reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

HAnuś do końca I trymestru zażywa się kwas foliowy. Później na to miejsce łyka się witaminki ja teraz biore Feminatal N 1 tabletke dziennie, tak mi kazał lekarz. W poprzedniej ciąży też taki miałam schemat i urodziłam zdrowego, ślicznego bobaska w. 3870 tak wiec polecam:)))))

reklama
Hanuś, jesteś już w drugim trymestrze, więc bez obaw możesz zacząć łykać witaminki. ;)

Agathe, ja też sobie słabej kawy nie odmawiałam.
Tylko o tym uzupełnianiu witaminek trzeba pamiętać. ;)

starałam się słuchawką lekarską podłuchać, co się dzieje w brzuchu ( wiem, że to jeszcze niemożliwe):-D

Podobno zwykłym stetoskopem ciężko wysłuchać serduszko dzidziusia nawet w zaawansowanej ciąży...
a050.gif

Pozdrawiam wszystkie Listopadóweczki!
pozdro2sk.gif

Witam :-)
W pierwszej kolejności gratuluję wszystkim mamom listopadowym :tak:
W drugiej kolejności chciałam się do was dopisać :happy: choć o ciąży wiem od dawna ale nie miałam pewności czy jednak nie będę miał terminu na grudzień.
Po dzisiejszej wizycie wyszło że dzidzi powinno pojawić się 28 listopada ale jak będzie w praktyce to się okaże :-p

Witajcie :-)

Buzi@czku witaj kochana. Cieszę się bardzo że Ci się udało iże możesz do nas dołączyć :-):-):-) Gratuluję dzidziusia :tak::-)
Antilko ja już też to przechodziłam z nasłuchiwaniem przez stetoskop :-p:-D Szkoda że nie możemy słuchać ja dzidziusiowi serduszko bije.

Wiecie a mi ginek na ostatniej wizycie powiedział żebym jeszcze nie brała witaminek :nerd:. Mówił że na kolejnej wizycie da mi skierowanie na badanka krwi i wtedy dopiero będę brać witaminki. Nie wiem czego tak to rozporządził:baffled:. Więc na razie łykam dalej sam kwas foliowy. Na szczęście mam smaka na owocki i jarzynki, więc pewnie nic tam mi nie brakuje.

ja w poprzedniej ciazy bralam przez pierwszy miesiac folik, a potem feminatal N, teraz mam podobnie. ja musze brac feminatal N ze wzgledu na jod w nim zawarty.

hanus: jak tam twoja tarczyca??moze pisalas wczesniej a ja przegapilam :zawstydzona/y: (za co z gory przepraszam)

MagdalenaB, wyniki krwi dotyczące tarczycy wyszły w normie. Jeszcze nie miałam usg, bo na to się długo czeka, ale internistka powiedziała, że skoro hormony są w normie, to mogę na usg spokojnie poczekać. No i myślę, że tak czy siak wszystko będzie dobrze. ;))

Wiecie co?? Ja zaczynam wariować... Zamiast się cieszyć ciążą, to ciągle się zadręczam, czy dobrze się odżywiam, czy wszystkich składników dostarczam, czy z dzieckiem ok. Męczy mnie to okrutnie. A z tymi witaminami to już wogóle. Najgorsze jest to, że nie cierpię mleka. Kupuję maślankę w zamian i jogurty, ale też wmuszam je na siłę, bo normalnie mam wstręt. :( No i chyba nie piję tego tyle ile trzeba... A dziś jeszcze doczytałam się czegoś o jodzie i znów mi zamieszało w głowie...

Ciężkie życie...

hanus: to bardzo sie ciesze ze wyniki wyszly dobrze. wiem jak sie tym strasowalas, wiec tym bardziej to mila wiadomosc :-)

ja natomiast troche wariuje ale w druga strone- zle sie czuje z ta ciaza, pod wzgledem bartusia.czuje sie tak jakbym go miala odtracic, ze w jakims stopniu bartek bedzie musial mnie "oddac" :-(

Witam:-D
odnośnie witaminek mi lekarz zalecił elewit z początkiem 13 tygodnia i kazał odstawić kwas foliowy;-) no i dużo warzyw owoców i spacerków

Czesc dziewczyny dawno mnie tu nie bylo :rofl2:

Co do witamin i kawasu foliowego .To mnie gin kazal brac to i to od razu odkad
sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :tak:.
Mimo ze jestem juz w II trymestrze to folik powiedzial ze mozna brac do konca ciazy.
Jak bylam w I trymestrze u innego gina to on tez pytal czy biore juz witaminy :tak:.

Kazdy lekarz zaleca inaczej.Mnie wczoraj gin przepisal zelazo w tabletkach i w nim
tez jest kwas foliowy ale mimo to folik 0,4 tez mam brac :-D.

Wyniki krwi mam triche gorsze i z tad to zelazo zaczynam miec anemie :-(
ale to normalne w naszym stanie .

Wczoraj widzialam przez sekunde dzidzie ,nie wiem ile ma centymetrow i nie mam
zdjecia bo gin zrobil sekundowe usg aby tylko sprawdzic czy serduszko bije
no i bije :-D:-D:-D.

Od 2 tygodni zmagam sie z grzybem w pochwie :-( ale to tez slyszalam ze jest
normalne.

Zycze milego dnia

reklama
Cześć dziewczyny:-)
A czy przypadkiem Sonke nie ma dziś urodzin?
Wszystkiego najlepszego :-):-):-).

Do góry