reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Masz racje k@siek. odebrałam właśnie powtórzone badania i są lepsze:szok::-). pojemnik miałam niesterylny i wogóle powiniem być środkowy strumień moczu itp., itd... pogadam dzisiaj z gin to sie dowiem czy wsio ok, czy nie.
aneta23 trzymmaj się i nie daj się przezięieniu.

wreszcie się udało nawet wyszły dwa:-D
nie miałam pojęcia jak to sie robi ale waszej pomocy sie udało!
Dzięki i pozdrawiam!

Wróciłam z wizyty. według mojej gin jedne i drugie badania były prawidłowe. :tak: Po co ja je powtarzałam:baffled:. to przez ta panią z laboratorium.
Chyba za dużo się tym wszystkim martwimy.;-)

Mam do was pytanie ... przed ciaza palilam 6 lat i teraz jest mi strasznie ciezko sie powstrzymac... myslicie ze jak zapale raz na jakis czas jednego papierosa to szkodze dzidzi... ?

femme fatal ja paliłam przed ciążą też przez dłuższy czas i jak się dowiedziałam o pobycie małej istotki w brzuszku, od ręki rzuciłam. Wydaje mi się, że jest to bardzo szkodliwe. A jak już przestałaś palić i tylko co jakiś czas masz ochotę pociągnąć to wydaje mi się, że i tak Cię odrzuci po dłuższym okresie niepalenia - przynajmniej tak kiedyś było ze mną. A później jak sobie pozwolisz na jednego, to nie odmówisz sobie i kolejnego.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie mogłabym zapalić nawet jednego fajka co jakiś czas - wiedząc, że to może zaszkodzić dzidzi.

Rzucenie palenia w takiej sytuacji jest banalne - przynajmniej dla mnie takie bylo :-)

pozdrawiam serdecznie,

Femme Fatal, absolutnie odradzam palenie w ciąży. Póki odpowiadamy tylko za siebie możemy robic co chcemy ale teraz kiedy odpowiadamy za malutką istotkę którą same powołałyśmy na świat...:no: Kochana warzywa, owoce, zebys potem nie żałowała, ze nie zrobilas wszystkiego co w Twojej mocy:zawstydzona/y: Wierze, że dasz rade nie mozesz przedłożyc nałogu nad zdrowie dziecka, masz w sobie sile zeby z tym walczyc:tak: Przez kilka lat paliłam, wiec wiem o czym pisze, od 4 lat nie pale - cały nałóg tkwi w Twojej głowie i to Ty dyktujesz warunki:happy:

reklama
Co do palenia to tez jestem starsznym przeciwnikiem.Nie uznaje palenia w ciazy jak i przy dziecku
:-)
Co do moczu to ja ostatnio mialam pojemniczek sterylny i wyszly mi liczne bakterie
a jak powtorzylam badanie i mialam pojemniczek nie sterylny tylko przepukalam go goraca woda
to juz sladu po bakteriach nie bylo :-).Myjcie dziewczyny pojemniki sterylne i nie sterylne :-)
aha i jak oddajecie mocz do pojemnika to pierwszys strumiem siusiow oddajcie
do ubikacji a pozniej do pojemniaka :-)

Do góry