z klujacymi szyjkami, odczuwam to od czasu do czasu, jesli Wam to dokucza przez dluzszy czas jak pisze magdalenab, to wspolczuje, nie jest to przyjemne a szczegolnie jak w tym samym czasie dzidzia zacznie sie ruszac:szok:.

Witam
wiecie co ja za dwa tygodnie będę z maleństwem się widziała:tak: i mimo że bardzo się cieszę to mieszasię to ze strachem:zawstydzona/y:

nik_i strach ma wielkie oczy, nie masz się co martwić, maluszek już będzie bezpieczny a przynajmniej nie będziesz siedziała jak na szpilkach z oczekiwaniem. Ja mam nadzieję że mój Antoś sam się pośpieszy (oczywiście w bezpiecznym czasie) i sprawi nam niespodziankę. A pewnie jak każda z nas i ja się obawiam czy sobie poradzę na samym początku, zwłaszcza jak pierwszy raz zostanę w domu sama z dzieciaczkiem.

Gabi9 nie tylko Ty tam masz, ja też zwykle zawadzam o wszystko brzuchem, zwłaszcza w kuchni bo mam wąską, a nawet jak już pamiętam że brzuszek bardzo wystaje to przeginam w drugą stronę i uderzam pośladkami jak cofająca ciężarówka ;-) że nie wspomnę podobnie jak Dorinka o drodze z talerza do ust kiedy brzuszek już nie daje się pochylać
Madzik1388, Dorinka, dołączam do przeczuwających, zwłaszcza że termin mam ustalony z USG bo z miesiączki wychodzi mi koniec października, a w mojej rodzinie jakoś większość dzieci rodzi się wcześniej.

No tak pewnie wszystkie się martwimy jak to będzie z maleństwem... kochane szkraby już nam przewróciły świat a co dopiero będzie po porodzie:sorry2:
No macie racje obojętnie kiedy byle dotrwać do bezpiecznego czasu i napewno czeńść listopadówek podobnie jak ja będzie październikowymi mamuśkami;-)

reklama
DORINKA - a wlasnie, calkiem zapomnialam Wam napisac. Wczoraj byla u nas dziewczyna (mialam do niej nr od dawna, pracowala w sklepie z odzieza ciazowa i sama sie zooferowala)....Mloda jest (studentka) i nie ma jakiegos rewelacyjnego doswiadczenia....Ale swietnie sie z Kuba dogaduje ;-), mlody caly zadowolony. No i zdecydowalismy sie bo w sumie wyboru nie ma, a potrzeba duza....Ona moze przychodzic w poniedzialki i czwartki (poza dzisiejszym bo szkolenie bhp ma) - wiec tak od 9 do 15 posiedzi z Kuba....a ja w sumie tez bede przeciez w domu to bede miala na wszystko oko :tak: Najwazniejsze ze dziewczyna ma duzo energii do biegania za Kuba ;-)
GABI - wez ze przestan, bo az mi głupio :zawstydzona/y: To ja sie zrewanzuje i napisze ze Gabi uraczyla nas pysznym ciastem :-p Mniammmmmmm.
Z trzymaniem moczu na szczescie nie mam problemow - domyslam sie ze jest to niezbyt mile :dry: Za to pamietam, ze po poprzednim porodzie mialam jakis czas problem z trzymaniem gazów :zawstydzona/y::baffled:
NIKI, FILWINKA - tak tak....pamietam jak poprzednio tez obawialam sie co bedzie jak sama zostane z maluszkiem :tak:....A teraz....sobie mysle ale wtedy bylo fajnie...i zastanawiam sie co bedzie jak zostane z dwojka :-D
DORINKA, MPEL, GABI - ja tez mam problem z plamami na wystajacym brzuchu i piersiach :-D
DOMBAR - tez dzis na to zwrocilam uwage :tak:....a pamietam - tak niedawno mi sie to wydaje - jak odliczalam bedac kwietniowka 2007 :szok:
FABIAN - a pochwal sie co to za restauracja....moze nam Wroclawiankom sie kiedys przyda :tak:, tym bardziej ze sprawdzona :tak:
KIRIAM - fajnie ze weekendzik taki udany :-) A to w sumie tak jest czesto...lekarz mowi ze mozna rodzic niedlugo....a tu nic. Mnie poprzednio miesiac tak straszyl.....i tak sie zastanawiam, czy teraz nie bedzie tak samo, mimo ze wszystko wskazuje na to ze nie...:sorry2:

Do góry