reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Cześć wszystkie listopadowe mamy! dzisiaj idę do lekarza i może dowiem się jaki termin będe miała według usg. jak zawsze boję się wizyty bo niewiem czy wszystko tam w brzuszku z maleństwem jest ok. troche przeszłam i teraz wszystkim się bardzo przejmuje albo jestem przewrazliwiona. Co do badania moczu to tez miałam taki przypadek że wykryto cukier a następne badanie wyszło już dobrze podobno te pojemniczki też są wadliwe. Wizyte mam popołudniu a już sie trzęse z nerwów.

reklama
Czesc dziewczyny...........
Zapisalam nas do lekarza.....siebie do internisty, a mlodego do pediatry - bo normalnie juz mam dosyc tych chorob, Kuba ma gile po sama brode :baffled:, pierwszy raz ma taki katar mocny :no: Takze po poludniu jedziemy.
FEMME FATAL - ja tez kiedys palilam, ale rzucilam z dnia na dzien pare lat zanim zaszlam w pierwsza ciaze......Nie wyobrazam sobie palenie ani w ciazy, ani przy dziecku.....Jak poprzednio chodzilam do szkoly rodzenia i widzialam babki, ktore po zajeciach wychodzily i zapalaly papierosa - to wybacz, ale czulam wstret do tych kobiet :no: Dobrze Ci radze, rzuc to swinstwo, bo jesli nie daj Boze potem cos dzidzi bedzie, chocby jakas alergia, to bedziesz miala pretensje tylko do siebie, a po co?
IZKA - napewno wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki......musisz wrzucic na luz :tak:;-) bo teraz stres nie wskazany.....
AGA - super ze wyniczki jednka dobre, oby tak dalej :-)

Witam dziewczyny. Ja mam termin na 11 listopada. Jestem juz w 14 tygodniu i dzisija poczułam ruchy dziecka, to jest wspaniałe uczucie.

Jestem znowu. byłam u lekarza i według niego wszystko ok z dzidzia rośnie i sie rozwija jest dwa razy wieksz niz ostatnio. Bałam się czy wszystko ok bo zamias przybrac na wadze to idę w dół ale lekarz mówił że jak dzidzia rosnie to mam sie nie przejmowac. Co do ruchów to mi sie wydaje że są a lekarz mówił że to jest niemożliwe bo zawczesnie a ja wiem że to są ruchy. Z pierwszym dzieckiem miałam w 16 tygodniu .Więc niewiem o co chodzi.

ja juz pare razy sie przekonalam ze to co mowia lekarze to jedno,a to... co czuje matka to drugie ;-)
ja tez mam wrazxenie ze czasem cos poczuje, ale lekarzowi sie nawet nei przyznam bo juz sie spodziewam co by mi powiedzial :-p

Cześć Dziewczynki:-)
Powiedzcie, czy smarujecie się już czymś przeciw rozstępom, jeżeli tak to czym:confused:

Cześć Dziewczynki:-)
Powiedzcie, czy smarujecie się już czymś przeciw rozstępom, jeżeli tak to czym:confused:

Witam :-)

Ja jeszcze przez ciążą smarowałam się zwykła dziecinną oliwką i nadal tak robię:tak: na jakieś specjalne kremy zdecyduję się jak buniek będzie większy :happy:

Czesc Dziewuszki ;-)
Nie było mnie dłuzszy czas, ale wiecie przygotowania do slubu itd, a mi sie nic nie chce robic ostatnio :zawstydzona/y: Brzuszek mi jeszcze prawie w ogole nie urósł, no moze troszeczke, bo w spodnie sie juz zadne nie mieszcze prawie, wiec czas sie wybrac na jakies zakupy, hehe. USG miałam ostatnie w 12tc, teraz dopiero polowkowe około 20-22tc. Ehh nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc co tam z dzidzią :sorry2: Jutro ide do gina sprawdzic wyniki badan itd.
Co do rozstepow to ja uzywam Musteli, ale juz mi sie konczy, a jest droga, wiec teraz zamierzem kupic Ziajke i zwykla oliwke :-) Dodatkowo musze sobie kupic jakis krem do sutkow, bo mam strasznie suche i mnie bola, tak jakby mialy pękac... Widziałam w aptece za około 10zł, wiec nie jest zle :-)

reklama
Witam :happy:

Ja brzuszek smaruję balsamem do ciała. Na razie to wystarcza. Ale mam jeszcze taką oliwkę w żelu, bardzo fajna jest bo nie brudzi.
Martynko wiesz mi też sutki bardzo wysychają i czasami nawet bolą. Możesz mi napisać jaki to krem stosujesz :happy:
EwelinkaZG super że już czujesz maleństwo :-) I mi się taż zaczyna wydawać że już coś czasami poczuję. Ale jak na razie nie jest to regularne i na dodatek bardzo podobne do bulek gazów, które się przemieszczają po jelitach ;-) Pewnie z czasem będzie to wszystko wyraźniejsze i wtedy będę pewna :happy:
Anetko23 jak tam zdrówko. Przepisał Ci lekarz jakieś lekarstwa?

Do góry