reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Dzieńdobrywieczór:-)
Gdzie są wszystkie listopadówki:confused:Ja dzisiaj miałam pracowity dzionek.Rano zakupy i wizyta u koleżanki. Potem marynowanie ogórków:-p
Teraz błogi odpoczynak:happy2:

reklama
Antila ja tydzien temu robiłam ogórki dwa dni bo pierwszego dnia o 10 wieczorem kilku składników mi zabrakło ;/
Ale już mam z głowy :)

życze miłego weekendu

Clue

hej,
własnie posprzątałam po grilu, byli u nas znajomi z 1,5 letnimi bliźniakami i jestem przerażona.....to był koszmar....Olek walczył o swoje zabawki , bo z jakiej paki ma dzielic sie z opcymi dziecakami...nie było chwili żeby usiąść....jestem wykonczona

jutro idziemy z moimi chłopaki na festiwal piosenki religijnej....Olus lubi takie imprezy...

Dziewczynki mam pytanie do doświadczonych mamuś:-)Jaki rozmiar nosi niemowlę 6-8 miesięczne. Teraz są ogromne letnie wyprzedaże i chętnie kupiłabym mojej córci coś większego, ale nie wiem jaki rozmiar:confused:

Dziewczynki mam pytanie do doświadczonych mamuś:-)Jaki rozmiar nosi niemowlę 6-8 miesięczne. Teraz są ogromne letnie wyprzedaże i chętnie kupiłabym mojej córci coś większego, ale nie wiem jaki rozmiar:confused:

Właśnie:happy2: dobre ptyanie:tak: ja również poproszę o pomoc w tej sprawie;-)

Dzień Dobry
Anetko co u Was. Jak postępuje remont mieszkanka:confused:
Martynaag dzięki za link:-)
Żanetko dobrze się bawiliście na festiwalu?
Izka naprawdę nie wiem, co mogłabym napisać:no:
U nas leje od samego rana:baffled:Ja zaraz zbieram się do lekarza. Może chociaż na parę tygodni będę mogła wrócić do pracy.

Witajcie Listopadowki :-)
ANTILKA - dziekuje za pamiec kochana :tak:
U mnie czasu brak......wykonczanie mieszkania praktycznie dobiegło konca....robotnicy opuscili nas w sobote rano...tzn zostalo jeszcze pare spraw, ktorych nie da sie teraz, tzn czekamy na drzwi....wiec jak tylko przyjda to ekipa zjawi sie zamontowac + pare kosmetycznych spraw, ktorych nie mozna bylo ruszyc bez tych drzwi.....
No i meble......czesc przyjdzie w srode....W polowie miesiaca kuchnia i pare elementow na ktore bedzie trzeba czekac dluzej....i na koniec sierpnia komplet wypoczynkowy.
W kazdym razie juz jest slicznie i bardzo sie ciesze, ze juz za miesiac sie przeprowadzimy :-)
A poki co musze zabrac sie tam za sprzatanie, mycie okien itd itp.....No i bede malowac u Kuby w pokoju na scianach postacie z Kubusia Puchatka
Tylko nie bardzo wiem kiedy to wszystko.....w dzien z Kuba nie dam rady tam jechac.....a w czwartek M zaczyna urlop i jedziemy na wakacje...;-)
To tyle dobrego......Poza tym mecze sie z tymi tabletkami na skurcze - odstawic nie mozna, a takie objawy sa normalne....No i mam problemy z tarczyca - ale to napisze w odpowiednim watku :-(

Co do tych ubranek na 6-8 m-cy.....wszystko zalezy jaka duza urodzi sie dzidzia....no i trzeba tez zwrocic uwage na to, ze rozne firmy maja dziwnie rozne te rozmiary - nieby to samo, a czesto albo zawyzone, albo zanizone.....Kuba ur. sie 53 cm....w wieku 6-8 mcy nosil 68-74 cm.....w niektore 62 nawet wchodzil spokojnie....Tak samo jak teraz ma 82 cm a niektore 74 spokojnie pasuja :sorry2:

reklama
Cześć dziewczęta!
Na temat ubranek, to nic nie napiszę, bo nie mam zielonego pojęcia, ale Aneta posłużyła tu dobra radą i nie ma normy na dzieci, każde rządzi się własnymi prawami co do rośnięcia, a rozmiary ubranek nie są sobie równe, więc dziewczyny jeśli chcecie kupować już na wyrost, to chyba na własne ryzyko z przybliżonymi tylko informacjami, albo za rok, a może i pół roku, znów będą wyprzedaże:-)
Anetko!, błagam Cię, nie myj tych okien, nie wiem jak, ale wstrzymaj się z tym, może ktoś się nawinie i będzie Cię mógł w tym wyręczyć, nie powinnyśmy się tak nadwyrężać i wyciągać, wiem,że trudno jest się powstrzymać,ale dbajmy o siebie.
Ja w ten weekend przeholowałam i strasznie się męczę dziś w pracy, jestem zmęczona,pobolewa mnie brzuch i kręgosłup.
Pozdrawiam serdecznie!

Do góry